CITARASA RINDUAN

Monday, April 25, 2011

Aku rasa muda .... Aku baru 13 - 17 tahun tau!!..


Ehem!!....... tajuk entry daku, melampau eik, hahahha... daku dah 30 an... dah tua ko...

Tapi, just nak syer tentang majalah YEZZ!  (terbitan karangkraf) yang ku perolehi dari skuad ERA tempohari...

Bila ku selak2 majalah nie, peeh.. kurasakan diriku muda, gitu... walau ku pakai tudung sarung, baju t-shirt, seluar sukan.. rasa ngamlah.... daku ala2 muda gitu... huhuhuh

Cover majalah pun sempoi, Fasha dan anak yusof haslam ( si Shamsul).. depa pun bergaya dengan pakaian ala-ala remaja gitu..... soalan dari wartawan Yezz  untuk depa, walau ke arah budak-budak tapi matang oooo... so, depa jawap dengan jawapan yang sangat molek....(eik, awat gambor nie aku tak edit... abaikan...)




Cara majalah nie memperomosikan memang terbaik, berjaya membuatkan remaja suka pada majalah Yezz!.. selain ada soalan dari wartawan kepada para remaja... ada juga soalan dari FB... (kan, sekarang nie pelajar dah ramai ada FB dan twitter?)




Semakin ku belek, semakin suka pulak dengan kandungan majalah nie.... dan akhirnya daku terpaku di ruang si cantik lisa (pelakon popular) dan Mia Sara... depa memang pasangan yang sangat serasi........  walau Mia masih kanak-kanak lagi, Mia bergaya dengan pakaian yang sopan dan sepadan dengan tubuh badannya

 Untuk blogger remaja pulak.... kali nie, majalah Yezz! Memperkenalkan dengan blogger remaja perempuan yang sangat sopan... daku dah follow blog beliau.. memang best ko...... jom.. terjah blog Hahazirah....... bila daku terjah ke blog adik Hahazirah, daku tabik springlah.... peweett.. tahniah dik...SECERIA HATI ZIRAH, blog kamu meleleq lah.....



PS: bila aganya blog kita nak masuk majalah eik???  Masa aku masuk blog Nazirah, dia sudah dilamar majalah REMAJA pulak........ peeh!! 

31 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak

lama tak baca majalh macm tu..hehe..awe ni agaknya umur je muda tapi jiwa lama..bace majalah wanita,prempuan la..hehe

Citarasa Rinduan said...

wsalam awe...
hahahhahha.. jgn tak tau.. kak ayu bab percuma memang tekun baca... majalah wanita kak ayu belum sentuh lagi.. masih tergulung... heheheh

sarah-najwan said...

sejak diriku berdampingan ngan blog
diriku terus melupakan majalah yg jadi langganan sejak thun 2004..huhu..

napok gaye lepas ni mcm nk pi je sykt tu utk beli yg termiss beli tu..huhu..pasti adakan..

kaksu said...

ayuuu, sihat hendaknya, mesti makin bz ngan bisnes skrg ni kan... wah bestnya dapat majalah free...samalah akak pun suka baca naknya yg free hahaha...

diana said...

blogger yang dapat masuk tu rasanye dia pilih yang remaja2 je kot..
ibu2 dan makcik2 macam saya ni sah la tak merasa..
kan best majalah mingguan wanita buat ruangan untuk blogger kan??
ke dah ada??
dah lama tak beli majalah mingguan wanita...hehhe

aNa d'sKoDenG said...

amboi ayu...muda remaja ekk?
hahhaha..takper..takper..janji bahagiaaaa

eiela said...

tak pernah la beli majalah nih, selalu beli majalah wanita dengan NUR shj.

Latest Entri :
Kembali Berblog, Poco-Poco dan Obesiti

Gen2Merah said...

sejak jadi cikgu ni, jarang dah saya baca majalah2 hiburan atau majalah2 apa ntah.. hari2 asyik menatap buku teks ja utk di ajar esok di sekolah.. hihihi

Lelord said...

huhuhu dah lama x baca mag mesia. meh sapa nak tolong pos dialu2kan

Zaliedana said...

