CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 29, 2011

Demam Ombak Rindu nak bermula!!

Tadi baca akhbar metro

Korang yang suka dengan novel Ombak Rindu, pasti tertunggu2  kan?… siapa minat Novel itu, sila klik like kat entry ini.. hehehehhe 

Demam ombak rindu, filem yang bakal mencetuskan 100% perubahan buat kaki novel yang meminati karya Fauziah Ashaari… usah nak bandingkan filem dengan novel tu.. rasa aku pasti ada perubahan samada perasaan korang yang feel 99% tersuka dekat Hariz, atau menyampah kat hero badan ketak2 tu..

Bila Aroon yang bawa watak hero tu, sure ramai yang tersampuk semangat Hariz.. Ada 2 bini tu, (nanti jangan ada para lelaki yang start nak tambah bini ya).. kena fungfu panda padan muka... huhuhu


(kredit to google for picture..)

Semestinya  Osman Ali, pengarah filem yang akan meletup bulan 12 nanti.. jom, buat kaki wayang, tonton filem Ombak Rindu pada 1 December, aku?? Rasanya tunggu kat astro jerlah.. huhuhu

PS: kalau pengarah Filem David Teo boleh sebak layan filem tu.. aku pasti kena sediakan berkotak2 tisu buat peneman time layan filem tu… hehehhe
~~siapa yang bawa watak pemandu kereta Hariz agaknya??? Korang tau tak?? syerlah……

40 ulasan:

abah khalisha said...

ala cite tangkap leleh abah tak sanggup nak tengok..abah suka movie aksi-aksi

Citarasa Rinduan said...

hahhaha..
abah khalisha, lelaki mmg macam tu suka ganas2...
ayu suka yang romantik.. hehehhe

wan habibah said...

harus jdi org pertama yg tgk khamis ni

azam said...

macam best je.....hehehe
kena tgk ni

Kakzakie said...

Ayu... dekat IOI mall pun dah mula tunjuk banner ombak rindu ini. Kakak pun kalau tonton tunggu masuk tv juga.

Citarasa Rinduan said...

wan--
nanti tonton, syer entry tu ya...

azam--
kalau lelaki yang layan., pasti feel jadi lain... Ehem!! azam nie sure orangnya yang jiwang,..
boleh jadi Hariz nie.. hehehe

kakzakie--
kakakku..............
kita serupa ya, tonton kat astro jer, ayu dah hampir 2 bulan tak ke IOI.. heheh

Lelaki Ini said...

akak!
jom tgk nak???
saya belanja!
hahahaha

mama maman said...

penah baca buku cite nih.. siyes nitik airmata.. kalu tgk drama rasanya mmg berkotak2 la tisu.. hhheee

Citarasa Rinduan said...

lelaki ini--
saborrrrrrrrrrrrrr jerlah

Citarasa Rinduan said...

mama yana--
mmg best tak silap ayu dah berpuluh2 kali alaf 21 cetak novel nie
HANGATTTTTT

munna said...

munna ada baca novel tu..mmg best cerita dia... munna pun tunggu Astro First je nanti

Citarasa Rinduan said...

munna--
kita tunggu sama2 jerlah ya

Acik Erna said...

Ayu..novelnya dah baca..filemnya tak tau macam mana..

Citarasa Rinduan said...

acik--
ayu punya novel hilang
nie pun cari yang cetakkan terbaru tahun 2011..

muka depan wajah hero dan heroin ombak rindu..

macamana agaknya filemnya.. mudah2 best..
jgn jadi mcm LBS udahlah

diana said...

tunggu astro 1st je..
hehehe

Alin Marlini said...

Novel dah lama tu...nak baca sekali lagi
tak sbr nak tgk ...

ieda said...

uish katanya filem nie akan BOX office .. aaron dlm nie handsome mcm biasa , suke bila dia digandingkan dengan maya ...

sooo padan sgt2 :)

Lelord said...

walaupun akak antara org yg terlambat akan tgk citer ni xpe la janji dapat tengok...harap2 cepat la leh download

Hanis Azla said...

tertunggu2 juga ni.. mmg fauziah ashari pun kala versi filem mmg ada kelainan dgn novel.. yg pegang watak pemandu tu masa preview klu tak silap akak pelakon zaidi omar..

kakcik said...

Kakcik nak tunggu cerita tu ditayangkan di TV! :)

Zul Fattah said...

dah janji dgan kawan nk tengok sama2 kat panggung..huhu.. menunggu hari ni

kakchik@ella said...

Ella tak sabar nak tgk. BTW, Novel Ombak rindu udah lama ku khatam baca. Siap meleleh airmata gitew. Huhu.

Nur-nba said...

Memang kena tonton filem ni..

missbby said...

saya memang nak kena tonton next week ni..dah kosongkan masa, nak kena paksa suami nengok citer ni..:)

Daddy Ziyyad said...

Oooo...ni cerita pasal lelaki poligami ke? saya tak baca novel

Fatin Mraz said...

ombak rindu itu novel..owhh ic..
akak minat arron gak ke?

Ati Masrif said...

kita bukan kaki novel
jadi tak tahu kisah itu..

tunggu keluar astro first sajelah :)

Kella said...

alah kak.. kita tak tahu sangat la nobel nobel ni.. tak tahu sangat citer ni.. bila akak bgtau ni haaa. baru je tahu.. hehehe... =)

aJa said...

ala ayu...akak suka novel ni difilemkan cuma satu je...watak izzah tu kalau eja ke...atau sharifah amani ke yg bawak..lagi best..maya karin x bape nak kena ahhh....

lieynanilaz said...

baca novel memang best..
kalau movie saya pun macam kakaklah...tunggu tayang kat tv..hehe.

Nieza said...

menariknya ayu..tapi dok sini kena tunggu keluar tv baru boleh layan..:)

mamaijat said...

.....mamaijat tengah menghitung hari...dan x pasti berapa kali kena tgk nanti...
.....yang pasti 1 disember pepagi dah ada yang booking nak bawa...
.....yang tersayang pun dah book mama....cuma tarikh x pasti..
....yang sorang tu pun mesti nak tgk ngn mamaijat juga...

.....ho ho ho ho....yang pasti setiap kali nonton mesti ada kotak tisu..kan kan kan....

bersama kak Es said...

member2 asyik dok set date je nak pi tgk cite niii...

Iza Teratak Usang said...

Assalam...
Zaman remaja dulu suka la layan novel. skrg tidak lg, rasa macam di awang-awangan je bila baca novel...

Amy Syaquena said...

Novelnya amy dah baca kak pasni leh tengok ceritanya lak...mesti best gile

eelobor said...

memang tak layan la citer cam gini

azieazah said...

Pelakun yang bawa watak driver (sebenarnya dia bapa kandung HARIZ) ialah pelakun Zaidi Omar.

Novel Ombak Rindu ni sebenarnya ada 2 siri. Sambungannya lupa tajuk apa.

Sekarang di Astro, seminggu 2,3 kali ditayang setengah jam Tayangan Khas.

Macam best, tapi mungkin still tak leh lawan feel baca novel.

apapun, pelakun nampak tepat sekali!

Karya Fauziah Ashari sentiasa tidak mengecewakan!

Yan said...

dulu suka sangat baca. but now dah lupa langsung jalan cite nya.. YA ALLAH dah makin tua dah i ni.

makdara TERdiva said...

nampaknye malam esok kena bawak tisu byk2.. :D

Malinda said...

assalam...
sy ni kira kaki baca novel gak tp syg x pernah bace ombak rindu ni..nnti sy nak cuba cari buku ni ....