CITARASA RINDUAN

Sunday, February 5, 2012

Perjalanan jauh dan Selamat hari lahir Buat Blogger Izan Ishak


Perjalanan yang agak jauh f sungai sayong ke f raja alias, Bandar baru jempol Negeri Sembilan memakan masa 10 jam, maksudnya 5 jam pergi dan 5 jam perjalanan pulang.

Ku berganti2 dengan en zalie memandu. Ikutkan tamo kemajlis kawin abang kepada adik iparku, memandangkan MIL adalah tanggungjawab kami.. ikutkan sahaja kehendaknya… sekurangnya taklah MIL duduk dirumah sahaja…kasihan kan?

Sebelum gerak ke N9, aku posing dahulu dengan pekerjaku, kebetulan diorang berbaju kurung bagi menghormati majlis Maulidul Rasul dikampung tercinta.. aku ambil gambar buat simpanan.. agak gelap gambar sebab masa tu jam menunjukkan pukul 6.50 pagi


Perjalanan yang jauh.. jadi aku tak larat nak syer apa yang berlaku, cukuplah aku kata.. mataku perit, mengantuk, hanya berhenti untuk makan dan isi minyak kos belanja petrol RM 120.00.


Izam adalah pengantin pada hari ini, tak dapat rakamkan gambar pasangan, kerana pengantin tak muncul2 hingga jam 1.45 tenghari, walhal katanya lepas zohor nak berarak… ditambah anak daraku dah mula menangis kerana kepenatan… aku snap gambar hantaran.. tema biru pink.. cunnnnn



Inilah wajah mak pengantin (kanan).. adik ipar kepada arwah mertuaku, mak cik Milah…cantik, kecik dan cute seperti anaknya, Cik Mijah


PS: badan agak penat, tapi sangat sembab.. sampai ke rumah jam 6.35 aku sempat jamak solat dan beriadah… keluar peluh… baru rasa nikmat….. (asyik mengantuk bila memandu jauh.. eikkk)


~!~selamat hari Ulang tahun kelahiran buat blogger Izan (diariumi) pada 5 Febuary yang ke 32 Tahun, Izan adalah ibu kepada 4 cahaya mata lelaki. Bakal mendapat seorang lagi cahaya mata pada tahun ini. Ku doakan agar kesihatannya baik2 sahaja, moga bb yang dikandungnya baby perempuan dan sentiasa berbahagia bersama suami tersayang~!~

.::Dua Hati Menjadi Satu::.

6 ulasan:

Kalamhati said...

huhu penatnya ayuu..nnt rest cukup2 ye..

Selamat hari lahir utk izan..=)

Citarasa Rinduan said...

kakcik--
sebenarnya sangat letih.. entah eik.. mmg sangat suka update blog agaknya dan syer buat sahabat

moga izan sihat sejahtera..amin

PS: thanks kakcik ayu tak dapat nak BW.. letih!!

H.J said...

mahal jugak petrolnya..hee

Huda said...

ayu, kita tau perjalanan ke sana memang jauh sebab kita pernah belajar kat bahau sana..so sangat familiar jalan ke serting itu, hehe

Citarasa Rinduan said...

HJ--
byk guna petrol dik, tol murah jer.. pergi balik rm 19

Huda--
kannnnnnnn... pitammmm
nie dok tggu baju2 dok kering dlm mesin... MAID 4 hari tak kerja sbb adik dia buat kerja kawin...
penatnya

Izan Ishak said...

mekasih ayu atas.... terharunyaaaa ada blogger yang buat entry khas sempena hari lahirku...