CITARASA RINDUAN

Monday, June 7, 2010

ADA APA ANTARA CIKGU ISZA DENGAN CMG


PART 1 (ADA APA ANTARA CIKGU ISZA DAN CMG)

Assalamualaikum…selamat petang, hari nie kan,,aku fikirkan korang yang berkerja goment atau bank,masih dalam proses bercuti, mengantikan cuti agung….rupa-rupanya meleset sangkaanku…yang bekerja sebagai pengajar a.k.a cikgu tu..dikecualikan ya…So, korang sure dalam mood yang suam-suam kuku….maklumlah..hari isnin..sure mencari mood nak berkerja..

Bab cikgu tu..teringat kat cikgu isza (semekar kasih) kami still tak bersua…sedihkan?...hati meronta2 nak bersua..siap paking present a.k.a cenderhati untuknya,.,,tapi, tiada jodoh antara kami…Aku mengalami masalah….niat nak jumpa..tapi tuhan punya kuasa…

Terima kasih cikgu kerana melawat johor baharu…dan sekali lagi aku ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada adik beliau,..(dapat orang kota tinggi, johor)..wish banyak kali pun tak apa….doaku agar jodoh adik cikgu dan pasangannya berkekalan hingga akhir nafas , dikurniakan zuriat yang soleh dan solahah…amin

Tapi kan…. Ada cerita disebaliknya yang membuatkan aku terharu,,,kerana cerita ini bertajuk ada apa antara cikgu isza dengan CMG ….

Aku terkedu tak tahu nak cakap apa..maklumlah…malam tadi cikgu ada sms..dan telefon..oleh kerana line maxis kat kampong aku tak berapa betul a.k.a membuatkan aku boring nak gunakan….yang hairan tu…aku still guna gak talian maxis tu….setia pada yang satu.

Opsss….cerita balik tentang ada apa antara cikgu isza dengan CMG, oleh kerana sms dan call dari cikgu isza, aku membalasnya,…aku gunakan telefon en, zalie (yang sekarang berada di hospital pakar putri) ..cikgu sms minta address umah CMG.

Selepas aku balas sms cikgu isza, terus tidur dengan lena (entry baca kat sini).

PART 2 (ADA APA ANTARA CIKGU ISZA DAN CMG)

Bila dah start berkerja jam 6.15 pagi..mulalah aku mem~bz~kan diri, telefon yang line entah apa-apa tu aku letak kat laci chasier,,,selalu itulah rutin kalau berkerja..bercinta dengan periuk dan kuali, …dentam… dentum… kung… krang… kong… kring….. (macam-macam bunyi)..Kiss sana, Kiss sini..

Hingga jam 11 pagi, lauk pauk untuk niaga dah siap dihidangkan di meja makanan…customer dah ramai ceduk, senduk lauk pauk….lantak lah…janji depa bahagia…nak beli banyak aku suka..nak beli sikit pun aku suka…janji masuk poket kami…resepi asal sama..tak ubah-ubah bagi menjamin kualiti. Yang pasti CITARASA RINDUAN menyediakan makanan kampong untuk para pelanggan yang rindukan masakan orang tua mereka….(tu dia…siap promote lagi…)

Berbalik cerita asal…bila aku check handphone, ada sms dan miss call dari cikgu isza…”opss, tak leh jadi nie..call back urgent”, bisik hatiku…aku terus call semula secepat yang mungkin, menggunakan talian telekom…(nie line telekomunikasi yang terbaik, dekat dihatiku)

“assalamualaikum,,,cikgu isza..maaf saya lambat telefon, biasalah sibuk kat kedai..” tu dia, gelojoh gile aku, kikikiki….terus aku terangkan kelewatan aku membalas smsnya, dah tak sempat nak reply sms…sebab aku kesian dia ternanti-nanti.

Jawapannya

“waalaikumusalam…ayu, tak mengapa…cikgu dah jumpa dengan CMG…” jelas cikgu isza..(nada cikgu ceria habis..sure dia tengah gembira )…

(waktu tu..aku dah terkedu..terkejut sangat-sangat….tak percaya pun ada….peeh..memang terro cikgu matematik kita tu…hanya panduan dari sms aku..dia dah jelajah rumah sebenar CMG…, seingat aku…aku pun pi ngan geng-geng blogger hampir-hampir tersesat~tak gitu CMG?)

Tabik spring kat cikgu isza….kerana keberanian dan keterujaan beliau ingin bersua dengan CMG menjadi kenyataan….dan maksudnya..beliau dapat rasa kek death choclate CMG, wow……………………………………….aku jer, yang kena telan air liur….tak apa…mana tahu ada jodoh aku terjah hari-hari kat umah CMG sampai CMG boring ngan kunjunganku….kikikiki..CMG masak pizza pula yer…(permintaan orang yang bukan mengandung, tapi nak kandung makanan banyak-banyak..tamo diet lepas nie…) kikiikikik…

PS : hajat dihati nak buat gathering lagi, edisi aidilfitri pula, kita terjah ke umah CMG….ada sapa-sapa berminat nak join…leh rancang awal-awal..aku leh bantu jadi leader edisi tersebut……….yahoo…CREDIT100% UNTUK CIKGU ISZA DAN CMG.

7 ulasan:

kasih suci said...

wah...teruja sgt2 baca entri ni..kenape ye?

sbb kak ayu akan incharge gathering edisi aidilfitri...wah sgt menarik...akan kasih join seandainya diizinkan Allah...Kasih sokong hasrat murni kak ayu untuk menyatukan pertemuan kami para blogger..dapat merapatkan ukhuwah antara satu sama lain...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kasih...
insyallah..kalau ada jodoh antara kita...sis sedaya upaya akan laksanakan misi terjah aidilfitri....amin

cikgu isza said...

salam ayu...
tak tau ayu angin apa yang merasuk nak jumpa cmg sangat2..
main terjah jer.. dengan doa2 byk supaya dapat cari rumahnya dengan mudah..
tapi masih terkilan kerana x dapat berjumpa ayu..
kalau ayu bagi alamat ayu sama.. pasti saya pergi terjah juga :)..
mungkin rezeki kita berjumpa di Ipoh..
kalau ke Ipoh jangan lupa saya yer..
ole2 ayu ada pada cmg jadi ayu kena terjah cmg lagi :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu..tahniah yer dah terjah sendiri ke umah CMG

saya minta maaf tak follow cikgu..sebenarnya sedi n terkilan...

doakan satu hari dapat jua saya ke ipoh..mana tahu leh singgah n beramal mesra...

terima kasih atas cencerhati itu...insyallah...en zalie sihat dalam masa terdekat saya akan pi ke umah CMg...

terima kasih sekali lagi...

azian said...

kak ayu...
da bgtau kat CMG tak dapat dtg beraya umah dia. kalau geng2 blogger lain nak g, mmg tak dapat nak join sbb....
SAYA DALAM PANTANG.....huhuhuhu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azian...sebelum bb keluar..
jom mai umah CMG...jumaat nie free?

Pai said...

nyam2...
kuih death choc...
bley mntak t CMG watkan r...
hehehehe