CITARASA RINDUAN

Thursday, August 19, 2010

GAYAT.....tetap nak buat jugak....


Dah seminggu aku usya....

berabuk, berdaki, berdebu, sakit mata memandang, kalau pandang, confirm aku rasa nak sental sampai bersih..

Kali nie, aku usaha nak buat sendiri,,.,nak buktikan kat diri sendiri yang aku tak kan patah semangat..sebelum nie aku sajer jer tamo buat sendiri, kalau ikutkan nak buat sebulan sekali…

Namun, raya dah nak dekat…mana boleh aku biorkan…dan akhirnya aku ambil keputusan nekad, aku ambil tangga aliminium…aku panjat satu persatu..ada 8 biji…tingginya…lantak lah, janji misi aku tercapai.

Bila dah kian hampir ke sasaran aku start gosok, sental sampai bersih…, puas bila dah berkilat,…."dah siap pun aku kerjakan ko si kipas siling" …..Tapi, bila aku pandang bawah............ggzzzz.......

Alamak, penyakit lama yang dah wujud kat diri aku muncul semula….

Aku gayat beb….aku tak leh tengok bawah…berpinar-pinar mataku….sakit kepala….

PS: padan muka aku, en zalie dah banyak kali tegur, jangan dibersihkan kipas angin kat siling nun bukan ada satu jer,5 biji pulak tu….degil sungguh ko…..akhirnya…aku terlepik macam lempeng panas,nasib tak buka posa awal…..heheheh

23 ulasan:

Lelord said...

ayu akk dulu zaman anak dara...mmg panjat tangga la nak bersih kipas, lampu...tu blom lagi nak tuko starter atau lampu...abah x berani panjat

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sebenarnya kan sis, kami anak beranak mmg ada penyakit gayat nun

4 tahun lepas, abah pi panjat pokok rambutan...dah jam 6.30 petang..still bulan posa...kiranya dia nak cantas, supaya senang nak ambil buah rambutannya

akhirnya....dia tak boleh turun....terus ibu capai air manis...buka posa awal, dan bawa ke klinik..alahai, sajer cari penyakit....kan...........

cikgu isza said...

salam ayu,
siling kat rumah saya rendah jer.. takde masalah..

masalahnyer cuma malas..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu..

raya nak dekat..syiling semuanya tinggi2....

last2..tersadai kat atas kerusi..ambil minyak angin cap kapak...hehehehe

azieazah said...

Kitaorang cuci kipas siling sebulan sekali. Raya tak raya.

Tapi memang keje orang lelaki lah. Kiter jadi mandur jelah..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis azie...memang pun sebulan sekali pi bersihkan..

tapi sebelum nie pembantu umah y uruskan...hanya bulan nie jer, ayu gatai nak uruskan mengemas sendiri, minta pembantu umah bantu kat bazzar dan kedai nun.....

akhirnya, padan mukaku...

Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu....kipas tu kalu binatang lalu blh mati tu...kipas syiling nak bersih mmg susah...

sepaku said...

pasni leh cuci kipas umah aku lak ayu ahaks

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe: sungguh susah..yang paling sukar kipas yang kat ruang dapur dan ruang makan, sebab udaranya tercampur minyak..

adeh...sental berulang-ulang...

alhamdullilah, tinggal nak cuci kat ruang umah atas pula,,,,ingat nak bersihkan esok malam...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sepaku

boleh, no hal..sebiji kipas rm 50 ajer....ada berani...

adeh..umah ko pun kipas tinggi2......pengsan sekejap...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe belom kemas pape lagi..hehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

awe......

sis nie sebulan bercuti dr kerja..
jaga hb...terus tangan gatai2 belaka..hehehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

mcm mane hubby akak? macam bertambah sembuh je ..semoga cepat sembuh

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

alhamdullilah, dia dh start berjalan, tapi prob naik tangga....tak leh gunakan kaki kanan....

but now guna tongkat..
tq sayang selalu beri nasihat kat sis sklrg..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak da kat tempat akak awe tak tahu...awe cube bagi ape yang awe rasa perlu...heheh...smile :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

tq sayang..

terharu kenal awe di alam maya....

singgah JB...ada jodoh, harap kita bertemu

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe mmg nak singgah kak tapi tak da contact num nak call hari tu...ada hati nak g jb lagi..tak puas jalan...haritu awe g jb awe ok motel kat taman tuanku aminah

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ooo...sis nie duk felda,,,si ben pi pun, sis susah ati..risau dia anggap jauh banget,...

hehehhe....amik lah no hp sis ya....0177914181

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh...insyaAllah awe akan sampai satu hari ye kak....awe dah amik dah no phone akak...tq kak...mata dah ngantok nak tido dah..nyte kak

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

alahai.. shiannyer... ehehhhe tuh gambor kipas kat umah akak ker.. dah masam pedang lawan lawan la pulak tengok.. hehehe

kella said...

uiks.. hati2 kak ayu weh...
taknak dengar citer tak best lak nanti!

anyway, tu kipas umah ya? unik la! cam kesatria2 sket.. :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

mimie

tu gambor google ajer sayang, mmg unik

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella
amin,.sis masih sihat dan boleh membersihakan umah u persiapan raya

gambor goggle ajer sayang..heheh