CITARASA RINDUAN

Monday, February 28, 2011

Bercinta sesama blogger

Bismillahirahmanirahim

Selamat pagi semua…
Alangkah nikmatnya kita yang diberi akal dan fikiran  dapat membezakan yang mana buruk atau sebaliknya

Setiap insan dikurniakan sekeping hati rasa cinta dan dicintai..alangkah indahnya semasa hanyut di alam percintaan…

***********************
Ingat lagi akan sebuah pantun yang ada kaitan dengan cinta……
 
Yang pasti, aku penjual nasi campur dan nasi lemak pasti terkena tempiasnya

Sebagai contoh..

“Bang sarapan?, nak nasi lemak ada…………”
(bukan ayat menggatal..tapi adat ayat-ayat penjual makanan kan?)

Pasti akan jadi bahan jenaka si lelaki..dengan menyambungkan…

Nasi lemak buah bidara
Sayang selasih saya turutkan..

Aku terus menyampuk

Buang emak buang saudara
Kerana nasi lemak saya turutkan……
(dalam hati terus berkata….dia nie nak beli nasi lemak, atau jual minyak???) heheh………..

*******************
Bukan ingin ku katakan tentang kelarisan nasi lemak di citarasa rinduan..tapi….aku sebagai kakak-kakak kepada sahabat semua…ingin menasihatkan…..agar percintaan sesama sahabat di dunia maya harus dihentikan segera

Elok rasanya, percintaan itu di tidak di war-warkan…kerana pada pendapatku…ianya bakal mengakibatkan sahabat blogger yang sering singgah ke blog kita akan merasa menyampah dan perlahan-lahan akan meninggalkan kita..

Bukan sahaja visitor akan berkurangan saban hari dengan setiap entry memujuk pasangan kita..malah…blog kita akan terus hilang perlahan demi perlahan…

Sayang bukan??

PS:, siapa yang cintakan blog citarasa rinduan.?? Sila mengaku cepat…heheheh..
Nasib en zalie tak pandai berblog..kalau tidak!!! Ada hari-hari tidur di kerusi luar hahahahha…………..







9 ulasan:

jeBateja said...

wahhhh...pepagi dah ado....tapi ada ke percintaan sesama blogger...ke maksudnya depa mmg dah kenai di dunia realiti....

Novelgurl said...

salam..huhu..betul2..t orng menymph lak. :D

Kakzakie said...

Ayu... jangan cabar en zalie. nanti kalau dia berblog hm.... tak terlawan ayu dibuatnya.

eelobor said...

nasi lemak buah bidara,
sayang selasih hamba turutkan,
pisang emas di bawa belayar,
mana nak sama si kucing belang...


boleh eh pantun gitu? hahahahhaha

norhidana said...

as`kum k ayu,

aduhai baru dpt nk mengomen kt blog akak nih, gian rasanyer...
dr kamis ptg sampai jumaat tak tau lah nper tak blh nk komen kt blog org... geram rasanyer...

dana setuju ngn apa akak ckp tuh, kadang kite naik bosan ngn yg beria2 meluahkan cinta di blog nih sbb kadang2 ober...
cite psl nasi lemak, hhehehhe

miloais said...

pepagi hari dah baca entry syahdu
alahai.... rasa nak bercinta balik
hak hak hak

ainnoraini said...

kalau sesekali ok gak citer meluahkan cinta ni...tapi kalau selalu dah tentu jemukan....asyik benda yg same jer...jiwang2 gitu...

pagi ni nak bekfes nasi lemak dgn ayam goreng pasas2 la..ayu...

sicKo^ said...

btul2.. aku menyampah sket nak komen kat post2 cinta nih

azzey said...

Jiwang ye ayu..;)