CITARASA RINDUAN

Monday, June 7, 2010

UNCLE BEN....TOLONG UMAI...

Aku tergamam...tak tahu nak kata apa...

bila aku lihat dia tersenyum-senyum...aku dah fikir ada something yang tak kena...aku apa lagi..terus tuju kearahnya

dan akhirnya....

>
< < < |< < < < < < < < < < < < < >
<
tara



Nilah hasil kerja yang dibuat oleh anak daraku..si Umairah...

time tu aku nak jer jekah dia..atau paling tak pun cubit tangan dia...akhirnya yang keluar kat mulut dia

" uNCLE Ben..tolong, tolong Umai....ibu nak pukul,........................" siap jerit lagi

Aku, tak jadi cubit tangan Umai..kerana En zalie (yang baru pulang dari hospital) ketawa berdekah-dekah......tu dia...

PS: pandai umai curi tumpuan aku,,..yang pasti pen yang Umai pegang tu pemberian Uncle ben....alahai..........

21 ulasan:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

hahaha ha..kelakar ler umai....siap jerit nama uncle ben plak tu..

sama lah kak...batrice lagi hebat...satu rumah penuh ngan hasil tangan dia....siap rumah nenek dia sekali pun dia pi tinggalkan kenangan.....nak marah tak boleh gark...dah kita yg belikan dia kaler....tp tu arr......tunggu raya ler gamaknyer cat baru....

re : andam kak lin kak....tenggaroh 5. So far mmg sangat puas hati ngan hasil tangan dia...zana dulu pun dgn dia gark....now, baju & pelamin cantik2...tinggal sediakan budget jer....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zana....nak tahu tak,..set cadar tu sis beli satu set ngan sis punya...raya tahun lepas..umai suka sebab ada kotak2....

tapi..sekarang nie..sis kena simpan..buat kenangan..agar dia tahu, dia dulu ada byk kerja...kikiki

PS oooo....kak lin, mak andam kak gak...sure kak amik dia juga...tq sayang..

BEN ASHAARI said...

umai .. jgan risau.. pasni uncle ben kalau g sana lagi , uncle bawak marker pen ... color merah lagi... hahahaha..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ben

??????

wawawawawa.............

CiKaLi said...

haha.. nie la didikan dari UNCLE BEN..kalo cikali dh lame join adik umai.. kan2..

azieazah said...

Bakat yg tak perlu diajar.. hehehehe dia pandai sendirik...hehehe

Mat Gebu said...

Bijak2.....

A-Y-I-E said...

Aduh... Umairah tu nakal juga mcm ben.Hahahhaha

Ikkk..Ben nak bawa marker pulak??Wahhhh...

Silap-silap lepas ni anak u conteng dinding pula...

hahahhahahh

Roronoa Zoro said...

ini kes naya nie.. abis lah umah kak nnti bila ben bawak marker.. haha.. =P

kella said...

hehehe.. angkel ben siap nak bawa pen merah lagi? huhuhu.. si umai seronok la.. hihihi si ibunya la yang jenuh nanti.. hehee.. tak jadi nak marah ye kak.. umai pandai.. sebut nama angkel ben selalu! :D

azian said...

kak ayu...
mujur uncle ben bg pen, kalau bg blog tak tau laaaaaa...heheheheh

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah...sabr je lah kak ayu....huhuhu..uncle ben nak bawak marker merah lagi tu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikali

ooo.... nielah uncle yang 2x5 ngan perangai umai...
cubit jari dia...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak azie..

aduh...first time dia buat gini..sebelum nie dia conteng buku ajer...

pening kepala

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

CMG

bijak????

macam uncle ben nyer gak!!!!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ayie

kalau umai conteng dinding...sis tak tahu nak kata apa...

sure sis majuk tak mahu berbual ngan umai..kikiki

tapikan, sis rasa dia dh menurun perangai ben..suka tulis sana sini..dh besor baru blogging...

femes anak ibu...kikikik

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zoro

kes naya?

sangat2......sis nak report sapa eik?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella

terus lemah semangat sis nak marah...
ajaran ben, sure umai pandai berblogging.......

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azian

blog?

sis sambut.............

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

hawa

ben nak bagi pen merah, sis colour dinding ngan colour merah gak..

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah...uncle ben dia dah tau dinding umah akak merah...tu yg dia bagi...huhu