CITARASA RINDUAN

Friday, August 27, 2010

NAK DITURUTKAN ATAU TIDAK?............ adeh, serba salahnya....

Pening kepala dengan kak long aku nie, pujuk aku balik kampong, birthday dia ari nie pulak….`teringin` nak jumpa pulak tu…aku nie kalau bab teringin memang tak leh handel…nak jer start kunci storm..balik sekarang gak….kesian beb, mana taukan… karang baby yang dikandungnya seiras aku, rindu punya pasal ngan aku..hahahha (sure kulit hitam)…

Karang tak turun majuk pulak, memanglah dah lama tak jumpa, dia duduk kat selangor, ari niekan selangor off sempena nuzul quran…tu yang dia sekeluarga pakat berpuasa kat kampong…

Ikutkan naluri aku, aku memang tak sampai ati…perjalanan ke kampong pun tak lah jauh sangat…1 jam jer, tapi…tapi……(ada tapi pulak….)

Sanggup ker aku tinggalkan suami tercinta?, kalau aku makan sedap ngan ahli keluargaku…sudah tentu aku takkan berselera besor, walahemah ketam ker,udang ker,ayam panggang ker, ikan pari bakor ker,,,yang dok tersenyum diatas meja, menjerit memanggil nama aku untuk di rasa…sudah semestinya ingatan aku kat en Zalie kat umah…

PS: maaf dipinta..tahun nie memang tak sesuai…insyallah ada jodoh dan masa. Tahun depan kita berbuka bersama di hotel ya………..

4 ulasan:

kella said...

hmmm... nak buat macamana kan? kalau pergi juga tentu tak gembira sebab hati tiada di situ..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella

tulah...risau hati kak tak tenang.....

tu y sanggup utamakan si dia dahulu..

walaupun dah rindu sangat2 nak makan masakan ibu..4 bulan belum balik kmpg...wawawawawawa

kella said...

sama kita belumrasa mskn mama lg nih... huuu..

Nur Hawa Mohd Zin said...

tak pe lah kak...lain kali boleh...nanti Raya boleh buat rumah terbuka...hehehe...