CITARASA RINDUAN

Tuesday, February 22, 2011

Jiwa kacau............


Pagi nie dia dah buat aku tension
Pagi nie dia dah buatka jadualku bertindan
Pagi nie dia dah buat jiwaku kacau…..

Ah!!........
Sabor jerlah….
Time gini sepatutnya aku kena masak lauk pauk tengahari
Bila dia dah start meragam…
Bila dia dah start buat hal……..

Sah……
Aku terpaksa melayan segala kerenahnya

Oh…umai….awat ko tamo ke sekolah…??


PS: dah lah ibu ko nie banyak kerja perlu lakukan, hari ini penilai dari felda wilayah datang untuk membuat penilaian kepada keseluruhan kampong termasuk Citarasa Rinduan,.
Harap-harap perjalanan kerja-kerja menilai kampong tercinta berlangsung dengan baik-baik sahaja, mana tau Citarasa Rinduan termasuk dalam list augerah usahawan…??? hehehe

22 ulasan:

sahromnasrudin said...

calon anugerah usahawan under felda ke??? hebat tue...

Citarasa Rinduan said...

en sharom--
yer...
hari ini adalah tarikhnya
doakan yer

alinac lover said...

ala umai..xnk kesekolah pulak hri ni ek hehhee

BIONIC WOMEN said...

semoga berjaya...
Mesti berkat usaha dan tawakal insyallah berjaya.
Alahai, kiut jer umai..naper xnak ke sekolah tuh? ada org buli ker?

Mas said...

ayu,
moga tercalon yer untuk calon anugerah usahawan felda tu...
citarasa rinduan layak tau..
ala bucuk umai..nak bermanja2 la tu...

Citarasa Rinduan said...

yong--
semalam 2 kali dia tidur...tamo gerak...rasanya dia demam

mama dhiya--
terima kasih atas doamu...
tak ada yang buli..tapi badan agak ~dedor~ nak demam kot...ayu dah bagi makan ubat demam, salsema dan antibiotik, harap2 tak melaratlah..
kalau tak okey..petang nie ak ke klinik lah

mas--
terima kasih yer, masa balik siapkan masak sarapan..dah nampak warga pejabat felda kumpul depan GPW...ayu pulak nevous
Mas, gitulah sesekali..dh lama tak buat hal agaknya

Citarasa Rinduan said...
This comment has been removed by the author.
mama maman said...

SABAR ye Ayu.... dugaan tul kan... nape si cumil tak nak gi sekolah...??? kena usik kot.... hhheee...

Moga2 dpt jadi usahawan berjaya ye... blh arr tumpang2 gembira...

Mamamya said...

gitu lah anak2 ni kan ayu...kdg2 time kita byk keje/nak cepat ada2 aje ragamnya kan...sabar je lah...

semoga terpilih menjadi usahawan berjaya..amin3!!

Citarasa Rinduan said...

mama maman--
hehehe..mmg sabar nie..tak kena usik, tapi macam nak demam kot...

terima kasih atas doamu...moga2 yer. berjaya atau idak nanti ayu syer

Citarasa Rinduan said...

mamamya--
kak lieya....sabor2...dah besor bila dia dah geti buka blog kita...bior dia baca kan..

kak, thanks so much...moga2 yer

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ya Allah ya Tuhanku... berjayakanlah wanita ini dlm apa yg beliau cita2kan. Amin.

Hari ni pun anak MM merengek2 tak nak sekolah.. entah, mmg musim budak merengek kot Ayu..hehe.

wahida said...

la...awat lak x nak gi sekolah tu...bad mood kot...

semoga impian ayu tercapai...amin...

Panglima Muda said...

anak kecik cam tu lah....kita dulu pun gitu gak

Umiey said...

wah bgs2, moga2 tecalon usahawan berjaya

sicKo^ said...

sabar yek.. nampak anak tu macam ada calon jadi wanita solehah bila dah besar nanti :p

eelobor said...

Insya Allah, bukan setakat dapat masuk list, tapi siap menang anugerah lagi

Citarasa Rinduan said...

MM--
terima kasih ats doamu...terharunya ats doamu...

demam kot budak2 nie MM...br beri ubat demam dan salsema..minta2 sembuhlah

wahida--
demam wahida....
terima kasih ats doamu

pak din--
hehehe, saya tiap thn dpt anugerah kedtgnn penuh..

umiey--
terima kasih yer...moga2 berjayalah..amin

sicko--
alhamdullilah..amin2...moga umai menjadi anak yang berjasa dan berjaya

eelobor--
amin....amin...nanti aku belanjer ko

munna said...

wah!... munna doakan ayu dan citarasa rinduan berjaya ye... good luck

Citarasa Rinduan said...

munna--
thanks laling

CT NoArIzAh ArIs said...

Tahniah lah CR..harap2 berjayalah ya !!

Citarasa Rinduan said...

ct--
terima kasih