CITARASA RINDUAN

Tuesday, February 14, 2012

Berita ini buat aku terkilan, Alhamdullilah aku kenal DAC Mobile Shop awal-awal


Bila baca berita ini, serius hatiku berkata-kata amat kasihan dengan nasib yang menerima saudara Faizal, dah lah RM melayan, bukan sikit-sikit RM 1750.00, malahan ditipu seolah-olah beliau adalah kanak-kanak..

IMPIAN MUSNAH...Faizal menunjukkan berus cat terpakai, komik berbahasa Cina serta telefon mainan yang diterimanya.
Dengan bayaran sedemikian, pesanan IPhone 4s bertukar menjadi handphone mainan, berus cat terpakai dan komik berbahasa Cina.. alahai!! Begitu jahat sekali perniaga handphone penipu tu!!!

Kalau ikutkan pengalaman yang telah aku lalui, ku berurus niaga dengan blogger sinar raudah… seorang perniaga secara online, yang bagiku sangat jujur, tulus dan ada harapan untuk meluaskan lagi perniagaanya..



Terus terang, pada mulanya hati adalah berkata-kata.. jangalah kena tipu.. memandangkan aku bersahabat baik dengan blogger lelaki yang kiranya femes gak lah dalam dunia blog.. ku kuatkan azam… blogger lelaki tu pun dah pernah berurusniaga denganya..

Yang buat ku tergamam….Eceh!!! Blogger Amy raudah.. tamo RM, katanya selagi barang tak sampai selagi tu dia tamo wang.. dia tak takut tu kalau aku seleweng ker kan?? Ku pujuk2 nak minta no akuan, dia tamo bagi juga……………………. pitammmmmmm

Begitu syukur sekali bertemu dan berurusniaga dengan beliau.. syarikat DAC  Mobile Shop milik beliau, suaminya dan ahli keluarganya memang sangat ikhlas berniaga dan percayakan padaku

Tahniah buat keluarga Syarikat DAC Mobile Shop. Kak ayu yang pernah berurusniaga dengan syarikat kamu mendoakan semoga kalian dilimpahi rahmat dan sentiasa mengamalkan urusniaga dengan amanah.. kerana keyakinan pelanggan selalunya bergantung kepada sahabat sendiri, dan mendoakan agar, janganlah syarikat pula tertipu dengan pelanggan yang tidak berperikemanusian menipu sana sini..


PS: mood berblog dah menghilang.. terima kasih buat blogger syukur Ibrahim, Anyss, Norhidanah dan Amy Raudah yang tolong beri peransang.. terharu!!!


27 ulasan:

eelobor said...

huhuhu.... macam aku kenal jer watak blogger lelaki itu

anyss said...

Assalamualaikum,
Huihhhh! dalam tak de mood, panjang jugak entrinya ya la la la

Bukan senang dan jumpa orang yang berniaga jujur begini...kena bagi sokongan padu!

cucu umie said...

btol tu.. kak amy mmg jujur dlm bniaga..

Sunah Sakura said...

ish teruknya! kesian Faizal tu...jahatnya orang tu...huhuhu

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
kenal??? wahhhhhhhh.. ko teka siapa?? dia baik oooo

anyss--
waalaikumusalam
hahhaha... hah!! kan... panjang jadinya... thanks beri sokongan bt k,.ayu

amin.. kita doakan syarikat amy raudah berjaya

ayie--
wah!! rindu dengan kamu si budak comel... alhmadullilah, syukur dapay kenal beliau

Citarasa Rinduan said...

sunah--
adikku.. rindu kamu.. lama kak tak jalan2 ke rumah kamu, thanks singgah sini..
mmg kasihan kan, nasib saudara faizal.. moga2 dia dapat hak sebenarnya..amin

munna said...

baca berita tu mmg takut nak beli brg secara online lagi.... munna pun ada order brg dgn Amy...

azam said...

mmm.....kena selidik dan jgn mudah tertipu

tak pun buat aduan kat pejabat pengguna...boleh refund

mama ju, said...

