CITARASA RINDUAN

Friday, February 10, 2012

Karenah kami time karen lip lap...lip lap macam lampu disko, huhuhu


Sebenarnya karen dirumah aku agak lemah dari jam 3 pagi, hanya lampu sahaja yang berlip lap…lip…lap macam tak cukup Karen..

Balik dari berbasikal sejauh 8km, singgah sekejap belanjer basah untuk citarasa rinduan, aku terus hidupkan lampu rumah..

Tapi… berlaku lagi keadaan yang sama macam subuh tadi…
Telefon TNB berdekatan….

Tak sampai 10 minit pekerja TNB datang, kami dah tersenyum… ada masalah dengan wayar yang berada di lampu jalan…



Dalam 1 jam gak rumah bergelapan… aku dan anak daraku mulalah buat karenah masing2… hahahah
Umai…
Tak reti diam, lompat....lari....macam2 aksi dia buat, tanpa baju tidur sebab dia nak attend majlis hari jadi sepupunya, malang sekali tak dapat nak pergi.. sorry Nadia (happy birthday)


Klik!!! Ibu kantoi… Umai snap gambar .. mujur ibu boleh senyum dan posing baik punya!! bertuah punya anak.... hahahahahha


PS: bila bergelapan kurasa masa yang sangat lama, teringat kisah masa aku kecik2 tanpa karen hanya ada lampu ayam buat ulangkaji pelajaran, sampailah sekolah menengah baru ada Karen masuk kampung…..

4 ulasan:

senyumSOYA said...

heheheh~ saya pun nak terlompat jgak la akak... ^^

mamaijat said...

.....bersyukur anak2 sekarang semua dah complete..kan...
x macam zaman kita dulu...

eh!mamaijat sebenarnya x rasa pun main pelita dan air perigi tu...
he he he...

Areef Ibn Naim said...

salam,

ha ah kak... td kt sekola nadia ada bg jajan kat kawan2 kelas die... rs sayong selalu ada mslh tkde air or tkde letrik kan...

mas saari said...

budak2 memang seronok kalau time camni...heheheee