CITARASA RINDUAN

Saturday, February 11, 2012

Asal filem kuch kuch hota hai aku pasti menangis tersedu2….


Feel cintan cintun kembali mengebu.. huhuhuhuhu, filem nie yang paling berkesan dihati.

Kenangan tahun 99, time aku bergelar pelajar di Politeknik seberang Perai, asal hujung minggu dapat kupon tonton wayang, MPP buat di dewan, time tu manalah aku kena pawagam.. jadi, bayaran RM 0.50.. buatkan aku tak agak2 hulurkan sekeping syiling besar tu…

Maka, menangis dan meraung aku dalam dewan tu.. first time layankan?, walhal nak diikutkan tahun 98 adalah  filem Kuch kuch Hota hai sudah ditayangkan

PS: Bila pertama kali korang layan filem nie????

14 ulasan:

H.J said...

serius..saya tak pernah lg tengok citer ni..haha

Mas said...

ayu..mas pun tengah layan kkhh....

ejaescobart said...

Ayu,

Eja pun terjebak sebab roommate memang fanatik gila dengan SRK.. lepas tengok sekali terus nak tengok berkali2...

masa tu filem tu dah setahun keluar jugak laa.. lebih kurang sama tahun dengan Ayu jugak laa tuu...

~ yus ~ said...

first tgk citer ni masa second day ianya kuar di panggung. Nak tengok first day kuar tak sempat....huhu.Tahun 1998, masa tu di Shah Alam.

Walau masa tu baru pertama kali tgk citer, tp semua lagi dah ingat di kepala, sbb dah dua tiga bulan layan soundtrack filem ni. Beli kaset lagu dia dulu sebelum tonton KKH. Memang nostalgia....hihi

kakcik said...

Kakcik suka dengar lagu2nya saja. :)

Yumida said...

thn 97 dh start main kan...glemer gila citer ni..smpai skg msh lg ingat..sume lagu bez2....tp klo tgk citer MANN lg meleleh..parah...citer Akelehum Akeletum pn sm gak bez..huhuhu....

Panglima Muda said...

malam ni cita apa pulak

mamaijat said...

...adikku...mamaijat x nangis tapi air mata tu kuar gak!ha ha ha...
yelah namanya kita ada perasaan...
kenangan 1st love zaman skul...
cinta yang x di lafazkan..
pengorbanan dan penantian....
ah!cukup perasalah...
mana boleh tahan air mata..sebab..mamaijat pun makan cili tu juga..ha ha ha ha...

Huda said...

tak silap saya inilah filem hindustan pertama yang saya nengok kat kolej dulu.Tu pun roomate yang suruh nengok vcd kot..Saya memang tak layan hindustan tapi bila nengok citer KKHH, serius terus jatuh cinta dengan filem hindustan..hehe

ziraziz said...

mmg bes citer ni n rmai btl kwn2 yg post psl kuch2 hota hai kt fb.. :P..

Liza @ Adzriel AB said...

nangis tu tidak le.. tapi tak jemu tengok

biela bell said...

bell tgok pun menangis..ntah kali ke bape layan cter nie..tak penah bosan.hehehe..lagu2 dia pun best2..

Zack Zachoes said...

as salam,

first time sy tgk cite ni masa umur 13 tahun rasanya. hehe.. masa tu sy, adik, sepupu meleleh je air mata bila tgk. tp sepupu sy lg hebat, tgk 10 kali sepuluh2 kali tu dia menangis ;p muehehe.. penangan cite hindustani zaman tu..

wan nurul hezrina said...

mmg kalu dok hayati sensorang nanges.,.nurul cukuplah dah 10x nanges layan citernie.huhu..skang tak nanges dah