CITARASA RINDUAN

Friday, August 20, 2010

GHAIRAH- dahulu membuak-buak, sekarang tak ada mood-


Tekakku dah mula merasai kenikmatan sebentar lagi, air liurku dari petang tadi dah berapa kali ku tahan, ku duduk satu meja dengan suamiku…bertentang mata, ini kali pertama kali suamiku melakukannya..alhamdullulah…hari ini dia berjaya menunaikan ibadah puasa.

Akhirnya, masa berbuka dah tiba..azan berkumandang, selepas membaca doa berbuka dan doa makan. Aku suapkan cucur udang yang ku masak petang tadi ke mulutku, inilah hasil cucur udang buat julung pertama kali ku cuba, resepi dari ibu tercinta. Dengan rakusnya aku memasukkan ke mulutku…lahap…tapi….

Ghairahku tiba-tiba mati…lenyap.., walhal cucur udang merupakan makanan yang paling kugemari sejak anak dara sunti lagi…untuk memudahkan korang mendalami lebih lagi keterujaan aku terhadap kuih itu semenjak kecil..sila klik sini

Hilang sudah ghairahku yang membuak-buak terhadap cucur itu, ku tolak tepi, suamiku menggeleng kepala, hairan dengan perubahan yang berlaku terhadap aku.

PS dulu lain, sekarang seleraku melayang entah kemana, aku nak makan apa nie?...berbuka hanya sesuku cucur udang…

8 ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

sedap kak....awe suke cekodok tougeh..heheh

azieazah said...

Kenapa sampai jadi gitu? Kata orang kalu selera bertukar, tu tanda kita ni dah tua.. hehehe ntah betul ntah tidak.

AYU muda lagi. Next time masak cucur udang lagi yer. Kak Azie pun suka tau.

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe: nak kata sedap, bolehlah..1 kg tepung sekarang dh sold out...

pekerja sis minta jual kat bazzar...eik, siapa nak uruskan en zalie di rumah...kan..kan...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis azie

ayu pun rasa mcm tu...tua....heeheheh, sis,,, rasanya sbb ianya berminyak kot,...

ayu dh lama tak mkn kuih yg bergoreng2...

ilang sudah seleraku...adoi,,

Nur Hawa Mohd Zin said...

tak pe kak...ramadhan tahun depan InsyaAllah...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe....insyallah..amin

eqbalzack said...

salam ayu...

time pose mmg mcm tu...

abg eq lepas buka selalu je tersadai...tarawih pun ada je skip...hehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abang ee, samalah mcm ayu gak...

hairan sungguh kan...masalahnya hanya di bulan ramadhan ajer

adeh..