CITARASA RINDUAN

Sunday, February 19, 2012

Majlis Akikah Damia: Murah rezeki kamu


Majlis akikah anak jiran sebelah rumah.. majlis marhaban ku terlepas menghadirkan diri, ingatkan majlis berlangsung jam 2 - 6petang, rupanya belah pagi.. geng marhaban dah memulakan majlis..kikikikik

Aku yang baru siapkan tempahan nasi ayam dari pelanggan kampung berdekatan, jam 12. 30 tengahari baru dapat datang, dengan perut yang sangat lapar sebab tak sempat sarapan, hanya minum susu awal pagi..

Hidangan makanan beraneka jenis… dari kuih, mee rebus, nasi jagung (lauknya dalca, kambing masak manis, ayam sambal dan arca nanas) buatkan nafsuku terbuka!!

Memang murah rezeki cucu pertama kak ida dan abang din… ibunya Solehah dan Azuan (tinggal di kuates pengkalan TUDM sungai besi) bersama2 meraikan majlis…






Inilah Damia, gelak tawanya buatkan aku merasai, besarnya kurniaan Illahi, Ya Allah., berilah peluang daku sekali lagi, merasai detik bergelar ibu…

PS: kepala sakit.. mungkin kepenatan dengan pelbagai agenda… mudah2an ku kembali sembuh seperti sedia kala..amin

20 ulasan:

Acik Erna said...

assalam ayu..comelnya damia..

Deru Ombak said...

Assalamualaikum Ayu..

Damia sgt comel.. Semoga membesar menjadi anak yang soleh. InsyaAllah .. :)

Citarasa Rinduan said...

acik erna--
wsalam.. damia mmg cute.. geram saya

deru ombak--
waalikumusalam

amin.....amin, mudah2an

teratai said...

bahagian makan tu yg best!he,he..

Sham said...

ala tomei tomei...moga2 harapan menjadi ibu sekali lagi cepat menjadi kenyataan...amin...

Azian Elias said...

Akak duaa kan ayu berhasil. Akak dah surrender dah..tuek..hee

Along Maklong said...

nanti bila rumah maklong buat aqiqah cucu.. ayu datang tau.. dan semuga tercapai impian ayu untuk menjadi ibu untuk kedua kalinya akan tercapai dengan segera..

Areef Ibn Naim said...

salam,

kak, ni yg keja kawin yg thn lps tu ek... dh dpt anak...

siti murni said...

owh comelnya baby damia..:)

ayu, banyakkan rehat..dapatkan tido yang cukup. sakit kepala tu maybe sebab tak cukup tido tu..

Fatin Mraz said...

hehee..peluang nak jadi ibu lagi?
sounds great!

oke gak ayu.. tahun naga air ni.. hehee.. ada ong~

mueheheh..

p/s: eh nak tggl bunga2 kat sini...
setangkai jer ye?

@<--

Gen2Merah said...

comelnya Damia..

~~zAnAfAhMi~~ said...

Ayu....cari duit, cari duit jgk...kesihatan kena jaga tau.
Damia.....sama nma anak sedare, cutenya.

azieazah said...

AYU, Kak Azie rasa Ayu kena selalu relax dan jangan banyak tension atau stress oleh kerja rutin. InsyaAllah suatu hari DIA akan kurniakan zuriat lagi...

Mas said...

comeiinya damia...
gerammm mas tengokk..

insyaAllah ayu..
nanti2 ayu pun dapat baby lagi....

hmm..suami mas pun kerja kat kem sg besi tau ayu....he3

norhidana said...

kak... sedapnyer tgk serunding ngn plt tu kak... aduh dh terasa2 kt tekak nih... huhui

comeinyer bby tuh... bam bam betul lah...geram tul...

*akak kene banyak rehat yek...

sahromnasrudin said...

ASSALAMUALAIKUM

sungguh comel bayi itu

Izan Ishak said...

comelnya damia...

moga ayu cepat sembuh n dipermudahkan segala urusan ye!

Ardini Humaira said...

Alhamdulillah... dah selamat :)

p/s: lama dni tak online.. entry2 yang berupdate tu pun kes autopost je.. ni baru on laptop.. penangan preggy... mood nak berblog tak ada... nak tengok rancangan memasak pun tak suka.. pakat dok kata pembawakan baby boy kut hehehe... dni sue bulan 9 kak :D

Miss Butterfly said...

nak serunding tuu.. huhuhu




moga dipermudahkan segala urusan dah dimurahkan rezeki.. :)

mas saari said...

anak saya yang nombor 2 tu tak akikah lagi... huhuhuu