CITARASA RINDUAN

Thursday, September 8, 2011

Isi coklat, Kek warna pink...

Baru lepas ambil kek harilahir anakku umai..
Seperti yang ku order, perisa coklat.. warna kek semestinya pink….sebenarnya teringin nak letak kartun kesukaannya.. atau letak gambar anakku di permukaan kek..
Memandangkan, kakak yang jual kek tu melayu, dia ada pesan.. kalau stail tu memang ada dijual… tapi memudaratkan pemakannya, pewarna kek kan dari bahan kimia…. So, ku bantutkan hasrat..
Nak lihat gambar kek Umai?? Esok eik… badan sangat penat.. nak rehat.. jam 5 petang niaga semula…

PS: sebenarnya, rasa rendah diri bila tiap2 kali update blog. Sahabat sentiasa memberi nasihat dan ucapan kata2 kearah kebaikkan… namun, kengkangan daku sebagai peniaga kedai makan membuatkan aku kurang beBW. Ampun dan maaf buat kalian semua…..

24 ulasan:

Aku Ibu Muda said...

wani dan umai sama2 berbintang virgo :)

Citarasa Rinduan said...

AIM--
kalau 1 sekolah, kita buat sama2.. mesti meriah kan?

nyanyisunyi said...

bestnya kek coklat...nak sikit umai..

Mamamya said...

akak baru b'cdg nak tempah edible image utk damya..(tp dah ayu kata mcm ni...mcm x jadi lah pulak nak order...tq ayu share info) kek nya akak buat sendiri jer..kek yg simple2...damya pun suka kek coklat tp peberet kaler dia merah pulak...


p.s;akak pun jarang2 bw ayu...ikut kesempatan sbg seorang mama...masa lbh kepada urusan r/tangga n anak2...

Citarasa Rinduan said...

kak ida--
terima kasih, esok ayu syer picnya ya.. simple jer kak...

kak lieya--
ayu pun nak sangat, bila kakak tu kata mcm tu, terbantut pulak.. risau sebab effect kesihatan kan...
kalau ayu pandai,, sure ayu buat utk umai.. topping cun2..
hahhah.. jariku terbantut

PS: itulah kak...
update curi2 time rehat jer

AIEN NOT ALIEN said...

haaa..tu la tengok kek yang ada gambar2 atasnya tu memang cantik... tapi betul la kata kakak buat kek tu...kena fikir bab kesihatan ni..

Selamat Hari Raya Kak Ayu... :)

Cik Ecah said...

xsabo nk tgk gambo kek...

xper k.ayu...k.ayu busy tp still luangkan masa utk BW kan...

take care...

Cheq Sue said...

wahhh...besday umai ye... kirim peluk cium eh ayu..

Zack Zachoes said...

bila fikir camtu..teringat RVC. huhu.. RVC pn pakai pewarna kan kak ayu? terbantut la hasrat sy nk buatnya nnt, dhlah tak pernah makan :'(

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

selamat hari raya ayu :)

missbby said...

ala takper kak..faham sangat akak sibuk, yang penting akak update tu seronok baca..

Papa Mifz said...

mesti comel kek nye kan...

cikgu isza said...

mesti sakan umai makan kek..
diam tak diam.. semakin membesar anak dara tu kan ayu?

Sis-Lin said...

Pos keknya kat bukit indah sikit eh nnti..kekekekeke

delarocha said...

jangan makan kek byk sangt...kencing manis nnt.. heee

Niena Pengembara Ilahi said...

rehat dlu kak ayu.. baru upload gmbar :D

Niena Pengembara Ilahi said...

rehat dlu kak ayu.. baru upload gmbar :D

gadisBunga said...

warna cekelat dan pink kalau dipakai ke badan pun cantik. heheh~

(tgh taknak tgk kek. diet...diet...)

IMANSHAH said...

da nak hari jadi ye

cik pulau said...

eh x update lagi kek umai yer.. hehehe

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

~~zAnAfAhMi~~ said...

kita serupa....walau tak sesibuk Ayu, masa utk bw mmg agak terbatas, takut hubby bising asyik ngadap komputer.
Bandar Tenggara dekat tak dgn Ulu Tiram? akak ada paksedare disana...ingat hujung thn nak tgk dia....kalau lalu tmpt ayu, boleh la singgah.

Zul Fattah said...

biase la tu kak.. x pe saya pham.. kita berblogging ni, just nk kawan je.. haha..erm.. kak..
slamat hari lahir buat umai..
sory x de hadiah utk adik umai.. haha

eelobor said...

mana gambar kek?