CITARASA RINDUAN

Wednesday, September 21, 2011

Tak layak................

Semakin hari ku rasakan aku dah tak layak nak berblog, sungguh, kali ini pengakuanku 100% adalah benar… semakin terharu dengan persahabatan dialam maya.. rasanya kalaulah aku ada 1 kuasa ala2 superman atau terjumpa pintu doremon.. tambah lagi, wordless wenesday  part 15 dibawah ada padaku saat ini, dah lama kita bertitip pesan,, kan…..kannnnnn…..
Jom layan rezeki berbukaku hari ini…


Aiskrim MD pemberian en zalie, dibelinya sewaktu pulang dari hospital.. (kalau area kampung aku manalah ada) nak cari kena keluar sejauh 40minit pergi dan balik cair dalam perjalanan.. hehehhe


Mertabak kentang mini hasil air tangan MIL, sejak2 MIL kembali solo.. hari2 dia tak menang tangan, asyik buat itu ini… tak apa, janji MIL happy dan kerinduan terhadapt arwah FIL berkurangan..sayang Mak Ros……


Air kembang semangkuk, hasil tangan pembantuku dikedai.. Asalnya dia nak buat untuk dirinya seorang.. aku pujuk2 buat lebih, sambil hulurkan RM 10.. hah!!! Sejag ala2 air cikang dihadapan mataku.. thanks my bibik!! Aku berbuka dengan perut yang kenyang..

PS: selamat malam buat semua yang sudi bertandang, ada keizinan, ada masa yang terluang.. ku usahakan BW ke blog kalian.. salam penuh kerinduan pada kalian semua….

18 ulasan:

Lelord said...

xnmpak pun kembang semangkuknya....

yan said...

air kebang semangkuk? bukan air selasih ke tu? hee..

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
yang buah kembang semangkuk dah menjadi berderai..
maklumlah. ada buah kundue, biji selasih..
hehehhehe
minum jerlah kan.. rezeki..

kak yan--
hahhahah.. ala2 cikang eik..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sedapnya murtabak mini tu.. terliur akak. Akak ni kan Ayu.. tak suka sgt murtabak yg glamer2 tu, tp kalau murtabak yg org2 tua buat.. ala2 mini mcm ni mmg Akak suka sgt nk mkn. Teringat jiran lama kat kg buat.. sedap betul.

Citarasa Rinduan said...

kak MM--
MIL buat dalamnya hanya inti kentang.. hehehhehe..
orang lama lagi terro kan..
part serbuk mertabak yang utama tu.. tak ada. tak sedap..

cikgu isza said...

takpe ayu.. pelan2..
saya pun nampaknya kena kurangkan aktiviti berblog..
semster dua dah bermula dah ni..
saya masih blur jer..

Fatin Mraz said...

kak ayu, nape x layak pula?

anyss said...

Assalamualaikum,
Alamak! kalau dah stop berblog...bila rindu macam mana? hu hu hu hu

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--
cikgu dah kembali study eik??

fatin--
sungguh.. kak tak layak berblog, tak dapat BW, bila dapat taip entry terus off line..
kak sibuk lah..
tak sesuai kan??

anyss--
waalaikumusalam adikku.
rindu??
kak ayu akan sampaikan salam pada merpati nan putih pada mu.. titipkan salam kerinduan buat kamu!

Zaliedana said...

Assalam kak ayu,bestnya kak,dapat aiskrim,MIL lak rajin wat murtabak,Akak murtabak kalo guna rempah khas mcm kedai2 mamak guna,mmg sedap,kalo rempah kari besa xbest sgt..Kak Ayu,kdang sy pon rasa xsesuai berblog,sbb kdang xda n3 langsung,bz ngan anak2..Akak jgnlah stop berblog tau,sayang akak..

Citarasa Rinduan said...

zaliedana--
waalaikumusalam..
aduhai....
baca entry kamu.. terus rasa hiba...
terima kasih sayang..
kita berblog bila teluang jerlah ya..

MamaFaMi said...

Aikkk.. taukey pun kena bayar nak minum air kat kedai sendiri ke Ayu? Hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cikang lah tu sis..laici jek takda eh?sedapnyer ekrim...huhu

rindu kat akak..rindu sore akak..huhuhu..jurai2 air mata ni rindu kat sore akak.dah takda tempat nak manja2 kat sini..akak jg diri tau,tau akak busy.

adik dah taip laju2 kisah sambungan yg akak suh sambung tu.kisah cinta kami

munna said...

dlm air laicikang mmg munna pilih kembang semangkuk dulu

Zul Fattah said...

mak aii.. sedapnye.. lapar r plak rasa, malam2 ni..

azian said...

eh, dah lama laa tak minum air tu kak....heheheh...tapi kl yan g sana, akak buat kan taw...hehehehhe

Aku Ibu Muda said...

terliur la tengok air tu...hurmmm



konpem! balik ni nk beli biji selasih...hehe

Mommy Fara said...

Tiba-tiba tekak teringin nak mkn choc sundae tu!!