Salam
Takut jugakan nak beli online ni, tapi anak2 minat brg2 dr online.
Penipu!

mama ju, said...

Opp, tambah, adik kak ada di bandar Tenggara, insaAllah akan singgah klu kesana.Blah mana ya.tak ikut blog dr awal.

Sari Yusa Ibrahim said...

lagi kes menipu, selama beli brg online, ALhamdulillah.. tak pnah kena tipu.

gadisBunga said...

hmmm....

sekarang ni sebenarnya paling penting kite kene hati2 selalu.

tapi bila dah ada org yg jujur berniaga, haruslah diuar2kan supaya pakat kita mendapat kebaikannya. :)

kakcik said...

Ayu...

blogger lelaki itu adalah eelobior, kan? Baik ngaku! :)

Mood berblog ni memang adakalanya jatuh merudum. Kakcik dah beberapa kali melaluinya...

Citarasa Rinduan said...

munna--
bila kita ikhlas, insyallah.. dapat sahabat yang ikhlas..
ayu doakan urusniaga dgn amy berjalan dengan baik..
wah!! beli apa tu??


azam--
moga faizal dapat jua membela nasibnya, kasihan kan?

mama ju--
terima kasih singgah ke sini.. terharunya.. ayu dh komen ke blog mama.. dan terus linkan blog mama yang bertajuk wanita berkaki...
9sorry..kadangakala ayu kurang BW, hilang jejak dan sahabat yang lain)

kak yus!!!!
muahhhhhhhhhhhhhhh.. rindunya padamu.. kak, syukur, sebab kak baik dan kerana itu, kak tak tertipu, tapi kadangakala tak tahu gak, kalau nasib tak baik jumpa macam perniaga y jahat tu kan>

GB--
setuju sangat@@@@@@@
bila nak beli tart dengan kak azie azah lagI?? hahahha

kakcik--
alamak, dengan kakcik tak boleh tipu!!
ya,, eelobor orangnya...
hehehhehe.. pitammmmmmm

setuju sangat!! ayu dah rasa tamo berblog.. rasa kosong., bila dapat kawan2 y baik hati.. terus ceria

Amy Syaquena said...

Thanks kak ayu..terharu sangat... thankssssssssssssssssssssssss....

Daddy Ziyyad said...

Saya dah baca berita pasal ni. Jujurnya, saya katakan 'PADAN MUKA' kena tipu. Sebab apa padan muka? Sebab tak guna akal beli benda yg jauhhhhhhhhhhhh lebih murah(market price 24000, tapi dijual 1700), dah boleh fikir kan sebab musabab nya kalau benda tu nak dijual murah..kalau tak barang curi, kena tipu, macam kes ni lah.

-gedek! said...

uncel selalu takot nak beli online ni....

wan nurul hezrina said...

dia patut pikir dulu logic harga pasaran.btul kta daddy ziyyad

Panglima Muda said...

tenguk dari jauh macam surat pajak

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Kadang2 bila peniaga jujur, pelanggan pulak yang buat hal..

Pok Amai-Amai said...

Berus cat terpakai? Motip? Sadis betul. Tp mcm ade cerita di sebaliknya je....

norhidana said...

aduh kesian nyer... naper lah ada peniaga yg gitu yek...

kalu meniaga nk kekal lama n ada pelanggan setia kene ikut cam kak amy tu lah... bgs tul

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang kesian... sebelum ni kes lesung.. ni keluar lg satu kes lain plak.

Acik Erna said...

ayu..siannya dia..sungguh tumpang sakit hati dengan penipuan tu.

jemarisuri said...

sbb tu js krg yakin utk beli online dan lbh suka p kedai...sbb kenal tuan dia..hehe

azila said...

huish..nilah salah satu sebabnya zla hanya akan beli online dgn org yg dikenali shj..ataupon dah direcommended oleh kawan2.risau takut kena tipu gini...nauzubillah

logorithm said...

Giler ah!

Berus cat + komik tuh hanyalah untuk mendapatkan berat yang lebih kurang sama dengan seijik iPhone 4s kot?

Boleh ker si penipu tuh lari?