CITARASA RINDUAN

Saturday, February 19, 2011

Gegar blog ke -78 Zul dan Dunia, Sambutan Maulidul Rasul Di Felda Sungai Sayong


Blogger yang sedang meningkat naik dalam dunia blogging
 My Photo
Jom….kita GEGAR sama-sama ke blog beliau

Pengenalan diri tentang Zul, seorang yang suka makan, suka tido, suka tengok tv da macam-macam lah…..

**********************


Alhamdullilah, hari ini aku sempat bersama-sama Umai dan warga kampung Felda meraikan majlis Sambutan Maulidul Rasul di tempatku

Sambutan Maulidul Rasul, di Felda Sungai Sayong yang telah di sambut dengan meriahnya pada 19 Febuary 2011, selain acara perarakan dan bacaan selawat keatas junjungan Nabi Muhammad,

Paluan kompang di dalam lori yang diarak dari dewan Sri Sayong hingga ke Masjid Jamek,menjadikan majlis semakin meriah

Selain itu turut dimeriahkan dengan warga belia berarak dengan menaiki motosikal…

Ianya mengambarkan satu panaroma yang lain daripada tahun sebelumnya……selepas itu acara disambung dengan bacaan berzanzi, nasyid dan pihak masjid F sungai sayong turut menjemput Ustaz Zaini sebagai penceramah jemputan,,(beliau banyak menekankan keperibadian Rasullulah, satu pengkongsian yang lain dari ceramah yang aku pernah ikuti, Terima kasih ustaz)

Jom..ku kongsi dengan kalian gambar yang sempat ku rakam










Acara last…….makan, alhamdullilah..murah rezeki kami…sedap makan dalam dulang…..erat ukhwah sesama kami….


PS: nak ke citarasa rinduan, kepada para blogger yang ingin BLOG ANDA DIGEGAR, maaf anda hari ini aku hentikan buat seketika..insyallah…..akan ku sambung pada malam nanti…..dan terima kasih kepada para blogger yang mengikuti segmen ini….terharu dengan sambutan dari kalian..
Salam sayang dari CR untuk kalian

5 ulasan:

Amy Syaquena said...

amy pernah makan dalam dulang share 6 orang tapi itulah kali pertama dan terakhir tak sanggup dah ..x tau kenapa!! huhu x leh makan ramai2...

suri solehah said...

salam ayu..kat tempat akak buat hari rabu hari tu..banyak jugak penyertaan..bagus makan camtukan eratkan rasa kasih sayang..

Zullism said...

tak pernah makan dalam dulang lagi...macam best ja...heheh...neway thx promote zuldandunia..

kella said...

hai kak ayu! :) kita datang ni bawa senyuman di petang hari.. :)

tak pernah kita makan sedulang camtu kak...kelihatannya macam best dan menarik je.. :D

Adinda Amy Sensei said...

meriahnyeee...