CITARASA RINDUAN

Wednesday, September 14, 2011

Bila aku dah start berleter...

Rabu tanpa kata2..
Memandangkan kes semalam masih belarutan.. so, nak syer gak ngan korang.. hahhahahha.. bila aku dah start berleter!!!
Adat manusia, ada yang okey ada yang kurang okey.. tak sempurna kan??
Tapi.. jenis aku adalah bila berjanji.. mesti aku patuhi, kecuali kalau memang dah tersurat tak dapat nak penuhi.. so, faham2 jerlah kan… bincang atau kita bertemu muka.. insyallah.. tak ada yang tak boleh selesai… asal sama2 memahami, jangan sebelah pihak buat dono.. mulalah aku dah panas telinga!
Yang buat frust tu.. bila dah janji begini begitu….. akhirnya mungkir janji.. nie cerita tentang payment, bila order ikut suka.. minta itu dan ini.. yang sedap2 aje, yang terbaik aje… semuanya nak perfect…
Last sekali?, apa kes kalau tiba2 pelbagai alasan ditaburi… tak ada peruntukkan lah, bayar hujung bulan. Bayar pakai check lah…….. fuh!!!! Nak buat lagu mana???
Sabor?? Sampai bila…….
Tup2… buat macam customer lain.. dah bertahun2 tak bayar hutang……serik aku….

28 ulasan:

H.J said...

jangan jadi janji melayu..huhu

azam said...

bahaya ni....bahaya....jgn diamal...

jgn bg berhutang

CT NoArIzAh ArIs said...

Nilah sikap org kita janji lain jadinya lain...bab makanan x elok berhutang lebih baik bayar tunai atau ikuti janji yg dah buat... kena adalah tolak ansur dengan catering pasal mereka pun pakai duit gak nak rolling modal.. betul x ayu?

Pasni jgn bagi can org jenis mcm tu... jenis ni yg melingkupkan bisnes bangsa kita.

mama maman said...

org bisnes mmg selalu kena camtu kan.. xingat ke halal ke tak mkn benda yg tak dibyr gitu.. camne nak jawab eks...

Sis-Lin said...

Ayu...
Jgn leter2 byk..kang urat tegang lagi..hehehehhe

Ragam manusia mmg macam tu la...

Aku Ibu Muda said...

makan nak, bayar taknak.
err....tak takut halal haram ke?

*eh, citer biz makan2 kan :)

Cik Ecah said...

ujian...
sabar yea k.ayu....

maszmadi said...

iskiskisk, adat org beniaga... mesti ada jumpa customer cenggitu kan..

My Little Diary said...

ishh tak baik buat janji macam tu
tak berkat semua nya nanti.

Mamamya said...

hurmmmm...adat b'niaga mcm tu lah kan ayu...akak selalu tgk situasi mcm ni berlaku pada ayah akak...wlu pun dia x jual makanan tapi dia buat umah org...mula2 buat kata x nak beranda tp last minute kata nak pulak...bila dah buatkan....ckp budget x cukup plak...janjinya nak bayar bulan2...tp smpi b'tahun kaduk x b'bayar....kesian ayah.... kesian kat ayu jugak.....sbr ye dik...

Irma Ruhani said...

kesian kat akak,... soga semakin dimurahkan rezeki

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam ayu...jom join GA http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/09/anniversary-giveaway-azatiesayang.html

Mas said...

macam2...
masa mak berniaga pun ada kes gitu gak..
sampai sekarang lesapp gitu jerk..
moga rezeki ayu makin bertambah2 yerk..insyaAllah

Hanis Azla said...

tak patut betull.. langsung tak fikirkan masalah org lain..

Niena Pengembara Ilahi said...

hmm tu lah, carik alasan mcm2.. seribu alasan mmg blh kte ksi

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ermmm..mmg ada org yg jenis camni..
service kita dh bg..tp tang bayaran liat nak bayar..wat2 lupa..

bujal X said...

KAMI MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN MENGUTIP HUTANG NYA PUN..MOTTO KAMI SENYUM PINJAM SENYUM BAYAR.UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA SMS ONKUTIP DAN HANTAR KE 33858.

*keh keh~~sabar kak~~insyaallah hak akak akan kembali~~

Mama Janet said...

ada juga pelanggan yg camtu ye ayu...kalau gitu gaya lain kali "sorry ler "

Mommy Fara said...

Eii...seram dgt cite Ayu. Adat meniaga mmg menakutkanlah....

Klu mcm nie punye gaya, mcm ne nak dpt untung? Nak bt balik modal pun belum tentu!

Ati Masrif said...

ni yang bahaya nya dapat
customer hampeh...

dugaan besarkan utk peniaga

abah khalisha said...

Mmg angin satu badan kalau ada yang jenis mcm ni..kalau hutang tu faham-fahamlah sendiri byr..tkkan nk kena ingatkan

Abah dah masukkan URL blog ni dalam kategori ibunda..betul ke?..URL abah dah masukkan?hehehhe...

Siapa Sabotaj Siti

diana said...

lain kali kena buat perjanjian la ..
bayar separuh dulu..
siap memasak bayar lagi separuh....

Yasminhamid said...

sabar ye... dugaan buat orang berniaga....

eelobor said...

kalau ayu berleter mesti aku tutup telinga..... bosan nak dengar. hihihihi

norhidana said...

sesekali akak berletar...seram gk dana nih...gini lah ek risiko kalu meniaga ye kak,tp kalu ramai yg camtu nyer perangai pyhla,time nk minta tlg mcm2 jnji, dh dpt apa yg nk pyh lak nk membayo... alahai

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

aik..order mkn pun nak hutang?byk cantek muka dia kak ayu??huhu

norinaomar said...

sabo kak ayu sabooo...

dia berani buat kat akak,tak mustahil dia pernah buat kat orang lain.

Queenie said...

mmg peningkan? akak skrg dah mula tegas sket wlp rasa malu menebal..
nak wat camner....