CITARASA RINDUAN

Friday, November 11, 2011

Bukan aku suka ke Hospital..........


Kalau lah ditakdirkan … seperti komen blogger ini.. 

Aku memang tak akan menjejakkan kaki kehospital.. dengan keadaan hospital yang sentiasa mengundang penyakit dan semestinya aku tak akan membawa anak daraku ke tempat yang membawa 1001 penyakit..

Namun, untuk mereka berdua iaitu MIL dan En zalie, mereka perlukan rawatan kerana itulah takdir mereka sejak bergelar manusia.. mempunyai sejarah penyakit yang telah wujud dari susur galur mereka terdahulu…

Maka, mencegah lebih baik dari mengubati bukan????

Kadangkala menunggu doctor pasti suatu perkara yang memakan masa….




Untuk mertuaku aku akan belikan senaskah majalah agar beliau tak terlalu lama menunggu…

Untuk anak daraku…yang tiada penyakit…Yang pasti.. ku perlu membawa bersama ke hospital, budak!!, pasti boring bukan?, maka ku perlu mencari altenatif untuk buat hiburan anak daraku…..

Seperti ini….  




Puzzle Haiwan yang menguji IQnya… (teringin nak belikan ipad, tapi ibu tak mampu… hehehe)


PS: sentiasa menghargai komen sahabatku semua.. kerana anda, kekuatan nadi aku untuk meneruskan dan memperbaiki diri… TERIMA KASIH teman-teman, (sedang berusaha BW ke blog kalian, jika aku tak sampai..tolong ingatkan aku)

15 ulasan:

cik cek said...

Isteri....menantu...ibu....yg kuat dan hebat....semuga insan2 yg Ayu kasihi...kuat semangat dan sihat sejahtera selalu hendaknya....
Ayu pun kena jaga kesihatan ya....

msredcheesecake said...

be strong.... berat juga dugaan ni... tapi kita perempuan selalunya lebih tabah dari lelaki kan?

insan_marhaen said...

IM jika bawa ibu_suri ke hospital, mesti beli paper ( harakah ) dulu. baca sambil menunggu kekadang boleh habis semua.

tapi yang leceh bila bawa paper tapi tertinggal spek...

boleh baca tajuk besar aje ler...

Sari Yusa Ibrahim said...

Ayu, insan terpilih

Yan said...

Semoga Ayu terus cekal dan tabah...

there a silver lining behind the cloud.

Nieza said...

bersabarlah Ayu....itu semua ujian dan pastinya ada ganjaran yg akan dibalas dikemuadian hari nanti...hanya org yg mengalami saja akan memahami. Apapun semoga Ayu tabah menghadapi semua dugaan dan ujian dlm kehidupan...take care dear:)

jemarisuri said...

semoga ayu tabah menghadapi ujian dariNya. ameen

eelobor said...

hanya sekadar cadangan.... sementara menunggu untuk berjumpa doktor, ko boleh guna, samsung galaxy tab ker notes ker, atau ipad. boleh isi yang buhsan tuh

diana said...

ada rezeki lebih nanti boleh la beli ipad pulak..:)

Lelaki Ini said...

err..
akak..
terasa ngn komen sy kew???
sy tak mksdkan yg buruk2..
sy doakan yg baik2 saja akak..


sory la if terasa dgn komen b4..
adeyh2..
tak sengaja :(

Queenie said...

taktau nak cakap apa....

alexa yussida said...

terus bertabah ye akak ku...akak pasti dapat rewards di sana nanti :)

bobiedanbad said...

supermak! semoga tabah sis...

PCL said...

sentiasa berhaarap rezeki lbh utk dptkn sesuatu...tp bila dah dapat tak juga manfaatkannya.....haha cm segan lak nk guna tab kat reramai tu...memang bosan kalau menunggu lebih2 lg kat hospita..huhu.

Zack Zachoes said...

assalammulaikum..

seumur hdp sy, kali pertama sy berasa fobia masa menjejakkan kaki ke hospital ketika buat checkup lepas keluar dr wad bersalin aritu. sampai berderai air mata, menggigil seluruh badan sbb teringat waktu 'itu'.. tp sy tetap teruskn langkah, cuba hilangkan fobia tu. semoga Allah memberi kekuatan pd Ayu utk menghadap ujian ini..