CITARASA RINDUAN

Friday, February 24, 2012

Layan gambar makanan tanpa DSLR


Sibuk sangat ker aku nie??, betul (itulah jawapan yang boleh kukatakan)

Berniaga kedai makan memang memerlukan stamina yang kuat untuk  menghadapi kerenah pelanggan, disamping itu.. hal2 kecil hingga ke besar perlu ku hadapi…

Hari ini renew lesen perniagaan, mujur sekarang dah senang, ke BSN dah boleh baharukan lesen.. syukur, hanya 5 minit.. lesen dah dihidupkan.. bayaran caj hanya RM 3.50.. murah bukan?




Air di citarasa rinduan yang selama ini perlahan. Ku sangkakan SAJ ada masalah. Rupa-rupanya saliran paip besi yang dah berkurun lama tak pernah diganti., kos upah dan kos barangan adalah RM 1,600.00…


Begitulah adat berniaga, ada pasang senang, ada pasang sakit!!
Hehehehehe
Jom, layan lauk pauk pagi tadi…. Kata daddy ziyyad, DSLR molek digunakan untuk ambil gambar makanan, masalahnya malu pula pegang kamera gedabak dihadapan pelanggan.. hahahaha
(tapi idea doctor memang terbaikkkkk!! Thank doctor saya akan usahakan)



26 ulasan:

siti murni said...

guna kamera biasa atau kamera henpon pun dah nampak menyelerakan..apatah lagi kalau guna DSLR...

Mat Gebu said...

Penggsan nengok sambal telur...haha

Citarasa Rinduan said...

siti murni--
hehhehe. jom ke citarasa rinduan

cik mat--
nie telur ayam betina ker jantan? opsss... hahahha

-gedek! said...

uncle pakai kamera henfon je hari hari....

(malu)

Citarasa Rinduan said...

uncle gedek--
masalahnya hp ayu tak ada kamera.. hahaha..pitam sat

Ardini Humaira said...

hari ni dni takleh tengok makanan.. mual. sobs.. alahan dah datang.. makan roti biskut je hari ni

jemarisuri said...

msh terbaek...wat js terliur je lauk telor tu...huhu

Amy Syaquena said...

Oh pucuk paku buat ku terliur kak...

Citarasa Rinduan said...

dni--
tunggu lagi 3-4 bulan.. pasti semua makanan dni akan berselera.. hheheheh

JS--
jom ke citarasa rinduan.. heheheh

amy adikku sayang--
kalau masak lemak putih, boh keledek lagi nyammmi

Deru Ombak said...

Exposure sgt jelas Dan menarik..
Rasa nak kunyah2 skrin nih..b :)

10/3 kalau akak jadi turun port JB akak
singgah kedai Ayu ok...

Citarasa Rinduan said...

deru ombak--
nie guna kmera cikai... hehehhee

insyallah,, nanti kita tukar2 no hp ya, add FB ayu, umairahayu@yahoo.com

[PCL] said...

ada kamera mahal pon tak guna gak kalau tak pandai guna...pcl, guna yg biasa2 je.

menu kegemaran ada...like.

Citarasa Rinduan said...

PCL--
itulah ayu, skill tak ada.. hahahhaha...
kadangakala, kamera simpan jer...
kikikiki

yang mana 1 pilihan PCL?

Nur Hawa Mohd Zin said...

gambar makanan pakai camera apa pun ttp nampak menyelerakan kak

azieazah said...

Pitammm!!


hehehe pinjam ayat AYU

Citarasa Rinduan said...

awe--
heheheheh.. asal pandai ambil dr sudut mana.. kan

Dinas Aldi said...

Terima kasih sudi ke blog saya yg merepek2 tu, hehe.

Wahhh ada kedai makan! Saya suka makan, kihkih. Bila2 saya pi Johor insyaallah saya cari. Err bila gamaknya saya nak sampai Johor ni :)

Nur-nba said...

Ayu.. sedapnya lauk2 ni..

aimaniman said...

sedapnya, bilalah dapat rasa makanan kat kedai tuan blog nie, balik johor pun takat bp jer...

YaYaNsMuM said...

sedapnye...tu pucuk ubi masak lemak ke?alar....terliur.sedap.huhu.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

AYU - Kak Sam mmg tak malu nak pegang kamera yg besar gedabak.. abih dah terbeli, tak pakai membazir plak. Dah nama pun blogger kan? Hehehe..

Sungguh menyelerakan semua masakan di CR. Moga terus maju!

mama ju, said...

Salam anakanda.
Moga terus maju, insyallah satu hari nanti kita ketemu.

Hanis Azla said...

byk juga modalnya untuk perbaiki paip kan.. semoga masalah lama tidak kembali lagi.. aduhai ayu.. tgh dok telan liur ni tgk lauk pauk masakan ayu tu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ayu..mmg camtu la adat berniaga.

Kdg2 dpt untung sikit jer sbb nk jaga hati pelanggan.Kdg2 barang nak lbh tp harga nak murah.camna tuh?
Kdg2 gak...ambik barang dulu tp masa byr..seksa bkn main!
psst**(luahan hati seorg yg biz gak..hihi)

kakcik said...

Gambar lauk pauk itu membuatkan kakcik menelan airliur. :)

mama maman said...

tak kira guna kamera mahal ke kamera murah ke... sedap je makanan tuh semua.. hehehehe.. tergoda tau..:)