CITARASA RINDUAN

Tuesday, April 24, 2012

Apasal lama aku tak BW??


Assalamualikum sahabat... lamanya tak online, nak BW apatah lagi... sebenarnya kalau nak diikutkan kesejahteraan tubuh badanku, alhamdullilah.. baik2 sahaja, tapi.. memandangkan aku mempunyai masalah kesihatan penglihatan Glaucoma dah beberapa tahun (agak2 dah hampir 5 tahun kot) terpaksalah aku tidak mengaktifkan diri untuk berblog seperti dahulukala.. Cis, ala-ala blogger tegar pulak.. kikiki
Nak memastikan penglihatanku yang baik-baik kenalah aku kawal diri dari sering bermain dengan sinar cahaya komputer, sebab tulah kadangakala boleh jadi stress kalau tak update blog.. kikikikiki...

Nak ucap terima kasih kepada sahabat blogger yang baru dan lama, yang sering singgah bertanya khabarku.. terharu sangat2... terima kasih sahabat....
Menu lunch hari ini, sejak2 hilang selera makan sebab aku jaga pemakanan, asyik makan menu seimbang, sesekali nak juga makan kat luar.  Destinasi hari ini di Secret Recipe Kulaijaya.


Ubat dari Klinik Pakar mata, doktor Ezanee yang sangat baik hati...selain titis, dapat juga ubat makan.. tekanan mata kali nie alhamdullilah bawah 20, tak macam dahulu naik mendadak hingga 40 keatas.... Syukur, Doakan aku cepat baik ya sahabat

19 ulasan:

Acik Erna said...

salam ayu..semoga cepat baik mata ayu..kurangkan tak pe ayu..jangan hilang terus

aizuddin said...

tula..rindu ngan citarasa rinduan =)

kakchik@ella said...

ooo. kalau gitew, ayu stop online dulu. mata penting dik, tak da 'spare part'.

umialya/k.tini said...

mg baik2 aje..

LYAfrina said...

owhh..akak ada glukoma yer???
ekceli lya pon disuspek ada glukoma..sbb lya pnh hilang pglihatan.. n skarang blh tgk balik..tp x brape jelas sbelah mata... tp appitment utk sahihkan pyakit glukoma tu lya x pnh pergi sbb lya rsa serik dgn spital... dah naik muak..sbb dulu.. hosp tu rmh pertama lya..hbskan msa di spital..jd bla dh sihat sikit..mula la..skarang timbul problem baru tang mata ni.. ntah bila nk follow up..takut gak khilangan pglihatan ni.. apa2 pon, moga akak baik2 saja yer..

[PCL] said...

ayu..sambil ptg carrot sambil mkn sikit, ..jgn lupa cuci dulu baru ngap. ..

teratai said...

Semoga kesihatan Ayu semakin baik:)

Semalam kak gi check darah...tinggi!Dah kena makan ubat...sedihnyalah:((

Papa-NtiQ said...

semoga sembuh dengan segera...mana bolih blogger tinggalkan PC hehe....

Maya Mayana said...

tkpelah kak..pelan2

Izan Ishak said...

harap2 ayu cepat2 sembuh ye...jgn skip2 makan ubat tau...

Kakzakie said...

Kena ikut nasihat doktor ayu... mata satu dari pancaindera paling utama dlm hidup...

Daddy Ziyyad said...

Ohhh..saya baru tahu Ayu ada glaucoma...Take care ya

norhidana said...

banyakkan berehat kak, utk bdn juga utk mata yek, n jgn lupe mkn ubat

Munnafendy said...

semoga pglihatan kak ayu semakin baik.sy pun ada masalah kat mata ni tp malas nk ulang alik hospital...erm....

boNdA_HaziQ said...

kesiannye.. tapi if buat pembedahan laser ok lah kot.. err sllnye org2 yang veteran je yang ade penyakit ni ye.. hmm lg pun ade jenis spec yang lindung cahaya komputer nih! moga cepat sembuh! raji2n la makan ubat.. hehe

lieynanilaz said...

semoga cepat sembuh ye kak....:)

Syira Qahira said...

salam..


jaga diri baik2 kak,, kesihatan tu lebih penting,,, abg sy pun ada masalah macam akak juga, dh kena bedah pun mata dia,,,sekrang ni amalkan minum madu je..

p/s tertanya2 juga sebenarnya kenapa akak dah jarang BW, tiba-tiba akak buat entri lak..hehe

munna said...

SEMOGA CEPAT BAIK SAKIT MATA TU YE AYU....

Cik Pulau said...

akak... moga cepat sembuh yer.. ^^,
rindukan akak..