CITARASA RINDUAN

Sunday, September 11, 2011

Eik!! menjawab sudah........

Ibu, Umai nak tanya nie….
Ya….. cepatlah.. ibu penat nie
Ibu.. dah lama ibu tak ajarkan umai mengaji…
Ya… esok ibu ajar yer.. ibu penat nie
Ibu… boleh ajarkan adik buat nombor 18 tak?
Ya.. macam nie ya, ibu penat nie.. nombor lain2 ibu ajar esok2 ya
Ibu… tiap2 hari ibu kata nak ajar umia.. tapi jawapannya esok2.. tapi sampai sekarang tak sempat..
Ya… ibu penat lah sayang.. esok ya…
****************
Umai, ambilkan ibu stokin… ibu dah nak tidur..
Ya… ibu ambilah sendiri.. Umai penat nie…….!!!
Eik!!!!,



27 ulasan:

gedek! said...

budak budak 'cepat belajar'

norhidana said...

hehhehehe...
salam rindu kak...
wah2 pandai betul umai yek,heheheh sapa yg ajar ek,ibu dia lah ek

itu gambar baju raya ye kak?comel umai

Citarasa Rinduan said...

uncle--
terus rasa menyesal.
hahahhaha

dana--
salam kerinduan buat kamu jua..
hahahahah..
kak menyesal, lepas nie nak kata elok2.. hahaha

ya, gambar baju raya.

H.J said...

dia merajuk la tu..haha

Citarasa Rinduan said...

HJ..
tu lah kan, budak2 semakin bijak.. hehehe

IMANSHAH said...

kesian anak

Kengkawan said...

amboiii
hahahahha

emieysandra said...

ibu bapa adlh model yg plg dkat dgn anak2. ehehe sy ade bljr mende ni ;)

cantiknyer akak dgn anak.

Citarasa Rinduan said...

cikgu iman--
sebab tu umai tak ada adik. heheh

kengkawan--
hhahaha.. sorry cikgu...

emiey--
tulah kan, lepas nie nak study ngan awak..
hehhehe

terima kasih, time gini bolehlah sedondon.. esok2 kalau dh besor. sure dia tamo sama ngan kak ayu

Fatin Mraz said...

erk!!

gadisBunga said...

eip umaiii...heheh~

Citarasa Rinduan said...

fatin--
hahahaha

GB--
auuummmmmmmmmm......

alinac lover said...

ekk.. nak kena ni hehehe

emieysandra said...

akak pun minat kura2 kecik tu ea? asenyer murah je, mampu la emiey sbg student ni nk beli..jom2 kite beli, ehehe

*xjumpe shoutbox lak nk gtau bnde ni kt akak :)

emieysandra said...

nk jwb komen bls dr akak tu.

:- segan la klu akak nk bljar dr sy, ehehe. tu pun scra automatik sy thu bila kaji & bljr betul2 ttg perkembangan knk-knk. knk2 akn cpt ikut pe yg ade d sklilingnyer. itu proses peniruan, sb die kn dh mkin nk jadi besar mcm kite. umai tu cpt bljar jd boleh la akak sllu terapkan nilai2 murni pd die moge die jdi anak yg solehah, buat pengukuhan mcm klu buat ssuatu yg baik puji la die spy dia akn sllu buat bnde tu..klu bnde xelok lak, cpt2 tgur.

sy cume share pe yg sy tahu, maaf la klu slh ye kak. rajin lak nk tulis pnjg2 kt komen akak ni. maaf yer, ehehe ;)

missbby said...

ayu, mmg tak dinafikan inilah yang berlaku pada anak-anak sekarang, cepat meniru dari ibu bapa..saya pun tak terkecuali kena perkara cam ni jugak..huhu

Gee® said...

hehehe...anak2 memang begitu kan... tapi awas yer ibubapa jgn kecik hati dgn anak2 bimbang nanti hidup mereka tak berkat...

rosmina samin said...

Salam Kak ^__^
Umai cepat "belajar" yer...

tun_telani said...

hehe..

Zul Fattah said...

haha.. kena balik.. mesti malu kan kak.. anak2 cakap macam tu..
kanak2 ni, dia cepat belajar dari org tua.. kalau baik caranye. baik r.. kalau buruk caranye.. buruk r prangai anak.

miloais said...

budak2 memang cepat mengikut dan belajar!

LinRosly said...

Assalamualaikum Ayu...Budak2 Sekarang Semuanya Cerdik2 Belaka...Jg Tersilap Cakap...Pasti Kita Di Kenakan Balik...Hehehehe

P/S:-
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Daripada Kak Lin Sekeluarga.

Mommy Fara said...

Ayu,

Seramkan klu kita terlajak kata dan perbuatan sbb anak-anak cpt belajar dr kite. Sy pun berhati-hati gak bile terlepas kata dpn anak mcm nie....tp klu dah terlps/ Apo nak dikato?

=D

Cik Ecah said...

bertuah punyer ank...hahaha
;p

eiela said...

sekali dia menjawab, aish, budak-budak nih.

ibuintan said...

tu lah... anak-anak sekarang

kena hati2 bila nak berjanji dengan anak2

anyss said...

Assalamualaikum,
kepimpinan melalui tauladan hu huh u