CITARASA RINDUAN

Tuesday, August 3, 2010

AKU SELUDUP BENDA HIDUP 4.30 petang (23 hb julai 2010)


Mai nak kongsi citer yang paling hangat….alkisah, si suami yang terlalu merindui anaknya, duduk di hospital yang mengeluarkan arahan kanak-kanak bawah 12 tahun dilarang masuk ke kawasan ward.

Si isteri, duduk berkelana di tepi taman permainan di tepi hospital HSI dengan anakknya yang petah berkata-kata..si isteri dalam masa yang sama bergurau senda..membacakan buku upin dan ipin edisi 7 dan merakamkan video di handphone setiap aksi anakknya untuk tatapan si suami di ward 7A 1

Tiba-tiba lalu staff nurse lelaki yang si isteri kenali…ditegurnya sekadar berbahasa basi, namun…si staff nurse lelaki itu memberi cadangan inginkan kepastian samaada si isteri ingin menemukan sianak dan siabahnya

Celik mata si ibu, terus bersyukur kerana doanya berjaya….namun, masa yang amat lama perlu ditaruhkan, staff nurse itu memberi jaminan pada waktu malam sekitar 8.45 malam. Sekarang sekitar 5.00 petang…tak mengapa..janji penantian si ibu berjaya

Masa berlalu, namun harapan tinggal harapan….hingga masa hampIr ke angka 8.46 malam..dan akhirnya staff nurse tersebut memberi jaminan…

Alhamdullilah….berjaya jua si ibu membawa si anak ke ward melalui jaminan nurse, risiko yag si ibu tanggung adalah kemungkinan wabak penyakit bakal menyerang si anak di kemudian hari

Hanya 5 saat kepantasan si ibu menemukan si anak dan si abahnya akhirnya terlaksana..hanya air mata kegembiraan yang menghiasi jubir ketiga - tiga insan yang dalam kerinduan.

PS :Ingat senang nak tembus kubu security guard HSI, terima kasih staff nurse yang bernama FENDI…….kamu beri peluang kepada kami sekeluarga bersua, sekejap namun ianya bermakna.

9 ulasan:

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

Tiada ungkapan kata lain yg akak dpt ucapkan buat Ayu sekeluarga, semoga tabah menghadapai hari2 yg mendatang....semoga en zalie cepat sembuh ya...kesian juga kat anak ya...mesti rindu sangat pd abah nye....

EiJa ZaQuaN said...

sedihnya ayu.. btol tu w/pun 5 saat tp cukup berharga dan bermakna kan dapt jgk umai & abah dia melepaskan rindu..syahdu rasanya..

Nur Hawa Mohd Zin said...

sabar kak ye....tapi tajon entri akk mmg wat awe teruja nak tahu akk seludup ape..heheh....

~ Rindu kat akak ~

cikgu isza said...

sebak ayu.. alhamdulillah.. walau seketika.. rindu terubat jua..

kella said...

terharu n sebak semua ada!
lama diorang tak bertemu akhirnya dapat bersua juga!
selami perasaan itu.. ya.. rindu teramat..

syukur..

:)

Ain said...

terharu dan sebak dengan dugaan yang terpaksa ayu tempuh....

betapa mereka terpaksa menanggung rindu yang tak tertahan....

syukur Allah permudahkan jalan...

MAS ( DUNIAKU ) said...

sebak mas rasakan..betul tu ayu...walaupun kejap tapi cukup bermakna..moga terubat rindu masing2 ye...dan umai insyaAllah sihat..moga suami ayu cepat2 sembuh....

ChiLaBaey's Spot said...

Alhamdulillah dapat juga ketemukan anak dengan bapanye... Memang satu kerinduan yang amat sangat untuk mereka... lagi2 bagi bapa...

Semoga tabah mengharungi dugaan dan ujian Allah... Kita sama2 mengharunginye yer Ayu... :(

SHAZA said...

semoga ayu tabah menghadapi segala dugaan ini.