CITARASA RINDUAN

Saturday, June 5, 2010

HARAP-HARAP JUARA

Masa beli barang-barang mentah kat pasar petang tadi...sepupu call...minta hantar kan dia ke bukit besar, ada contest karaoke...peeh...sepupu aku tu masih muda, lepasan matrikulasi..sekarang tengah tunggu permohonan U untuk pengajian saujana muda pendidikan matematik..

Tempah hari, masa ada saru karnival kat F bukit Ramun..dia join gak, seramai 30 orang akhirnya dia menang, juara tu...dapat piala ngan RM 300.00 alhamdullilah rezeki dia... pakej dah ada suaranya besor..tak padan ngan badannya yang halus...kalau korang nak tahu...dia tak adalah simpan suara..minum air suam...rasanya kalau kerja kat kedai..ari-ari minum ais, makan minyak-minyak...

Tapi, dah itu bakat yang dia miliki...kalau pi mana-mana contest gerenti menang...kalau pi karaoke, tak payah bayor caj...sebab makcik dan pakcik yang empunya karaoke, suka bagi free...4,5 lagu..dia leh bawa dalam satu masa..mukanya muka karaoke..

Dia sebenarnya suka-suka menyanyi, ikutkan bidang nyayian bukan jiwanya..hanya dah sebati dalam diri...itu yang buat aku geleng kepala...yerlah budak bijak akademik..subjek matematik pulak tu.. alhamdullilah...itulah sepupuku..Norhafizah Zaidi

Oh yer, lupa nak wish birthday kat sepupu aku lagi seorang..ku gelar kak chik (anis nisa) berbinti Latif...hari lahirnya hari nie...selamat hari lahir dan semoga panjang umurnya...amin..still study kat Universiti teknikal Malaysia, amik cos enggenering...semoga sepupuku lulus dengan cemerlang dalam bidang yang dia miliki...amin

Okeylah...aku nak gerak sekarang, korang doakan sepupuku si fiza zaidi berjaya terpilih dalam saringan..mana tahu dia bergelar johan....dapat RM 300 lagi...leh buat tambah bila study kat UTM...mana tahu kan?...kan?

6 ulasan:

azieazah said...

Tahniah.
Jika minat menyanyi, pakej semua lengkap, leh cuba masuk Bintang RTM ker... Mentor ker. Meletop!

Tapi pelajaran kasi habis dulu, biar sampai ijazah, baru peminat tabik!

Roronoa Zoro said...

wah... ok2.. semoga fiza zaidi berjaya terpilih dalam saringan.. hehe..
xlupa tuk wish hepi besday !! =)

Sari Yusa Ibrahim said...

wah, Ayu blehlah jadi manager dia.. tahniah! mdh2an menang lagi..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak azie

insyallah..empunya diripun tak berapa fanatik..masuk contest suka2....mana tahu ada rezeki...amin

tq yer atas nasihat

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zoro...terima kasih

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis sari yusa

amin..malam nie final..hope dia berjaya..