CITARASA RINDUAN

Friday, February 10, 2012

Kisah minggu lepas.. Balik Kampung!!


Ku belum syer kisah ku balik kampung pada minggu lepas. Walau pulang ke kampung tanpa bermalam, aku merasai kenikmatan kasih sayang bersama ibubapa tersayang

Sekarang edisi tayang menayang gambar makanan..


Anak kesayangan katakan,, harus ada menu kegemaran yang aku suka…

Lempeng apam gula merah.. kegemaranku sejak kecil hingga kini, tak pernah buat sendiri, sebab aku hanya mahu ibu yang masakkan buatku..dan rezekiku, balik kampung, menu sarapanku terhidang dihadapan mataku.. terima kasih ibu



Makanan kampung, sambal belacan, ikan goreng, ulaman…. Wah!!!! Sangat terangkat dengan lauk bertambah2.. hahaha



Pisang goreng yang sangat nyami di tambah sambal kicap.. (hati agak sedih bila ibu sentiasa memahami seleraku….muahhhhhhh)




Asal balik kampung, wajib sekodeng pokok2 bunga yang ditanam ibu, nampaknya ibu ada tanam pokok orkid… ada 4 pasu baru.. pokok bunga yang lain2 aku dah biasa tayang kat blog, korang boleh google sendiri ya



Dan paling tidak ku lupa, kenangan bersama abahku.. berbasikal.. aktiviti terbaru kami….

19 ulasan:

Areef Ibn Naim said...

salam,

like father like daughter, hehehe... kak, naluri seorang ibu selalu tahu apa yg anakny inginkan kan...

Citarasa Rinduan said...

wsalam azref--
dah pernah jumpa ayah kak ayu??
hehehehe
kan.. mereka tahu selera kita

AMMAR YASIR said...

Lempeng apam gula merah kegemaran Ammar... Balik nanti nak suruh mak buat. Huhuhuhu

insan_marhaen said...

IM selalu teringin nak ronda-ronda ke tempat bermain masa kecil di kampung tapi tak berkesempatan.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hasil air tangan ibu mmg tak akan boleh dilupakan sampai bila2.... Akak rasa, Akak tak pernah lg makan lempeng gula merah ni, nampaknya nak kena google la pasni, nk tanya Ayu.. mesti Ayu tak sempat nk tulis resepi.

Gambar last tu... terpancar kebahagiaan anak dan ayah. I likee.

azieazah said...

Laaa... dinner tadi pun Kak Azie buat Lempeng Gula Merah gak. Tapi tak sama macam mak kita buat, wpun anak-anak kata sedap.

ain revival said...

best nya dup rumah. semua benda dah sedia kan.

tapi SAMBAL BELACAN tu serious nampak sedap! ade resepi x? hehe

*penggemar sambal belacan*

Zulfadly said...

sambal be;acan tu yang mengancam!

Azian Elias said...

Lempeng tu akak tengok macam surabi lak..

mamaijat said...

....ayu buat mamaijat terkenang kampungku..ha ha ha....kalau boleh tiap minggu nak balik kg..yang ptg nak makan dgn mak abah ...lauk & makanan kg best kan!!!!!

jemarisuri said...

balik kampung mmg best..hehe

Kasih Suci said...

seronok kan kak bila sesekali dpt jumpa mak+ayah kan...tambah pulak dapat rasa air tangan ibu sendiri...tetiba mode teringat mak + ayah kat kg...

Munnafendy said...

itu ke abah kak ayu? mcm org muda...sihat lg hehe

Deru Ombak said...

Nikmat balik kampung sangat berbeza..
Sungguh!!!

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Selagi ada kudrat dan orang tua masih ada, eloklah kalau sering jenguk2. Dalam masa yang sama boleh juga bawa orang tua kita jalan2 atau melancong...

Sudirman... Balik kampong.

TQ

Mas said...

nakkk balik kampung..he3
mas pun gitu..
klu balik kg..
ada jerk mak masakkan makanan peberet mas..
terharu kan...

mas saari said...

sedapnyalempeng apam gula merah tu, lama dah tak makan... ayu buatkan utk Mas boleh tak? heheheeee

aliza zeke said...

sedap ea kak ayu lempeng apam gula merah tuuu? x penah makan lah..hihi

sissyira said...

salam...

goreng pisang tu sedap nampak...