CITARASA RINDUAN

Sunday, April 15, 2012

Seminggu Nan lepas, Kisah Gathering 8 April 2012 masih segar diingatan


Gathering blogger yang dianjurkan olehku saat akhir, hanya sempat jemput sahabat blogger melalui telefon, gara-gara notebookku yang tersangat keuzuran, seminggu sebenarnya peristiwa ini berlalu. Segarnya ingatanku dimajlis itu, ku pinjam Hari bahagia sepupuku Suzie Yana dan suaminya Mail iaitu hari perkahwinan mereka berdua untuk mengeratkan hubungan yang terjalin menjadi reality

Inilah wajah blogger yang hadir tepat pada masanya jam 3 petang, iaitu blogger sis Sue Joshua (berbaju putih), Blogger popular Sis Lin (bertudung syira) dan Isteri Blogger Kasawari iaitu Puan Azlinda.

(kredit to FB Kasawari kerana gambar ini ku tersenyum sendirian, gelagat yang tidak dapat diungkap dengan kata2)

Mereka bertiga, pasangan sahabat yang sangat serasi, kerana kami mengenali diteratak CMG bertahun sudah.. maka gelak tawa menyinari persahabatan yang terjalin... Gandingan 3 wanita yang sopan santun membuatkan hati ini semakin ceria, walaupun kepenatan melayan sanak saudara sebelum pertemuan terjalin...


Anak bujang Sis Lin terlindung dik bunga meja makan, baik dan sopan budaknya... Mengheret DSLR ibu tercinta.. ada aura fotografer.... Blogger Kasawari yang sentiasa ramah dan mesra mengamatkan suasana, walaupun port kami terlalu dekat dengan speaker Live Band sekurangnya kecacatan dilindungi dengan kehadiran  Mr Joshua yang sentiasa cool dan tersenyum suami tercinta Sue Joshua, terima kasih buat beliau yang sudi menemani isteri tersayang bersama Rhea yang cute
(kredit to FB Blogger Kasawari, aku ingin kongsikan kecomelan Rhea anak blogger Sue Joshua.. geramnya, Comelkann)

Terima kasih diatas kehadiran sahabat FB  Kak Azizah, merangkap sahabat reality.. tak sangka.. pertemuan tidak dirancang di Taman Putri Kulai berlaku, dengan anak tersayang yang lembut wajahnya....


Ini adalah saat akhir pada jam menunjukkan angka 5 petang, tahniah buat blogger Oh Oeya yang berjaya sampai walau 1 jam menghadapi masalah dengan GPS.. hatiku pada asalnya tidak tenang kerana risaukan beliau tersesat, namun bila terpandang senyumannya ku bersyukur akhirnya kak Oeya dihadapan mata...

Terima kasih buat sahabat blogger yang sudi menghangatkan suasana majlis persandingan sepupuku.. Moga ukhwah yang ada terjalin selamanya...

PS: kalau korang nak baca kisah mereka di majlis tersebut hingga ke teratak blogger terkenal si Sedenak sila klik keatas nama2 blogger tersebut



22 ulasan:

Kalamhati said...

waahh..rapatkan ukhwah sesama blogger..seronoknya

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe baru jumpa blogger gak kak haritu..hehe..

Citarasa Rinduan said...

kak yatie:
Alhamdullilah, ayu nie jenis niaga. kadangakala ada jemputan blogger terkilan bila tak dapat attend.. tu yang curi2 bila ada majlis perkahwinan di kawasan bandar..

Citarasa Rinduan said...

Awe"
Kamu jumpa siapa dik.. dah syer entry?

Kasawari said...

Terima kasih Ayu kerna menjemput dan melayani kami tahap vvip.. Huhu

Acik Erna said...

asslam ayu..memang saat yang dinantikan dan memang rasa seronok bila bertemu dialam nyata.

Citarasa Rinduan said...

kasawari:
sama2 kembali..
agak2 tahun hadapan pjg umur.. kita jumpa lagi... ada y tertera di list sepupu2 saya akan mendirikan mahligai.. heheheh


acik:
waalaikumusalam..
alhamdullilah.. memang indah..
tapi lebih indah melayan gathering ukhwah sahabat di KL.. best dan ramai

Suejoshua said...

Terima kasih Ayu kerana sudi menjemput kak sue sekeluarga, seronok jumpa geng2 blogger dan insyaallah ada umur panjang kita jumpa lagi yerhhh! :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh...bestnye...jumpa bloggers lain.YM tak pnh jumpa lagi...huhuhu.

Citarasa Rinduan said...

kak sue:
sama2 kembali.. Insyallah..
seronok mengenali kak skluarga...
terima kasih tau sbb datang ke sana..
memory y tak dapat dilupakan

YM:
insyallah.. satu hari pasti bertemu jua....

Nur-nba said...

Terpancar kegembiraan di wajah rakan2 blogger yang Ayu jumpa tu.. Moga ukhuwah yang terjalin berpanjangan.

Wanita Mutalib said...

bestnyaaaaaa :)

Nads Couture said...

blog seronok di baca ..nice blog :)

Alin Marlini said...

SERONOK DPT JUMPA BLOGGER :)

norhidana said...

tahniah utk sepupu akak...wah2 seronok yek bergather2...walaupun cume 4org tp ttp meriah bile dpt jmpa kwn alam maya di realiti...

Pok Amai-Amai said...

Ayu kerinduan ye? Heheheheh...

Zul Fattah said...

teringin nak jumpa kawan2 blogger yg lain.. tak pernah sekali pun, bertemu muka pun dgan blogger.. huwaaa..

bila lah nak buat gathering kat perlis ni..?

gadisBunga said...

gps kalau problem mmg boleh bikin hati gundah gulana. heheheh~

ieda said...

mauu x seronok ayu .. ;))
bilee nak jumpe akk nie ayuuu ;)

Cik Ecah said...

aihhhh jelessss xdpt jumpa k.ayu huhuhu

Nieza said...

seronoknya tgk kemeriahan sahabatx2 blogger ayu tu ..dari alam maya bersambung ke alam realiti pula..alhamdulillah.

Oh Oeya said...

Hihi.. sesat.. gps tak membantu saya hari tu.. maklum laaa.. saya kan dari Manchester.. haha

Terima kasih Ayu :-)

**Pssttt!! Ayu ni comel taw.. saya tak tau kenapa.. sssyyyy