CITARASA RINDUAN

Friday, February 4, 2011

Sarapan apa? sini lah jenguk santapanku..................


Selamat pagi jumaat sahabatku semua..

Dengan cuaca yang ala-ala redup tanpa titisan air hujan ataupun cahaya mentari..buatkan pagi-pagi ini, mata nak tutup jer…mengantuk ko….kalau dapat kerusi malas..peeh..harus aku beradu lagi,

Tapi, dah selalu time gini main dengan periuk belanga kat citarasa rinduan, so,.nak mencuba resepi yang paling senang tapi tak pernah ku cuba lagi



Resepi apa?? Getuk ubi..hehehehhe, kan dah kata ini resepi ini tersangat  mudah…Cuma dulu-dulu aku tak reti nak mencuba..

Bila dah start mencuba….peeh..sedap ko…kata MIL layan getuk ubi dengan air kopi sure terangkat…tapi? Mana aku reti minum air kopi O, so…layan dengan green teh jerlah..

Resepi tak payahlah yer??? Sebab korang lebih arif dariku…hehehheh (malu ko)

Kredit to my MIL sebab bantu melenyekkan ubi-ubi tersebut..


PS: kengkawan sarapan apa pagi jumaat ini? Jom syer santapan anda??

8 ulasan:

zeqzeq said...

kita orang kg, kena isi perut dengan nasi..

ChiLaBaey's Spot said...

Lama tak tinggal jejak kat blog Ayu... Sedap tu... Lama juga tak pekena.... :)

hysman said...

salam kak...
perghh!getuk ubi?
sodapnyer......
dah lame tak pekena...
hntar skit sini..
hehe...
sy sarapan lempeng cicah kari jer..
huhuh..

~segamat dah ok dah kot...
thn ni bnjir kat segamat lg truk bnding kota

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ayu nii......... buat MM terliur je la. Kan MM dh ckp, getuk tu my favourite!!!

Mas said...

ayu, mas suka ubi getuk....
sedappnya tengok ubi tu...terliur tau...he..he..

Citarasa Rinduan said...

zeq--
pagi2 makan nasi panas dengan kicap, peeh....goreng pulak telur mata lembu....patah-patahkan cili padi, MIL lalu..buat tak tau jer..
waka..waka


abang muz--
ayu pun rindu dengan abang, kakak. abah dan family abang...semoga semua diberi kesihatan yang memuaskan..amin


hysman--
salam dik, kak kan suka gile kat ubi getuk..kalau lalu kat tepi jalan yang ada jual pisang goreng., confirm tanya..ada getuk ubi tak>? hahahah..
akhirnya dapat gak kak buat sendiri..tak berapa manis sebab kak tak suka yang manis2
* lempeng cecah kari?? peeh... kak suka giler tu..lagi2 lempeng lembik...hehehe


MM--
MM, kita serupa like getuk ubi...sekali boleh layan, 5 biji ko...tak pernah puas...hahahhah


Mas--
kita serupa jua, ayu kan kalau pandang blog masak2 dok tayang getuk ubi..terliur sangat..rupanya senang...hehehe

azzey said...

Slm ayu. saya klu b'fast dh terbiasa dgn air susu dgn roti atau pun biskut je. tak pon koko crunch..:)

azieazah said...

Getuk Ubi ni antara kuih yang senang sangat nak dibuat.

Anak-anak lelaki Kak Azie pun pandai buat. Dari merebus, melenyek dan membulat.

Part goreng jer yg Kak Azie buat.

Layannnnnnn...!

Pagi tadi sarapan Nasik Goreng Udang.