CITARASA RINDUAN

Saturday, September 10, 2011

Marhaban pertama selesai, orang pelawa, ku terima...

Assalamualaikum..
Hujung minggu daku kembali sibuk, dengan aktiviti di citarasa rinduan, dengan marhaban raya yang ku terima pada petang tadi.. malam pula, pelanggan tak putus2… rezeki malam minggu kan??? So, jangan merungut.. esok2 belum tentu…
Syukur, tahun ini rumahku menerima kunjungan marhaban dari ahli blok kampungku.. mereka pelawa, ku terima.. mana boleh tolak rezekikan??? Lebih ramai datang rumah kita.. sudah semestinya orang ingat dan mesra ngan kita.. kan???



Menu seperti yang ku fikirkan semalam.. puding buat pemanis dan roti jala berkuah kari ayam buat santapan hadirin yang hadir..
Tadi, tuan marhaban suruh aku bagi kata2 ucapan.. hehehhe, aku okey jer.. siap beritahu hari ini hari ulang tahun kelahiran anak daraku …. Hehehheheh


Korang, pula apa aktiviti hari ini?? Tentunya sibuk dengan menghadirkan diri ke rumah terbuka kawan2 atau ke majlis kenduri kawin.. kan????

PS: tadi, aku minta izin pada en zalie, balik awal dari citarasa rinduan, ..semata2.. penangan drama Oh… HARAM (cekerama tv3).. macam best jer… hehehhehe

20 ulasan:

Areef Ibn Naim said...

salam,

wah, sedondon tu :)

selamat hari lahir umai, mg membesar sbg anak yg berbakti kpd ibu bapa, masy., agama, bangsa n negara...

Citarasa Rinduan said...

areef--
wsalam...
heheheh. nie geng blog C..kak join jer..

terima kasih cikgu. dah 4 tahun anak dara saya.. amin, moga menjadi anak yang solehah.. amin

Zul Fattah said...

aik..semua popuan je? lelaki x de ke?
tempat saya tak de macam ni?
laki2 ada r.

Citarasa Rinduan said...

zul--
lelaki nanti.. line malam.. rasanya hujung syawal kot

Zul Fattah said...

oo.. patut la.. semua merah je.. ? ni memang slalu buat macam ni ke..?

Citarasa Rinduan said...

zul-
tema baju raya. biar sedondon kan..

tiap2 tahun, nie termasuk baju rewang, kendarat kenduri kawin..

missbby said...

memang best pun drama Oh haram tu..kelakar dan punya mesej tersendiri..puas gelak dengan suami dari mula sampailah abis citer..

insan_marhaen said...

Masa di kampung dulu IM selalu ikut abah pergi marhaban. Kekadang siap dengan pukulan hadrah!

gadisBunga said...

murahhh rezeki k ayu. :)

LiFe KaMi said...

tahun lepas kat kawasan taman kami ada buat..
tahun ni buat open house setaman je..
mmg meriah..

NadiRah said...

hahahha..sempat jugak nk layan tv..nad x dpt tgk tv dh..skang kat utm dh...uhuk3

ckLah said...

ckLah suka Jalil Hamid. Orang Johor juga tu...hehe



(Marhaban tu, orang Jawa kat sini panggil baraan....:D)

noraliza said...

tempat akak marhaban pompuan ea..tempat kite lelaki.

Mama Janet said...

canteknya umah Ayu.....luas

Sis-Lin said...

Sis bru start semalam Ayu..tp bukan rumah ahli, jemputan org luar...hhehehehe

Lbh kurang mcm sama je bajunya tu dgn sis punya :)

Yan said...

seronoknya.. maka roti jala yang ayu kata simple tu ye..hee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh marhaban dgn menu roti jala.sedap tu kak ayu sayang.lama adik tak wat roti jala.

selamat hari lahir buat umai yg cumil

ibuintan said...

tahniah dan selamat hari lahir buat Umai... moga membesar menjadi anak yg baik dan solehah


meriahnya bermarhaban rumah ke rumah

moga CR terus dilimpahi rezeki

eelobor said...

dah lama tertanya dalam hati, kenapa marhaban di kuasai oleh geng2 kaum ibu yer?

CT NoArIzAh ArIs said...

Rumah Ayu ke tu... cantik ,besar dan luas selesakan kalau tetamu dtg ramai2 macm tu.

Selamat hari lahir untuk UMAI...tahun ni jatuh bln syawal tentu banyak dpt wit raya!