CITARASA RINDUAN

Thursday, February 24, 2011

Aku di terima bekerja semula?

Di sini : “Selamat pagi”

Di sana : “Puan Siti Ruhayu Ab Rahman ker?…anda telah mohon jawatan Pegawai Akaun di tempat *****?”

Di sini :Yer, semua borang telah di berikan berserta resume saya, interview telah dijalankan sebulan yang lepas………
Di sana: “Tahniah puan….permohonan anda berjaya, anda boleh laporkan diri di Jabatan ******, pada hari isnin jam 8 pagi….”.

Di sini : “Alhamdullilah…”

***********************
Aku terus melompat kegembiraan……selepas meletakkan gagang telefon….terus ku peluk en zalie dan umai tersayang.. Happy sangat pagi ini,,, ingatkan sijil lamaku dah tak laku.... Yahoo!!!!! welcome to working Puan Ayu....(  dah 8 tahun pegang sudip dan kuali...agak-agak boleh kerr otakku buat semula kerja-kerja akaun nie??....)

Namun, aku perhatikan memek muka en zalie berubah 100%..tiada ceria diwajahnya…

Apa yang berlaku nie??

Tit…tit….tit….. “bunyi apa pulak ni”


PS: ler jam lonceng , mimpi rupanya spoil habis...,,,, kalau reality…sanggup ker aku tinggalkan mereka????



17 ulasan:

Dearie Pearls said...

Selamat Pagi Kak...

suspen jek pepagi ni ek...

hehehehe....

zeqzeq said...

Mimpi esok..sila masukkan nama saya. Menjiwai mood watak

norhidana said...

ish2... mmg bt suspen je lah akak nih... ingtkan betul2 la td akak dpt keje lain... hehhe

Mas said...

selamat pagi ayu,
macam drama lak....
tetiba tersedar dari mimpi..he..he..
teruskan apa yang ayu dah lakukan sekarang..
pada mas itu yang terbaik...he..he..

kakcik said...

Kakcik baru nak ucapkan Tahniah - rupa2nya hanya mimpi. Atau sebenarnya Ayu memang ada memohon jawatan itu? :)

kay_are said...

mimpi ke.. wat gempak je akak ni.. hee

eelobor said...

hehehe, terkena aku ngan citer ko kali nie. tak puas hati betul la.

sissyira said...

salam

kerja sendiri lebih besh...


p/s; menjadi betul citer ni..huhu

Mamamya said...

haihhh....ada2 ajer ayu ni tau!! klu dekat td akak cubit2 pipi biar jgn asyik mimpi jerk...:D

masa mula2 baca td akak dah rasa mcm x caya....btl ker ayu nak tinggalkan Citarasa Rinduan.....suspen tau!!!

mama maman said...

Mimpi eks.. kalu realiti pasti banyak benda nak kena difikirkan dan dibincangkan..... apa yg berlaku pasti ada hikmahnya.

miloais said...

mimpi rupanya
ingat citer betul
;P

kella said...

aiyoooo kak ayu nih! bikik suspender je! huhuhuhuu.... ;p

Citarasa Rinduan said...

dearie pearls--
selamat pagi juga....
hehehehe..panjang sungguh mimpi kak ayu..

zeq--
nak juga mimpi kamu..tapi...sudi ker masuk ke dalam mimpiku.?

dana--
hehehehehe, dah lama tak mimpi kene interview

mas--
ayu kan...tamo lupakan mimpi malam tadi.bangun 5 pagi terus update blog..hahahha

kakcik--
tak der, ayu tak mohon..hanya citarasa rinduan dihatiku

kay-are--
sampai skrg kak rasa indahnya saat itu...reality?? tamo tinggalkan CR

eelobor--
hahahah..4:0...ko kan abang...


ssyira--
wsalam..betul2..CR dihatiku...
semoga kamu sehajtera yer..lama tak dengar cerita kamu


kak lieya--
heheheheh..kak...ayu mmg nak kongsi mimpi nie..mana tau kan, satu hari dah susah nak mimpi..hehehe..
CR dihatiku....

mama yana--
betul2...kalau lah betul2...mau2 ayu kena gak pikir berjuta kali..dengan umai..dengan en zalie...ajer pengsan oooo

iols--
heheheh..hanya mimpi lah sayangku...

kella--
heheheheh, nie bukan segmen tekena eik..ini hanya mimpiku..mimpimu jua...

EiJa ZaQuaN said...

hahaha..ayu..mmg spoil betul..
iye2 eija igtkan betul..
baru nak ucapkan tahniah td..

tapi x mustahil tau diploma ayu tu laku lagi..

Citarasa Rinduan said...

eija..

a`aa eik..mana tau..
tapi tak tahu lah akan datang...skrang..tamo..CR DIHATIKU

alinac lover said...

kak! bikin suspen lah..terkjut yong tau...kalo yong nangis jugak la..xkan nk tgl kedai tercinta..huhu

akak nk blik kg ya :) hati2 ya kak

Citarasa Rinduan said...

yong--kak beritahu padamu seorang sahaja..
heheheh

lewat petang baru gerak,..

CR tetap dihati..kak takkan tinggalkan...so...kalau ada peluang satu hari..harap2 kak takkan tinggalkan CR