CITARASA RINDUAN

Saturday, June 26, 2010

SEMAKIN KUAT MENJADI SEORANG WANITA DAN ISTERI

Assalamualaikum

Rindu rasannya nak update blog…akhirnya malam ini aku punya kekuatan..

Terima kasih kepada ahli keluarga, sahabat-sahabat, jiran tertangga, sahabat FB, blogger sekalian…kerana diantara korang sungguh perhatin terhadap masalah yang telah berlaku atas aku dan keluargaku..

Terharu sehingga ada yang datang mengziarahi kami.

Sesungguhnya ucapan, nasihat, doa kalian menguatkan aku untuk terus berdikari sementara en Zalie sedang dalam kritikal…alhamdullilah..hari demi hari beliau kuat untuk terus hidup…

Akan aku ceritakan kisah itu untuk entry akan datang

Sesungguhnya kudrat wanitaku semakin lama semakin kuat…kuat demi suami tersayang dan diri sendiri…memandu seharian dari johor hingga felda sungai sayong amat memenatkan…dengan suasana pagi yang sejuk…dan balik semula ke rumah pada lewat malam.(perjalanan pergi dan balik memakan masa 2 jam).ALHamdullilah…semangatku masih kuat

Ikutkan aku mahu bermalam di hospital..namun, disebabkan system hospital tidak mengizinkan sesiapa menemankan pesakit di ICU…aku sanggup berulang alik…doakan kesihatan aku tidak terjejas

TERIMA KASIH ATAS KEPERHATIAN KALIAN,

Sekiranya berkesempatan..aku akan cuba update entry setiap malam. Semoga en zalie segera sembuh….

26 ulasan:

eqbalzack said...

yes! macam ni la kawan abg eq...kuat kan semangat..

kami sentiasa doakan ayu dan keluarga...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

what's happen Ayu? Your husband? Oh tak tahu pun akak.. semoga beliau cepat sembuh dan Ayu tabah menghadapi dugaan ini. Bykkan bersabar ya.

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam abang ee

terima kasih kerana selalu kirimkan pesanan ringkas dan kata-kata semangat...

terharu kerana punya sahabat seperti abang ee...

A-Y-I-E said...

erkkkkk... mengapa xnk call???

kasih suci said...

sorry to hear dat...semoga kak ayu kuat menghadapinye...Kasih doakan en zalie cepat sembuh...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

MM

salam...rindu nak jengah blog sis..tapi, ayu beluam ada kesempatan...

terima kasih atas nasihatmu.....akan ayu gunakan untuk terus berjuang dalam kehidupan..

maaf ayu tak sempat nak update blog..kerana ayu tak punya semangat dan kekuatan...namun...hari ini, alhamdullilah..ayu berjaya dan bersemangat update blog untuk sahabat sekalin..

terima kasih kerana menjadi sahabat ayu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ayie..

en zalie akan lama di ICU pakar putri..if kamu ada masa singgah ke jb....call hp sis....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam kasih suci

terima kasih kerana beri semangat kepada sis

sis rindu nak dengar suara en zalie...apatah lagi nak memeluk tubuhnya......

cikgu isza said...

semoga ayu terus kuat dan tabah..
pada ketika ini.. ayu adalah semangat untuk semua orang..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cikgu isza

terima kasih atas nasihat dan dorongan cikgu...

saya akan sentiasa simpan setiap kata-kata semnagat dari sahabat taulan..untuk kendiri saya buat masa ini hingga en zalie sembuh

terima kasih menjadi sahabat saya

eija zaquan @ sweetmama said...

oh ayu..husband ayu x sihat rupanye..semoga ayu tabah menghadapi dugaannya & semoga en. zalie cepat sembuh.

lana leopard said...

Salam ayu...

Maaf sis baru tahu hubby ayu sakit. Sakit apa ye? Maaf sgt2 sbb sis jarang sgt bukak blog sis. Apatah lg blog kwn2 yg lain. Sis bz.... Sorry sgt2... Moga dia cpt sembuh dn Ayu terus kuat dn tabah ye....

Yatie said...

Salam Ayu,
Semoga Ayu sabar,tabah dan kuat semangat dalam menempuh situasi ini...berat mata memandang...berat lagi bahu yg memikul...
Akak dan suami serta rakan2 sentiasa mendoakan kesejahteraan Ayu sekeluarga....moga En Zali cepat sembuh dan sihat seperti biasa...Amin.
=Ayu jaga kesihatan juga ya...salam sayang dari akak...K.Yatie..

MAS ( DUNIAKU ) said...

salam ayu,
banyak2 bersabar dan moga ayu kuat menghadapi dugaan Allah,moga semuanya bertambah baik,betul kata kak yatie, Ayu pun kena jaga kesihatan juga...

Siti Indrawati said...

Salam Ayu..ct doakan suami Ayu cepat sembuh..insyaALLAH kalo balik JB nanti Ct call Ayu yea sambil melawat suamimu..apa pun Ayu kena kuat demi suamimu ,anakmu n familimu..

ChiLaBaey's said...

Salam Ayu, kuatkan semangat dalam menghadapi segala ujian Allah ni... Maaf tidak mengetahui akan masalah yang Ayu hadapi sekarang ni... Sakit apa yer sampai masuk ICU ni...???

Terus berdoa akan kesihatan beliau... Ni no HP saya 019 4404403... sms saya jika perlu yer... Risau pulak bila dapat tahu... Sebab saya pernah mengharunginye bila orang terdekat masuk ICU... :(

NJ said...

salam ayu..
semoga ayu diberi kekuatan kesihatan yg baik dan juga sabar menghadapi dugaan ALLAH beri.. semoga kesihatan suami jua makin membaik..hanya kita mampu berdoa dan mohon yg terbaik dari NYA... kak N doakan yg terbaik juga untuk ayu..insyallah...sabar ye dik..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam eija.

terima kasih..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam sis aidil

penyakit en zalie dari beliau kecil lagi...

hingga merosakkan organ dalaman seperti jantung, paru-paru dan buah pinggang,.

terima kasih ats nasihat kak..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam sis yatie

terharu punya kakak seperti kak yatie

terima kasih atas doa kak sekeluarga...ayu perlu tabah walaupun kadangkala airmata tetap mengalir bila pulang ke rumah..

seperti dia ada dimana2...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam kak mas

terima kasih kak.....

ayu hargai setiap doa dan nasihat kak...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam ct

terima kasih..ayu akan lama di ICU pakar putri...telefonlah ayu sekiranya ct pulang ke jb semula..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam abang chilaybaeys

tak mengapa...ayu pun sebenarnya tak pernah ceritakan pada sesiapa..sehinggalah malam tadi ayu kuat untuk berkongsi dengan sahabat blogger

terima kasih atas ni tel itu....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam NJ

terima kasih atas nasihat, doa dan semangagt yang kak berikan kepada ayu...

terharu dengan sahabat blogger yang sungguh perhatin dengan masalah ayu..

rasa maku untuk berkongsi masalah..namun, bila malam...ayu rindu dengan en zalie...hinggalah ayu berani berkongsi dengan sahabat blogger sekalian

terima kasih NJ.....

kella said...

kak ayu....
(aku speechless)

sabar.. byk doa.. Tuhan lebih tahu mana yang terbaik

SugarSpices said...

sabar yer kak ayu....kuatlah utk semua ini...insyaAllah, semuanya pasti akan okay.. :)