CITARASA RINDUAN

Saturday, August 21, 2010

JELING-JELING, eik kami buat salah ker?

Assalamualaikum,

Lambat juga hari ini aku update blog, alkisahnya…pagi tadi lepas mengemas rumah, en zalie minta hantar ke benut, Pontian. Berubat ke sana, dengan keadaan aku yang belum mandi…dengan kain baju yang dah siap dibasuh namun belum di sidai lagi…eik kena cepat nie….

Akhirnya, duszz….baszz….siap gak ko, jam 10.15 pagi terus aku pandu storm menghala ke tol Kulaijaya, sempoi gak kan pergi jalan jauh tanpa rancangan awal…

Sampai ke benut, melalui haiway sedenak…teringat kat blogger fames nun di sedenak yang sedang penat melayan kerenah blogger yang asyik mencuri entry makanannya, nak buat macamana cik mat..awak terlebih femes..sampai orang dah berani ambil kesempatan..sabor ajer lah kan,..

Selepas berubat di sana, aku dah start keletihan, cuaca pun tak lah panas sangat, namun demi en zalie…aku kuatkan semangat, singgah sekejap ke Bandar Kulaijaya, beli barangan dressingnya di farmasi…

Terlupa nak kongsi tentang karenah pemandu Malaysia abad kini…

Semasa di hentian Kulaijaya menghala ke tol kulaijaya, aku perasaan akan kehadiran sebuah 4x4 yang mengekori storm aku, rapat sangat, siap tonjol belakang storm. en zalie kalau aku yang pandu mulut dia mengalahkan nenek-nenek…pot..pet…pot..pet…

Nasib dia belum boleh drive, agaknya kalau dia sihat, sure dia tak bagi aku pandu, katanya aku mengalahkan driver ambulans….hahahahha…lantak lah ko…

4x4 tu, makin lama makin berani, main jeling-jeling kat kami…bila dia dapat potong, aku pula potong 4x4 dia semula…eik…dia jeling lagilah…aku ada buat salah ker,agak-agak aku dia ada masalah suka jeling-jeling kot…(aku tak berani nak pandang-pandang jeling,jeling…en zalie yang sampaikan kat aku)

Last-last aku perlahan sedikit pemanduan..biarlah 4x4 tu lebih laju dari aku, lagipun baru 12.45 tengahari..aku pun bukan nak kejarkan benda yang lebih penting…nak makan tengahari?...puasalah……

Asalkan pemanduan aku berhemah…tak semestinya perlahan namun berhemah, demi keselamatan kami.

PS nasib aku tak pandu lebih laju, depan ada sekatan jalanraya oleh polis Malaysia….puhh….lega, 4x4 tu?....korang pikir sendiri lah kan, kena tahan atau tak?

4 ulasan:

azieazah said...

AYU.. agaknya 4X4 tu jeles tengok Storm dipandu oleh wanita. Cewahhh.. dia nak ngorat ler kot

Moga ZALIE akan terus sihat sejahtera.

mas said...

ha..ha..betul tu kak azie, mas pun rasa macam tu...Alhamdudillah en.zalie makin sihat....ha..ha..laki mas pun kadang2 berleter mengalahkan kita juga...sama jer laki ke pompuan kalau berleter...pekakkan telinga jer...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis azie, nak ngurat?

eik....besor hb ayu dok sebelah nie...

terima kasih selalu beri kata-kata semangat kat ayu sepanjang ayu menghadapi ujian drNya

u a good friend

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis mas,

kalaulah 4x4 tu ada niat macam tu...ayu pecut lebih laju..tu pun 140 km, berentap tengahari buta ngan 4x4 tu...

akhirnya, malas layan....

sabor ajer...adeh

PS, apapun nak ucap terima kasih sebab sis sentiasa beri sokongan kepada ayu....jasamu selamanya akan ayu kenang....