CITARASA RINDUAN

Wednesday, August 18, 2010

LAGENDA BUDAK SETAN-VERSI 3 DAMAI, SEKOLAH MENENGAH AKU-



Hari nie aku letih bebenor, maklumlah ari yang ke 8 berpuasa, baru balik dari hantar en zalie buat rawatan fisio di hospital kulaijaya, ya Allah letih sungguh...walaupun aku pergi awal pagi dalam jam8 pagi....cuacanya agak terang...membuatkan aku teringat kat air cincau....walaupun aku tak suka minum air yang sejuk-sejuk..bila time pepanas nie..mulalah....kepala dok ingat macam-macam....syoknya pekena ais..

Sampai umah jam 12 tengahari, sempat nak uruskan umai pula...suka benor dapat ayam MDonalds, aku pula macam ayam berak kapor....haus ko.....

Bila dah ambil mak di CITARASA RINDUAN...aku online sat, dok usya blog yang femes tu....(korang pikirlah sendiri....) aku disapa dengan sahabat lama masa aku sekolah menengah kat FB.

Dia minta aku bagi pandangan.....pi jenguk wall dia, aku apa lagi terus komen kat wall dia....lepas tu terpikir nak buat entry tentang dia,,,,,,kat wall dia bunyi macam nie:-

(bila aku tgok cerita lagenda budak setan,teringat aku zaman persekolahan aku dulu,mcm tu la aku,nakal sangat2.kepada kawan2 sek dulu,sape yang terasa aku nakal sgt maafkan lah aku ye.dan satu lagi kepada awek yang terasa penah kawan ngan aku zaman sek dulu,kompom korang akan ingat cerita lama.minta kritikan dan respon serta saranan.heheheh)


Ohhhhh,
Memang aku nantikan kalau ada peluang nak hentam kekawan..apa aku peduli..puasa, puasa gak..kalau minta komen...hah!!!!!! serik ko kejap lagi.....

Sebenarnya budak lelaki nie memang femes kat sekolah, aktif bersukan..stail dia.....memang terbaik, siap jadi kegilaan pelajar perempuan (yerlah kan...kalau dia pompuan, sure pelajar lelaki yang dok ngurat dia), dengan trend dia jadi ikutan pelajar lelaki kat sekolah...dari kasutnya, cara rambutnya, berjambul ko.....bukan tu jer...seluar pun depa dok sekodeng....besor bawah ko...(boleh jadi penyapu ...tak payah sekolah upah cleaner)....

Nak dijadikan cerita kelas kami 3C dok belajar, cikgu yang terlebih sempoi yang sedang mengajar kami,ingat lagi namanya, En Ali cikgu matapelajaran sejarah, pelajar 3C yang nakal-nakal akan belajor dengan lebih kurang, yer lah..cikgu Ali nie, jenis yang lembut...tak suka nak marah atau herdik pelajar...bila exam semua dapat D....padan muka kami....

Syok kami belajar sejarah...tiba-tiba....sebelah kasut melayang ke beranda betul-betul depan kelas kami...kami terkejut badak......yerlah...macam magic pula ada kasut melayang.....nakkata ada show live...tak tahu lah,.....



Time tu gak, kelas bising banget....Pelajar perempuan kat belakang aku dah mula buat kelas sendiri....dok tanya sama lain..siapa punya kasut?....ambik ko......aku pun sibuk sekali....tunggu siapa yang akan ambil kasut tu...

1,
2,
3,
4,
5....


Hah!!!!!!.......mamat femes tu yang pi kutip kasut tu.........................kami semua buat apa time tu?........(korang mesti nak tahu kan?..)

Selain ada secret admire mamat tu yang terlopong mulutnya..hingga membentuk huruf O. ada yang tergelak..sampai menitis air mata....

PS: nasiblah ko...tu lah femes sangat..hahahahahahaah, yang pasti kenangan di sekolah menengah memang menghiburkan, melucukan.......kerenah pelajar lelaki memang macam setan, nasiblah anak-anak depa lah nie tak macam depa......


2 ulasan:

kella said...

hai k ayu.. selamat berpuasa hari ini!

layan pulak ngan cerita kak ayu nie..
mmg lah kenangan zaman sekolah paling dikenang kenang...

ada tokoh jadi penulis novel ni..

:)

selamat berbuka kejap lagi.. :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

selamat berpuasa sayangku kella

hahahaah,,,,tak layak lah sayang

dah save no hp sis?