CITARASA RINDUAN

Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday (Part 18 B) Diet Tak jadi..


Diet en zalie yang asalnya nak turunkan ke beberapa kg, tak Berjaya.. makin naik adalah…ku pitammmmmmmm….

Sebagai seroang isteri.. aku ubah semula menunya

Pagi : Ambil oat , snek jam 10 pagi susu dan sepotong epal hijau,
Tengahari :Jus carrots, apple, tomato diblander
Petang : snek 3 petang pau potongan keci
Makan malam: jam 6 petang: macam dibawah.. (kali ini aku bagi makan nasi)





PS: hari jumaat adalah resultnya.. nanti aku syer ngan korang ya..

16 ulasan:

cik cek said...

Doa kak cek impian Ayu jadi kenyataan...memang bukan senang nak turunkan berat bdn kan...sukses2 selalu Ayu....

tun_telani said...

salam kak ayu.. tun rasa, bila akak gi hospital tu kan, baik akak request utk jumpa dietitian jugak. nnti blh mintak dia tolong buatkan plan diet yg sesuai utk en zalie. takut nnti x cukup nutrient yg seimbang pulak.
tun rasa kalau nak bagi nasi, better masa bekfes atau lunch. dinner sediakna makanan yg paling ringan. kalau akak switch menu lunch dan dinner ni pun ok rasanya.
tun pun x berapa tau sgt. tp tun ada la belajar sikit2 pasal ni utk master tun.
semoga en zalie sihat sentiasa.

insan_marhaen said...

menu 6 ptg tu nampak sedap. mau tambah nasi....

Acik Erna said...

Boleh ayu ikut sama diet tu.kalau sorang aje..memang susah nak jalan kan..

Zaliedana said...

KAK AYU,EN zalie mmg ikut jer ke kak semua menu yg akak sediakan,kut2lah dia da protes gak..Alhamdulillah kan En zalie dapat wife yg prihatin mcm akak..

norhidana said...

alahai... akak mmg lah nurse yg baik, teringat dana masa duk spital masa ngandungkan aiyan, dana kn ada darah tinggi,menu mcm en zalie lah... tak sdp lansung

Queenie said...

arghhh...kuatkan hatimu ayu...

logorithm said...

Diet dah ok... tapi kena disertai dengan aktiviti fizikal.

Tak pon, cuba tanya Ben pasal supplement pembakar lemak yang dia beli hari tuh. Sama ada berkesan atau tidak...


Terbaru dari Logokoko:

[11SX] Tidak kuat isap

[10PG] Cara memicit jerawat tak bertauliah

[13SX] Dilarang mengintai di tandas ini!

jeBateja said...

Ishh kak...sedap ke makan mcm tu....tak leh nak masuk aaaa.....puding tak leh bg ke...???

Along Maklong said...

salam ayu..
untuk en.zali tu.. ayu tak nak cuba ke 4life TF.. yang kjee tgh dok war2kan kehebatan dan keberkesanannya.. rasanya ayu mampu kut..

selalu bila baca kjee punya n3 tntang produk 4life.. mesti teringat nak email ayu.. tapi selalu lupa.. huhu

dwaty said...

isteri kena memainkan peranan diet suami... semoga berjaya..

eelobor said...

aku lak bukan diet tak jadi, tapi tak jadi nak diet. hhuhuhu, sungguh kuat dugaan.

apapun.... tabahkan hatimu kawan...

wan habibah said...

me selalu cube nak diet.. tp selalu gagal.. kadang2 turun 1 kg... tp naik 3 kg.. :P

iSWa said...

Bukan senang nk diet kan.. Tp, kalo dpt support terbaeekk cam akak ni, insyaAllah En Zalie akan turun gk berat bdn tu.

Mcm kami suami isteri, nak berdiet tp kejap ok kejap tak.. Kena ikut mcm akak ni. Sm2 support. Baru success!

Fara said...

Ayu,

Hati2 dgn diet kalori rendah. Paling penting, biar seimbang. Takde jalan lain nak turunkan berat badan selain aktif dan bt senaman ringan.

Jgn sekat makanannya sbb khuatir boleh meningkatkan kadar kolesterol.

PCL said...

owh cmtu cranya...kena cuba nih...ayu, tq. share this.