CITARASA RINDUAN

Friday, November 4, 2011

Edisi Aidiladha - Belanja Bahan Mentah


Baru balik dari pasar… beli sedikit kelengkapan dapur..

Menu aidiladha adalah

Kari ayam tua
Nangka masak ungkap
Sambal goreng yang ditambah dengan babat lembu….



Kelongsong ketupat dah jadi, aku memang tak reti nak menganyam… asal buat mesti kurang menjadi.. so, bantu MIL ajerlah


Hehehehehhe.. 

Malam nie projek menyiang bumbu dimulakan, agar tak kelam kabut… tanpa ada yang membantu mungkin kerja yang perlahan-lahan jadi mudah…kannnnnnn


PS: korang dah start balik kampung?? Yang beraya di rumah sendiri, sure macam aku kan???? Kita belanjer dan buat kerja sorang2… hehehe

~~ terima kasih atas kiriman SMS dari sahabat, ucapan Hari Lahirku di FB daku.. tersangat terharu.. hadiah hari lahirku??? Hanya kesihatan yang baik2 buat MIL, En zalie dan Umai itu sudah memadai…

21 ulasan:

Gee® said...

waaa...menarik menu raya...Selamat Hr Raya Aidil Adha Ayu....

Citarasa Rinduan said...

kak gee--
terima kasih ya

azam said...

nak ketupat...

salam aidiladha dan selamat hari lahir sekali ye....

xtutup kedai ke??

Mama Janet said...

menu sy..rendang ayam tua, kari ayam, lodeh n sambal kacang.

Yan said...

Akak pun baru lepas belanja Ayu.. RM700 lebih dah.. Tu pun masih tak cukup lagi..

Ayam tak beli lagi, kambing pun..

Citarasa Rinduan said...

azam--
saya bercuti 3 hari jumaat - ahad. isnin kembali berniaga..

jom.. ke rumah saya.. hehehhe
salam aidiladha

mama JANET--
aduh...... mengences air liur ayu.. alahai.. sambal kacang, en zalie tak boleh makan kekacang.. gout.. ikut tekak..
nakkkkkkkkkk

kak YAN--
tulah kan.. part berniaga memang kadangakala terlebih2..
tadi baru habis rm 200...
mmg tak masak banyak

Sari Yusa Ibrahim said...

phewwwwwwwwww.. bertuah sungguh ur MIL dpt menantu cam Ayu

Izan Ishak said...

dah siap belanja ye ayu... izan pun balik kg selangor esok pagi. arini hubby masik keje.

salam aidiladha buat ayu sekeluarga.

NadiRah said...

slmt ari raye akak~

Citarasa Rinduan said...

kak yus..
hahahha.. menantu jadi antu.. hahahha.. terima kasih kak kerana menjadi sahabat ayu..
i love u

izan--
petang nanti nak ke hospital.. ayu akan singgah ke pasar beli nangka muda dan babat.. minta2 adalah.
hati2 dalam perjalanan ke destinasi yang dituju..

nad--
selamat utk kamu juga.. bercuti nanti ingat sis tau

Lelord said...

akak x beli pun lg barang ni...kami ramai2 pakat buat kat satu rumah je then bawak makanan..pot luck la kan

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
eh.. dah okey tu.. sure banyak yang kak nak syer nanti..
i tunggu

Hamizah said...

kita xpk lg apa juadah hari raya..ayyooo..

Citarasa Rinduan said...

hamizah--
diperantauan mmg ada kelaianan...
kan....

munna said...

munna tahun ni balik beraya rumah mertua... bantu MIL je buat ketupat palas nanti... tapi munna dah plan nak buat kek raya ni...

JunAina said...

aina raya kat rumah sendiri di kajanggg...uwaaaa...teringat ketupat palas mak...

Alin Marlini said...

Alin tunggu abah beli lauk..esok baru buat rendang...Selamat Hari Raya kak :)

CT Delima said...

As'salam Ayu

Selamat hari raya Aidiladha buat Ayu sekluarga

k.ct part suka kalau nak raya adalah mengayam ketupat, sebab teringat kedua orang tua k.ct memang tiap2 tahun setiap nak raya itulah yang pertama dibuatnya..sedihhhh tak balik kampung..huhuhu

Acik Erna said...

Assalam ayu..acik tak balik kampung dan belum beli bahan..petang nanti rasanya..

wan habibah said...

terasa dah raya sbb nmpk ketupat tu...

missbby said...

Wah bestnya ayu..kita ni ha, masih dok ofis lagi..argghh tak best, malam ni dah balik umah mak la..tak jauh pun, hehe