CITARASA RINDUAN

Friday, April 27, 2012

Blogger ini buat aku mahu menabung


Orang ramai kata, hari jumaat merupakan hari yang paling diberkati, rezeki bertambah2.. alhamdullilah, jua berkaitan dengan diriku, hari ini masa aku sibuk memasak lauk pauk untuk hidangan adik beradikku yang akan ke teratak CR malam nanti, tiba2 terdengar enjin motosikal...

Kalau bunyi hon tu, tak lain tak bukan.. mamat posmen lah tu, .. gelabahlah sambil menyiang ayam mentah, aku cari tudung kepala.. hehehheh, awatlah mamat posmen nie suka bunyikan HON bertalu2.. cubalah hon bunyi lagu dangdut ker, rock ker, okeylah.. nie.. PIN..PIN.. (langsung tak ada irama,.)

Ehem, kelaut lagi entry aku nie, yerlah.. orang nak bercuti ke laut.. pastinya terbawa2.. hahahha

Okey2.. inilah yang ku katakan rezeki di hari jumaat, Cenderhati dari blogger JemariSuri, oh!!!! nikmatnya hidup yang bernama blogger... Thanks JS (ayu terlupalah yang ayu dapat hadiah dari awak, sebab tu hati asyik berkata2...) siapalah yang kirimkan... Terharu dakuuuuuu........................

Tak sabarlah nak buka parcel tu, sampai sampulnya lunyai berbau ayam.. hahahhahah

Tara.................... Daku terima sebiji beg duit kecil dan nota yang sangat bermakna, Nak syer ker ngan korang kata2 indah dari blogger JS ker?

Eh!!! mana bolehhhhhhhhhhhh,, kalau mau, korang kena belanja aku PIZZA HUT.. hahahhahah (acah jer..). Sekarang nie aku kenalah mula menabung duit syiling, bila dapat sesuatu dari sahabat WAJIB dihargai dan diguna pakai... Amin


PS: masih terburu2.. siap memasak, sementara nak tunggu ayam kering, aku basuh kasut sekolah Umai, iron baju sekolah Umai untuk Isnin nanti,, Agar taklah kelam kabut dibuatnya.. kannnnn (ada jodoh, panjang usia, kita jumpa isnin nanti,, Insyallah, FB daku still aktif) Jom balik Kampung!!!

18 ulasan:

Kakzakie said...

Salah hemat kalau anak dara kecik tu tahu Ayu... nanti dia buat bergaya pulak utk simpan dia punya...

anyss said...

Assalamualaikum,
Hu hu hu baca entri pun kelam kabut jugak macam tuan punya blog tulis dengan ayat yang "Nak Cepat" kelam kabut lompat sana sini terjun terjah hu hu hu

Selamat hari Jumaat ;)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

itula kan slh satu nikmatnya jd blogger, tambah kawan dalam masa yg sama dapat cenderahati..

Daddy Ziyyad said...

kalau hon posmen bunyi dangdut, meriah taman perumahan bila posmen datang! ahaha

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, senanglah nak pulang duit siling kat customer, hehe

ieda said...

seronok kan ayu kalau dpt pemberian dari kawan2 .. nak2 yg bermakna buat kita .. ;))

Rai said...

saya gelak baca komen kakzakie.. sebab saya pun mengalami hal yang sama..berebut beg duit syiling utk dia nak bergaya..haha..

norhidana said...

sebulan kumpul 200-300 ckup kot kak... heheheh...

nk balik kg esok...jom kak

Acik Erna said...

rezeki ayu tu..

jemarisuri said...

Terharu plak ayu wat entry kt cni. Maaf tak dengar plak ayu call. Semoga ayu hepi trima souvenior yg tak sbrapa dr js. Semoga ia menjadi petanda permulaaan persahabatan kita. Insyaallah.

Alin Marlini said...

hehehehe...tabung ayu..jgn x tabung

eelobor said...

tabung...tabung...pastu belanja aku eh

Mysara Ab Rahman said...

wah comelnyer...:)

jeBateja said...

ak nak syer pun tak pe kak.....janji syer mee bandung....ahakz

Iza Teratak Usang said...

Assalam...
selamat menabung...
tahniah

Nur-nba said...

Salam. Hi Ayu, apa khabar? Sibuk ye..

Selamat menabung.. cantik beg tu..

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

lama tak kesini menjenguk awk..semoga awak dan fmly sihat walafiat dan dirahmati Allah SWT

lieynanilaz said...

jom balik kampung...haha.