Akak,mia sara mmg comey sangat kan..Pandai berlakon wlpong kecik lagi..Pstt akak 30an pong nmpk muda jer..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy baca majalah impiana saja..nnt adala tu majalah yg nk masukkan blog CR nih..

Sunah Mohammad said...

blog saya masuk majalah saya sendirik je lah yang mampu...huhuhu..

delarocha said...

jiwa muda

eelobor said...

aku dok ingat ayu CR nie dah berumur 45-47 tahun dah. rupa2 nya baru 30 lebih eh?

IMANSHAH said...

sibuk2 ayupun ada masa ye

aNa d'sKoDenG said...

jom join contest foto....

http://adiyahana.blogspot.com/2011/04/eh-ehtetiba-plak-dia-datangphoto.html

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


akak, blog akak bila lg nak masuk dlm majalah? kalo masuk, nnt nk mintak otograf...hahaha

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

azieazah said...

Kalau majalah COSMO dan InTrend pula, tiap tipa bulan ada 20 blog yang akan masuk dipaparkan di ruangan khas. Sampai tak larat nak pilih blog mana yang nak tengok.

Semua best. Seronok mereka dapat peluang begitu.

Tapi kebanyakannya blog blog yang ada konsep tertentu.

norhidana said...

wah2 itu yg rasa diri mude remaja tu ek kak... hehehhe... dulu2 dana suke lyn majalah remaja tp sejak umur dh msk 27 tukar terus beli majalah keluarga hehehe... baru nampak dewasa skit hehehe

tp sesekali lyn majalah remaja atau yg mude2 nih best gk

tun_telani said...

kak ayu.. tun beli majalah saji je.. haha..

Sari Yusa Ibrahim said...

Ayu, akak kan, kalu dpt mjlh free bila baca tu rasa cam best jer, tapi kalu beli selalu rasa hampeh.. hehe.. Ayu, nt jawab tag akak ya.. http://sariyusa.blogspot.com/2011/04/tag-dari-puan-yang-sangat-comei.html

Kakzakie said...

Blog pilihan biasanya punya tema yg sentiasa selari. Kalau ayu pun boleh cuba selalu cerita hal-hal CR. Walaupun sekadar kerusi yg digunakan, kaki-lima restoran, pokok yg ditanam, makanannya, pekerjanya, ayu sendiri sbg....

Kakak rasa pasti boleh.....

ieda said...

ayu .. ieda harap lah majalah nie boleh menggantikan majalah MANGGA tuu .. ishhh majalah tuu dah banyak menyimpang jauh dari minda masyarakat kita .. menyesongkan lah ..

kalau majalah nie dikeluarkan dengan artikel2 yg lebih menarik , insyaallah kita sama2 boikot MANGGA kan :)

ieda duk tunggu2 bilalahh majalah NUR nak lamar blog ieda .. ekekek ( verangan nie )

Ummi said...

Salam Ayu....akak tunggu Ayu lak masuk majalah tu eh...hehehe...mesti boleh punya, Ayu pun pandai membebels dalam entry2 Ayu...menarik..!

mama maman said...

AYU: kekadang sy tegar gak beli majalah mingguan wanita... sekadar bacaan time boring... ada gak ilmu hal rumahtangga....:)

miloais said...

nokkkk... perlu nak perasan muda....hang pun masih muda!

at least lah kan... uols lagi muda dari iols yg dah tukun nehhh! :sob sob sob:

tu rezeki masing2 lah nok.... yg penting - kita usaha... mana tau... next is your turn kan????
gambate!

wahida said...

salam ayu. maaf lama tak singgah sini...ayu dan family dah ok? harap2 semua kembali normal seperti biasa...jgn sedih2 lagi tau!!

p/s: suka tgk lisa ngan mia sara tu...dua2 pun comel!!

Huszaini said...

lepas ni mesti blog ayu plak masuk mag! :) lagi best mag remaja! hehehe

AngahSayang2314 said...

perhhhh tangkap leleh la kalau macam tue....kan blognya dah masuk majalah tueeeee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh hebat adik2 blogger kita ni ye sis ayu.blog LM ni cam berada di pinggiran jek

Liza @ Adzriel AB said...

30 ye.. akak tambah lagi 8 tahun.