CITARASA RINDUAN

Tuesday, February 22, 2011

Cenkodok Pisang dan Umai oh!!….umai





Selamat malam sahabatku semua..

Tadi, dah tersilap post entry..gara-gara blogging sambil membasuh pakaian..sedar-sedar umai tersentuh enter..hahahhaha…
Nasib blogger kella jer yang perasan…tapi, kalau ada yang perasan cendodok pisangku yang terpost…sorry berlorrri yer…


Hari ini, aku banyak berehat dirumah..oleh kerana kerenah umai yag diluar jangkaan…jadi, hari ini menghabiskan hari selasa hanya untuknya

Terpaksa lebihkan sedikit masa untuknya, sekurangnya dapatlah aku baring-baring bersamanya sambil mengajar umai menulis jawi.

********************
Alhamdullilah., oleh kerana aku di rumah, en zalie lah yang menguruskan citarasa rinduan diwaktu petang, (waktu petang customer memang kurang kecuali hujung minggu) sekurangnya adalah sedikit pekerjaan yang en zalie buat dari berehat di rumah sahaja

Dalam jam 6 petang, baru ada kesempatan ke citarasa rinduan..sampai ke kedai..pekerja aku pakat bagi hadiah pada umai..agar cepat sembuh kata mereka…hadiah di beli di pasar lambak berdekatan…


Korang nak lihat apa yang diberi oleh mereka kepada umai……

Tara…….

Set play end draw Smart Board





PS: Suka sangat lah si cilik tu dapat main benda alah tu…walhal sebelum nie aku dah pernah beli yang paling besar…hujung-hujung dah rosak dek keganasan anak dara aku tu…hehhehe

16 ulasan:

cikgu isza said...

ayu,
anak saya klo dapat benda tu.. dikopak2nya utk lihat isi di salam..
setiap kali beli begitulah jadinya.. huhuhu

alexa yussida said...

hai umai..:)
anak buah saya suka cmpak2 mainan..huu..

Citarasa Rinduan said...

cikgu--
budak lelaki no hal...dah memahami tahap kegaasannya...
umai?? perempuan tu...adeh


alexa--
hehehhe....tidur dah dia skrang, masih peluk smart draw tu...
heheheh..budak2 kan....

ckLah said...

Hehe...zaman ckLah terpijak mainan anak dah berlalu. Masa depa kecik dulu....haihhhh, rumah mcm tongkang pecah!


***Terima kasih Ayu kerana sering ke Laman Maya ckLah....walaupun akhir2 ini ckLah kurang sempat blogwalking!

Citarasa Rinduan said...

cklah--
tak mengapa memahami..
dulukan yang utama jer yer..

all the best for everthing.

IMANSHAH said...

salam Ayu

Saya 4, 5 hari mungkin tak berpeluang berblog..bersawang lah nampaknya HOK SENGOTi..tak dapatlah jenguk citarasa rinduan

Citarasa Rinduan said...

wsalam--
cikgu..ayu memahami..
tak apa..asalkan kesihatan mak cikgu terpelihara...

sissyira said...

assalam..


kak, mainan tu bukan budak3 je suka, kalau dapat kat syira seharian juga duk melayan tu =)

Citarasa Rinduan said...

wsalam syira--
rindu kamu..lama tak singgah sini..

harap2 kamu sejahtera yer dik..

Adinda Amy Sensei said...

kak ayuuuuu... :)

kat sini kalo UMAI tuuu...sejenis makanan tauuu...laukkk terbaikkk di sarawak...sedaaaappppp... :)


kak..blog akak...loadingnyaa okkkk....ni sy bole komen..maknanya...OK!!! hehe

Citarasa Rinduan said...

adindaku amy..


hah>>>>>> umai tu makanan eik...hehehehhhe...gantilah nama lain eik...ehhehe

thanks yer sampaikan..kak tertunggu2 nie sebenarnya

Adinda Amy Sensei said...

ituuu laaa...memula saya ingatkan UMAI yang akak sebut tuu...makanan...rupanyaa SI UMAI yang comel tuu...hehehehhee..

tapi umai yang makanan tuuu...memang sedap kakkkk...

jeBateja said...

Den pun ingat makanan tadi...sebab masa duduk Sarawak mmg biasa dengar pasal UMAI....ahakz....

Rupanya kat JOHOR...umai tu orang plak....ahakz....

Nieza said...

ayu, awal tadi dah singgah dah sini tapi tak boleh masuk...haha patutlah ada yg tak kena...dh abis dh cekodok pisang tu pun...comelnya anak ayu.

azila said...

askum ayu...umai demam ek?kesiannya..

azzey said...

Ha3...mmg entry cekodok pisang yg sama..:)