CITARASA RINDUAN

Friday, February 17, 2012

Sangat santai, hanya agenda makan-makan


Hari ini tiada agenda..
Hanya menu makan2 yang boleh ku kongsikan pada korang.... lauk tengahari seperti yang aku war-warkan pada entry pagi tadi…tiada penambahan, hanya ayam ungkap, sambal tomato dan ulam..pucuk ubi dan terung yang direbus..




Bersantai bersama2 keluarga dirumah, selain aktiviti tidur ianya memang sangat menyeronokkan.. sampai anak daraku kata!

Ibu, kalau hari2 ibuabah dirumah kan best..
Kata aku dalam hati, akibatnya makin gemuk lah ibu umai.. hahahah

Agenda petang.. pisang tanduk goreng, tanpa telur.. aku goreng guna tepung jer, nak rangup? Petuanya masukkan sedikit minyak goreng yang betul2 panas ke dalam bancuhan tepung.. Insyallah.. pasti ranggup… (berbasikal hanya dapat 3 km? pencapaian kurang bagus sebab hujan lebat)




PS: melayan mood petang dengan 3 kilo rambutan pulasan.. disinari pelangi yang menyinar buat kami… oh indahnya jumaat nan mulia buat kami sekeluarga

13 ulasan:

senyumSOYA said...

nak pulasan!! heheheh..

azieazah said...

Tumpang gembira membaca kisah orang cuti bersantai dan makan-makan kat rumah hari ini.

I jelez okeh? :)

Teenager Housemaid said...

wah..sedapnya kak ayu!
nak sikit buah rambutan pulasan itu..:D

lawa lah gambar yg last tu..:D

ibuintan said...

Ayuuuu... miss uuuuu


pulasan feberet akak tu ayu tp susah nak dapat kat sini

[PCL] said...

owh ada pulasan di situ...layan santai jumaat.

jemarisuri said...

byknya makanan...mau tambah berat bdn ni...hehe

Ati Masrif said...

salam ayu,

kita pun baru sudah memasak
bagai nak rak dan makan ...huhu

pulasan tu kita suka tp susah
nak jumpa :)

-gedek! said...

uncle teringin pulasan la pulak...!

Deru Ombak said...

Salam Ayu ..
Seronok dapat bersantai bersama keluarga dirumah dengan menu2 yang lazat Dan xtvt yang sehat. :)

aNa d'sKoDenG said...

memang best duk golek² ajek kat umah~!!! hahah

Munnafendy said...

seronoknya umai bila ibu ada kat rumah =)

kay_are said...

ok r tu kak.. sejak dah keje ni makan satu lauk je.. nak save budget.. uhuk

Ardini Humaira said...

lamanya dni tak pekena buah rambutan... rindu!