CITARASA RINDUAN

Monday, April 4, 2011

Memang sudah tiba masanya padaku..

Baru pulang dari klinik
Doctor sahkan aku tiada sakit
Hanya dikatakan ku perlu rehat yang cukup..
Aku agak hairan…kerana setiap hari aku memang tidur secukupnya dalam 6 jam seharian, aku tiada darah tinggi, apatah lagi ku mengandung…

Bacaan BPku 101/69…
Namun bukan darahku rendah…

Ku terima 4 jenis ubatan iaitu pening, sakit kepala, ubat cegah sakit kepala dan perjalanan darah..

***************
Ku rasa memang sudah tiba masanya padaku…
Mungkin sebelum ini aku alpha..
Mungkin sebelum ini ku tidak ambil berat

Kini perlu ku kongsi dengan kalian
Selain ayat Qursi, Istifar untuk pelindung diri
Ada satu lagi ayat Doa Pelindung dan penggerak yang ingin ku kongsi dengan kalian.



Nota kaki: atau adakah surah/doa lain yang kalian amalkan untuk pelindung diri kalian?? Mari kita kongsi bersama-sama untuk kebaikan semua


PS: terima kasih teman-teman yang sentiasa memberi sokongan dan nasihat kepadaku…ku amat terharu dengan sikap perhatin kalian… Insyallah…apabila ku sihat seperti biasa…akan ku singgah ke blog kalian…

26 ulasan:

Mas said...

alhamdudillah..ayu tak apa2...
kalau macam tu..elok la ayu amalkan membaca surah2 dan doa2 untuk pelindung diri....
insyaAllah..Allah sentiasa bersama kita.....

missbby said...

jaga kesihatan ayu..:)

padlie said...

semoga segera pulih.. :)
rajin2 makan ubat ikut time ye

azieazah said...

Kenapa AYU?
Rasa macam ada penyakit lain ker...

Moga dijauhkan dari segala bahaya dan musibah.

Bawa bersabar ya. Berehat lah

cikgu isza said...

semoga ayu dilindungi..
bertawakallah padaNYA

Cikgu Nurin said...

Ayu,amalkan selawat Shifaq...

kay_are said...

camtu akak kne rest banyak2 r ye.. pikir kesihatan dulu.. dah ok, sembuh nanti baru berblog balik ye =)

mungelily said...

yup...ayat penggerak ni bagus di amalkan,,,also selawat syifa' yea k.ayu..mudah mudahan menjadi penawar...

lots of love...
t.care tau!muah nite...

Diana @ Melley Mey said...

Moga ayu sentiasa d bwh lindungan Allah S.W.T...Amiin..

Take care tau ayu.. rehat secukupnya yer

dieya said...

semoga cepat sembuh k ayu!
dieya amalkan bila keluar rumah baca ayat kursi dan 3 qul buat pelindung diri, inshaAllah.

ejaescobart said...

semoga cepat sembuh.. banyakkan rehat.. bukan takat rehat badan je.. minda pun kena rehat jugak ni..

kella said...

kak ayu... sihat ke tak ni.. lama tak singgah sini..sebab kita menyepi sekejap... tak swmpat singgah2 sini..
macam 2 citer dah terlepas ni..

moga kak ayu sentiasa sihat hendaknya...

miss u..

Salmiah said...

rajin2 makan ubat yea, ayu! take care, jgn terlalu byk berfikir. tenangkan minda, tetapkan iman, tabahkan hati... insyaALLAH, segalanya akan berjalan lancar.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

rehat tau kak ayu..

Nur Hawa Mohd Zin said...

pergi bercuti kak....take care..jgn kerja kuat2 sangat...macam mana ngan husband akak ye? maaf la lama awe tak bace perkembangan akak..maaf kalu awe ada tertinggal apa2 news...sorry ye kak

NadiRah said...

rehat tau kakak ku syg...
=)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

semoga ayu cepat sembuh ya..mungkin penat sgt agaknya..

norhidana said...

mungkin akak terlalu banyak keje kot... atau mungkin akak perlu rehat betul2, pg bercuti ke kak...

apa pun mkn ubat n rest ye kak...

EiJa ZaQuaN said...

ayu mengandung ke skrg ni..?

bykkan rehat dan moga ayu cepat sembuh k..:))

jeBateja said...

semoga kak ayu kita ni akan terus tabah.....teh tarik kurang manis yea....

ZanaNordin said...

alhamdulillah
akak tak apa2..
betul kata doc tu kak
akak perlukan rehat...
kesian badan tu....

si dara said...

normal bp 120/80..tapi nak tau kite low bp atau high bp , blood pressure kene ambik 3 ari brturut2 then bru doktor blh decide ape yg jd sbnrnya :)

p/s:jom ambik sampel percuma..xder caj yg dikenakan
http://kamudia.blogspot.com/

mamaijat said...

..kan akak dah kata..dah tiba masanya...untuk ayu berehat...

doa tu baik sangat diamalkan ketika kita nak makan ubat.....

baik juga makan ubat tu seiring dgn bacaan bismillah 5....

KatekateKite said...

kak,

rehat bebanyak tau! =)

Dearie Pearls said...

Dear Kak,
Jaga kesihatan tau Kak..

Rasanya coz badan kak penat kut..
maybe kena take time sesekali bercuti-cuti malaysia...

Get well very soon..

Ija Zambry said...

Salam kenal. DOa penggerak tu sgt basus amal baca 3x pagi, 3x ptg hari2.

Saye polo blog ini yee!