CITARASA RINDUAN

Tuesday, June 15, 2010

INIKAH SAHABAT?


Assalamualaikum…salam selasa, maaflah yer,aku tak sempat nak luangkan masa untuk korang, nak buat satu entry pun tak sempat…(sungguh sibuk kebelakangan nie)

Nak kongsi ngan korang citer semalam, untuk umat Islam..sure korang tahu semalam dah masuk bulan rejab….semoga hari ini segala pekerjaan yang kita lakukan berjalan dengan lancar, kita mampu merancang tuhan yang menentukan segalanya…

Sedih gak kalau difikirkan tentang hal semalam…segala kerja menjadi huru hara..sampai sukar aku nak susun strategi..buat itu, buat ini semuanya tak kena, kesian juga kat pekerja, aku tunding jari kat depa..bila aku yang lakukan, rupa-rupanya segala kesilapan datangnya dari aku. Puncanya hanya kerana niatku tak kesampaian. Aku redha dengan ketentuan

Mana tahu umur panjang,.,tahun hadapan dapat aku tunaikan amalan sunat tu….kalau berhajat awal-awal…Allah beri peluang,…alhamdullilah…

Lagipun ada 30 hari dalam bulan rejab, maksudnya aku boleh tunaikan niatku dalam tempoh ini,,,semoga Allah makbulkan..amin

Terima kasih kepada teman-teman Facebookku…seperti Wana, kak Aidil, KD, Isma hasyim, Isma warahma, Sis Lelord, Hakmal, Mohd dasuki, Jaja dan Sis yatie, kerana mengembalikan semula senyuman dibibir…Mulanya dah malas nak berFB..tapi, malam tadi sempat ber`online` sementara menantikan En Zalie. Riang semula hidupku ini…terima kasih kawan-kawan..enjoy dengan persahabtan ini…

Jujur dari hati,…bila kita bersahabat di alam maya…kalau ikhlas maka iklaslah ia…Aku memang tak suka dengan MLM apatah lagi perniagaan online…tak serasi dengan hidupku…maaf sekiranya ada yang terbaca dengan prinsip hidupku…kerana jujur lahir dari dalam jiwaku…. Bukan kepura-puraan....

PS: sahabat yang baik sentiasa akan membantu sahabat dalam apa jua keadaan…terharu baru sebentar tadi, kak long telefon tanyakan keadaan kami sekeluarga,tak mampu nak kata apa-apa…kerana dalam hati terbuku kedukaan..Terima kasih kak long….Junainah Abd rahman

12 ulasan:

A-Y-I-E said...

adakah suami anda sudah sihat??

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ayie...

terima kasih bertanya...jawapannya..masih dalam proses rawatan..doakan kesejahteraan beliau yer

JaJa'Z said...

semoga semuanya selamat ok..dengar kata esok orang melaka nak dtg melawat ek..jelesss tau

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja..

semoga yang dirancangkan menjadi kenyataan..

jangan jeles2...jom terjah jb sekarang....

noie said...

sahabat yang sejati akan menemani kita di saat suka dan duka... semoga anda terus tabah menghadapi hari mendatang.. :)



jom joint contest terbaru ni...

http://noieizan.blogspot.com/2010/06/kontest-kisah-cintaku_15.html

eqbalzack said...

apa2 pun ayu...abg eq nasihat hati2 memilih sahabat di alam cyber ni...
biar sombong mcm abg eq ni..'yg pending dkt 150'...sebab abg eq tak mengenali mereka2 yg add tu...

ahli keluarga dan kawan terdekat shj yg abg eq approve...

azila said...

salam...
harap ayu bersabar dgn semua dugaan yang dihadapi skang ni dengan tabah...

kella said...

kak Ayu! kita sebagai kawan sentiasa ada untuk memberikan sokongan moral untuk akak! u're not alone!

err.. nak add akak jugak dalam fb buleh? ;p

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

noei

isyallah...saya akan join.....tengah cari ilham nie...

terima kasih ajak saya join..contest tu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam abang ee

terima kasih nasihatkan ayu...insyallah...ayu akan pending orang yang selalu beri masalah pada ayu....

apa-apapun enjoy kawan dengan abang ee...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam azila..

terima kasih ...semoga doa zla meringankan dugaan yang kami hadapi...

kawan yang baik...adalah dirimu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam kella

terharu sebab ada sahabat seperti kella...

add me...umairahayu@yahoo.com

bangga sebab tak keseorangan...