CITARASA RINDUAN

Saturday, April 2, 2011

Aku jadi mak andam pulak!!!!

Apasal aku kena jadi mak andam nie, pengantin dah depan mata…siap tadah muka kat aku

Rasanya aku datang majlis nie sebab nak raikan majlis kenduri kawin kawan aku jer…

Eik, ler….awat kat tangan aku ada barangan make up nie…
WAH!!! Tidak,aku tak pandai solek orang, muka sendiri pun aku tak pandai, lagilah nak rias pengantin ………

Kak, lambatnya solekkan saya, cepatlah pengantin lelaki nak sampai tu..kata pengantin perempuan mendayu-dayu..

Aduh!! Aku terus rasa nak pitam!!!!!!



(itulah penangan mimpi yang aku alami hari ini, betul-betul menakutkan..macam di kejar hantu pulak,
Sebenarnya malam tadi dalam jam 8.50malam aku terus tidur. Tersangat letih dan mengatuk, ingatkan sekarang nie dah jam 5 pagi..rupanya dah jam 2 pagi….huah!!!
Nak tidur balik tak mungkin, pagi nanti ada tempahan makanan pulak, FIL dan MIL ke rengit attend majlis kawin sepupunya….sure 2 hb aku tak akan berblogging..)

PS:salam ceria, salam berhujung minggu sahabatku semua, eik.ada ker yang online jam 3 pagi nie!!!..(gambar tu, gambar pertunangan sepupuku…..2 minggu nan lalu)



31 ulasan:

Nieza said...

Ayu! kenapa mimpi jadi mak andam tu? ke mengigau ni?..haha kelakor la ayu ni...nieza tak tido lagi ni..hehe
btw happy weekend yer....:)

Citarasa Rinduan said...

nieza--
entahlah...
bukan mengigau...tapi memang dalam mimpi tu ayu solekkan pengantin,..
serius nak kata..menakutkan

PS: ayu solek isteri belas BF ayu pulak tu (BF, masa umur 13 tahun..hahahhahah)

nur said...

sama la.. cuma takleh tidur juge.. melayankan nak kasi ngantuk la ni.. NAK TIDUR!!!

Citarasa Rinduan said...

nur--
tidur2,,,
kak ayu tak dapat tidurlah....hehehe

CiKaLi said...

salam.. kak ayu..
lame tak singgah sini..
hehe..


amboi ke bidang makeup plak..
haha.. petanda tu kak ayu..
t bley makeupkan kak SUnnah..
muhahaha

Cikgu CTE said...

aduh, nak kata blogger tegar, masih tak ngaku....

jam 3 pagi dh mula entry... syabah ayu....

alinac lover said...

terkjut jgk yong..hehehe

eelobor said...

hehehe, itu maknanya nak meluaskan lagi empayar dia lah tuh. dari tukang masak, terjun ke bidang wedding photographer kemudian jadi mak andam lak. huhuhuhu, lengkap punya pakej utk set perkahwinan.

catering - jurugambar - mak andam.

nak bukak company tak? aku nak labur 50 sen jer.... itupun lepas tolak hutang ko pada aku

Kakzakie said...

Bertuah sungguh adik kakak satu nie. Kakak ingatkan betul-betul ayu jadi mak andam selepas dah jari camerawomen.....:)

Kot mimpi jadi nyata, apa jadi citarasa rinduan?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Akak pun tido lambat mlm tadi...gara2 ngeblog...hehe, padahal mata dah mengantuk.

akuanakpahang said...

Jangan nanti org kata "aku tak pernah termimpi" jadi bila dah mimpi boleh le jadi kenyataan :)
New Entry "'Dibogelkan' dalam Facebook"

shahjiehan said...

WAHH... nnt boley la. SJ kawen nnt... akak tlg makeupkan pengatin pmpn!!

yeahh

jom baca dan komen Contest jom edit gmbr kenangan!! dan Besday si ehem3 | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Sunah Mohammad said...

hehehe...jadi mak andam pulak dah...

Dearie Pearls said...

Hi Kak... selamat pagi...

uwaaaaaaa.. tertifuuuu sudah..
Hari tu dapat keje akauntan..
kali ni mak andam lak....
baru nak kagum tau...
dah sediakan ayat nak komen aper....
sekali daku tertifu lagiiiii....


*selamat berhujung minggu kepada kakak dan malam ni jangan mimpi lagi tau... heeeeeeeee

Insan Marhaen said...

mesti ada alamat baik ni...

sissyira said...

salam


dasyatnya mimpi...apakah maksudnya?

❤ C!K MAZ's❤ said...

mesti belum tidor ada berangan2 ni...hehe...apa pun good luck for your job..

BIONIC WOMEN said...

ingatkan ayu bebetoi jadi mak andam, baru nak cakap serba boleh..hahaha.
upenya mimpi jer...

cantik pengantin kat atas tuh..hehehe

BIONIC WOMEN said...

ingatkan ayu bebetoi jadi mak andam, baru nak cakap serba boleh..hahaha.
upenya mimpi jer...

cantik pengantin kat atas tuh..hehehe

mama maman said...

ooo... mimpi jadi mak andam... kalu sy pun gerun gak... hhhaaa....

NadiRah said...

kak sunah kawen nnt ar akak solek kan yer..kih3

Black_roses92 said...

ok la kak. ley ada kdai andaman plak. bertambah rzeki.. hehe..

ibuintan said...

tu lah, masuk tido tak basuh kaki...

hehehe ada kena mengena ke ngan mimpi ni

cik pulau said...

adoii.. ni dah boleh bukak butik pengantin dah ni..
photographer boleh..
mak andam pun mimpi..
nanti jemput kak Ayu jelah masa cik pulau kawen..
errkk.. cik pulau.. behave.. behave..
blaja lom abes lagi.. lalala~

Amy Syaquena said...

As'salam sis...

ha33 dasyat mimpinya ha..tapi mane la tahu pasni mimpi leh ajdi kenyataan ke..

zeqzeq said...

Tukar jawatan...pulak..real player

Gen2Merah said...

wahh, akak dah jadi mak andam plak ye. boleh la saya tempah untuk majlis pekahwinan saya nanti.. hihihih

Mas said...

muahaha..kelakar la ayu ni....
apa salahnya kalau betul2...mana tahu ayu ada bakat terpendam..he..he..

diana said...

saya pernah jadi tukang mekap mengejut ni..
masa adik ipar nak bertunang..
aih!!mekap muka sendiri boleh la..
tang muka orang ni payah nak buat..
mujur dia tak banyak karenah..
heheh

sarah-najwan said...

akak mmg xreti mekap..muka sdiri pom tenyeh gincu ajo..hehe

azzey said...

ha3....suspen2. igtkan betol2 tadi..:)