CITARASA RINDUAN

Tuesday, September 13, 2011

Mana pintu doremon???

Berniaga selepas musim perayaan. Lagilah hari raya aidilfitri membuatkan beban dikepalaku kian bertambah..
Serba salah nak membeli bahan mentah.. ayam naik, sekilo hingga RM8.00.. belum campur bahan kering seperti cili, bawang dan sebagainya
********
Mana nak fikir menu untuk marhaban, kalau aku tolak tak patut pulak, so.. terima.. hari ini ada marhaban dari GPW, masa mereka sampai aku tak tahu.. katanya rumah paling akhir.. em…….
Sesekali ada tempahan dari pelanggan untuk open house, ikutkan nampak mudah.. namun, bila order last minit.. atau senang kata memang oder tak masuk akal, macam ambil pesanan jam 12 tengahari tapi nak ambil jam 4petang… kalau menu mudah okeylah kan.. aku goreng mee hoon jer, nie nak pencuci mulut, kuih muih….
Fuh!!!! Kalaulah memasak dan menyediakan kuih muih itu sesenang masuk pintu doremon, memang aku dah lama order satu…

28 ulasan:

Sunah Sakura said...

pintu doraemon ada tepi tu kak...cer tengok belah kanan...

Citarasa Rinduan said...

sunnah--
belah kanan,, pintu toilet....hehehe

azam said...

apa boleh buat...camni lah....

nak bela ayam pun, anak ayam dah mahal...hehehe

Citarasa Rinduan said...

azam--
kalaulah kucing boleh dimakan..eik!!!!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

akak pun tgh cari pintu doraemon ni utk cari idea tulis skrip.. kalau jumpa bagitau akak ye hehehehe

Aku Ibu Muda said...

sis ayu nak ke pintu doraemon tu, meh wani kasi...hihiii

Citarasa Rinduan said...

kak adza--
kalau ayu jumpa ayu call yer.. heheh

AIM--
wani... bak sini.. pinjam sebulan ya

Cik Ecah said...

haha k.ayu...
len kali ader yg order cenggituh akak terus kuarkan apa yg ada kat poket apron akak tu then sebut jer nama mknn yg di order hahahaa

hysman said...

pintu rezeki tu kak..
hehe... nnt sy kirim doraemon yer.. huhu

Maya Mayana said...

sabo je la kan...kdg2 customer mcm2 feel

My Little Diary said...

hi kak ayu...miss u a lot
lama juga tak singgah sini...
selamat hari raya

p/s: blog pun dah berwajah baru. i like

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe igt nape la ngan pintu doremon, sabar kak.... adat org berniaga cmtu la :D

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe igt nape la ngan pintu doremon, sabar kak.... adat org berniaga cmtu la :D

Mas said...

ayu..kat poket apron ayu tu ada pintu doremon..he3.

gurau yerk ayu..

Acik Erna said...

acik pun berminat kalau ada pintu doraemon ni..he he

miloais said...

kalo ada pintu tu
iols pun nak oder satu
senang nak balik kampung!
ekekekeek

sabar ye ayu...
dugaan kerja tu..!

Mommy Fara said...

Seksanya nak bt tempahan yg bkn2 mcm yg Ayu dpt tu kan? Kul 12 nak kul 4? Ayu terima tak?

cikgu isza said...

doraemon pun tengah cari pintu dia ayu..

Tengkorak hang! | Semekar Kasih

norhidana said...

hehhehe... rezeki raya tu namanyer kak
tp ada payahnyer gk yek...
susah kn kadang pelanggan tu agak2 la kite bukan ada kose mejik...

kalu ada pintu doremon dana pun nk sewa gk kak

diana said...

betul la..
terkejut beli ayam minggu lepas..
selalunya sekor dam 12-13 hengget je..
tapi ahad lepas beli sekor cecah 16 hengget..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

rezeki melimpah tu kak ayu.

kalau adik dekat kuih biar adik wat kan kak...tapi jauh dan pintu doremon pun takda..keh3

Yan said...

rezeki jangan tolak darling..

NadiRah said...

nk sate 500 cucuk...kol 8 mlm saya ambik...
*order kol 5.50 ptg...hehhehe

eelobor said...

kalo ko ada pintu doremon bagitau aku eh. aku ada satu hajat yang belum tertunai lagi nih

H.J said...

hurm..bawak bersabar bebanyak..

tun_telani said...

tun ingat kan kt bintulu ni je ayam mahal, kt johor pun ayam dh stat mahal ek.. mula2 tun pindah sini, mmg stress tgk harga bahan mentah.. kt sini, ayam mmg 8 inggit lebih sekilo kak..

anyss said...

Assalamualaikum,
Hu hu hu best betul orang yang order tu kan...nasib baik tak order Rendah Gajah, kalau tak...payah nak kena pi memburu dulu ;)

LiFe KaMi said...

ayam sekilo 8 ringgit,huhu mahalnyer,skang semua nak naik, nak jimat pun susah..harap tabah yer..