CITARASA RINDUAN

Friday, September 23, 2011

Aku tak biasa, korang mesti dah lali...

Kalau dah namanya tak biasa.. memang tak biasa…

Sungguh, aku kan orang kampung, hanya duduk kawasan yang kurang manusia, lagilah kurang berdepan dengan risiko kesesakan jalan raya.

Tapi, bila berhadapan dengan situasi dijalanraya, di lebuhraya.. Subhanallah, memang menguji imanku.. kalau ada darah tinggi mau2 naik hingga 180.. hehehhehe


Kiri kanan kenderaan.. nak memandu laju pun tak boleh.. tiap kali belakang lori.. ku ala2 pitammmmmmmm…. Ku tahu ku kecil…..depo besor..

Sampai rumah aku tidur tak sedar diri.. mengantuknya…


PS: korang yang duduk area kota mesti dah biasa kan?? Kesesakan jalanraya dah sebati dengan korang eik? Aku memang tak biasa… 

13 ulasan:

Rozita said...

jem kat mana ni ayu? kalau kuantan ni ptg2 balik kerja biasa dah tu.. tp x jauh mana tak mcm kat kl nuu...

Lelord said...

heheeh akak x berani nk drive ke KL

tp ms akak jd ce'gu kontrak kat Jementah dulu mula2 takut nak drive..kul 6pagi dah kuo pastu lak smpai kat area ledang dah start jalan bengkang bengkok...wakakkaka layan lap la pe lagi tp kalau kat dpn akak ada lori panjang mmg x berani potong

seb baik gubeso memahami so kalau lambat sket dia ok je lgpun

Citarasa Rinduan said...

rozita--
tu pic google..
tapi tadi situasi ala2 gitulah.. kejang kaki hari nie...
oh.. ita pun biasa yer berhadapan situasi jem..
alahai... ayu mmg tak suka..

lelord--
kak..
kalau jalan simpang, bengkang bengkok ayu tak kisah,. maklumlah. are mersing pun mmg jalanraya mcm tu..
tapi ayu tak suka jem.. tak berjalan tu.. setengah jam tak gerak, gerak pun ala2 semut.....
ayu penat betul, sampai tertidur lama atas sofa balik dr hospital tadi

Gen2Merah said...

nasib baik lah saya tinggal pinggir bandar. tu pun kalau dah tiba waktu kemuncak, Ya Allah lenguh duk dalam kereta.. sesak gilak... tak tau lah kalau kat bandar2 besar tu kan..

Citarasa Rinduan said...

gen2--
betul tu dik...
mujur kita duduk area kampung kan??
sukar nak temui kereta yang dah macam tempat letak kereta.. hehehhehe

Pia said...

"huhu..saya dok 10 thn kt shah alam..lori tk penah nampak pun..tup2 pindah kat pelabuhan klang ni..fuhh kiri kanan, bukan lori jer tp kontena besar2 lak tu,mula2 ngeri sgt skrg dah biasa...tp itu pun bkn saya yg drive kalau tak, mmg pengsan.."

Citarasa Rinduan said...

pia--
tulah kan, k.ayu tadi ke pasir gudang.. dekat2 berpuluh2 kiri kanan...
memang takut sungguh..
selalunya area kak nak ada lori pun sukar, kalau jumpa pun lori 1 tan...

nyanyisunyi said...

betul tu ayu..bg yg tk biasa memang rasa tak biasa..tp ms akak drive sendiri ke opis yg terletak ditengah2 banndaraya KL dulu..(sekitar 2000-2002)akak memang dah biasa dgn keadaan gitu..malah selamber jer masuk area bulatan kg pandan yg terkenal dgn jem dan bnyak kenderaan..mungkin sebab akak berani..rupa2nya ada hikmah semua tu...sebab akak memang akan hidup sendiri besarkan anak2 tanpa lelaki bernama suami..semua ken abuat sendiri...

skrg ni setelah hampir 4 tahun tk betul2 dive akak rasa mcm fobia pulak..walaupun lesen ada..insyallah bila ada kereta semula nanti kenalah akak gagahkan hati drive sendiri.

Fatin Mraz said...

sy biasa sgt dah kak ayu.. tu yg larik pindah kuar kl tuh.. letih nak hadap trafik byk..jam..pitammm~

IMANSHAH said...

sabar2..ipoh best tak jam

Yan said...

kadang2 merempit gak..hee. takat 140 penah lah..ha..haa. tapi tobat dah..

mama maman said...

Kalu setakat pegi balik keja tuh lepas la jugak.. pasal jalan hari2 lalu.. kalu jln lain dr biasa bw mmg berderau darah arrr.. takut semacam..

azieazah said...

Biasa tak biasa pun, dah terpaksa AYU. Apa nak buat...