CITARASA RINDUAN

Monday, August 30, 2010

Sempat tak sempat-senyum ajer lah........


Assalamualaikum, selamat hari isnin, hari nie dah 20 ramadhan, sekejap nyer masa berlalu…korang dah sibuk ker ngan persiapan raya? sempat tak sempat...senyum ajer lah kan.....untuk aku lak persiapan?....adeh ler sikit…lelain beli segera jer, esok pulak hari kemerdekaan yang ke 53…..tak adalah rancang nak kemana-mana pun….hanya merdeka dirumah ngan keluaraga jer kot…

Mana tau, leh layan tv…tengok sambutan kemerdekaan…leh tengok percikan bunga api, perbarisan..…nak pi kesana….adeh…tamo ler layan kebanjiran manusia…rela terperuk kat umah dari bermandikan peluh..

Hari nie kan, nak lah habaq kat korang, sudah sekian lamanya aku bercuti..akhirnya aku kena kerja semula…nie pun gara-gara 4 orang pekerja pi balik Indon…tapi aku bantu tak lama ler, dalam seminggu jer, lepas tu CITARASA RINDUAN ditutup semula,,,,,

Kalau ikutkan persiapan kat umah sempena lebaran dah siap 80%, hanya nak siapakan sebalang dua kuih raya atau kek…itupun kalau rajin ler,….hehehhehe….adalah sikit order kat sedara mara macam kuih siput ngan kek buahan…

PS: nak belikan maid baju raya ngan sedikit ole-ole untuk anak mereka di Indon….harap2 sempat cari malam nie sebelum depa berangkat 1 hb….sempat tak sempat...kena senyum ajer ler.....................

4 ulasan:

Lelord said...

akak pun senyum2 jek baca N3 ayu..akak pun xde wat pape persiapan lagi..umah kat melaka dh mmgade org yg kami amanahkan tuk kemas since kami ke doha. huhuhu kuih raya amik aje kat umah mak ngan MIL tinggal nak beli baju raya je tuk najlaa

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tak buat ape2 lagi kak..minggu depan baru mula operasi sebab ramai kakitangan...adik balik dari UPM, adik bongsu last kerja part time 31 ni...hehehe...

EiJa ZaQuaN said...

persiapan raya eija biasa2 jerk..biskut raya ngan baju raya settle dh sume..tp langsir n perhiasan rumah xde berganti pun..huk3..

slmat hari merdeka ayu..eija pun hari merdeka selalunya dok umah jerk..

Zaidah said...

persiapan raya akak ala kadar aje...yang suka nak beraya bebudak..