CITARASA RINDUAN

Monday, February 27, 2012

Jumpa blogger lagi? Wah!! Siapa pula tu?


Hari ini dalam sejarah, bertemu dengan 2 blogger dihadapan mata. Siap boleh peluk2, dan bersalaman… indahnya.. (buat pembaca.. entry ini sangat panjang dengan gambar2 sebagai kenangan teristimewa kami bertiga) harap tak bosan ya

Kalau ikutkan pertemuan ini tidak dirancang, lepas memasak lauk tengahari, dapat call dari blogger kecil comel, blogger izan namanya, mahir buat kek dan pandai make over wajah seseorang (jom skodeng blog kek beliau)..dah kenalkan?, Tak kenal juga ker? Ala yang en suaminya kerja dilautan.. heheh (offshoremen)..korang klik sini ke blog suami blogger Izan.berkisar tentang pengalamannya dilautan


Katanya dia di pasir gudang, HOTEL SELESA.. wah!! Ini sudah bagus.. maksudnya akan ada pertemuan dengan seorang lagi blogger yang sangat saya minati…( senior sekolah saya dahulu) blogger Aja (Faizah Ayes).. gigih dapatkan no telefon kak Aja, kebetulan kak Aja dah 14 tahun bekerja di hotel tersebut.. 



Dalam 4 lebih, hati dah rasa cuak, apoinment en zalie baru sahaja habis, dan belum buat bayaran, saya dah telefon Izan dan kak Aja untuk confirmkan semula pertemuan tersebut, walhal.. dah rasa takut tiada jodoh kami..


Syukur, akhirnya mereka dihadapan mata…

Bila bertemu, of couse.. biar gambar berbicara   
Suka sangat sebab dapat melawat hotel tempat tinggal blogger izan dan tempat kerja blogger Aja.. cantik viewnya.. macam2 ada….












Kalau korang berminat nak bersantai di Hotel SELESA, korang boleh datang sendiri ke pasir gudang… masuk sendiri dan merasai pengalaman duduk di hotel yang best tu… sesekali manjakan diri dengan keluarga, pastinya berbaloi2… (tengoklah blogger Izan yang kecik molek tu.. gagah kehulu kehilir dengan blogger Aja) aku tumpang 2 kaki....hehehhe



Dan paling tidak dapat dilupakan tentu sekali bertemu dengan en offshoremen.. baiknya hati dia, sebab tak kisah saya ambil gambar mereka sekeluarga…ingatkan tiada jodoh nak bertemu beliau… sesekali orang laut bertemu dengan orang darat, kami yang dapat tempiasnya.. hehehhe, kannnn kak Aja…




PS: syukur, azam saya tahun ini mahu bertemu dengan mana2 blogger yang ada kesempatan dan ada izin dariNya, termakbul juga (dan saya mendoakan, akan datang lebih ramai blogger yang sudi gather2 denganku)

31 ulasan:

JaJa'Z said...

wah2..suka kemain dia yek...jeles i tau..hehehh

Citarasa Rinduan said...

jaja--
wahhhhhhhh.. hapening sangat2 lah jaja,,, rasa tamo balik.. heheh

anyss said...

Assalamualaikum,
InsyaAllah, panjang umur akan bersua

Citarasa Rinduan said...

waalaikumusalam--
amin... moga ada jodoh kita, nak kenal gak dengan makcik sihir.. hehehhe (gurau)

siti murni said...

seronok kan..dari rakan maya dah bertemu di alam nyata..moga kekal ikatan ukhuwah sesama kita.

psstt...teringin jugak nak jumpa ayu...

Citarasa Rinduan said...

siti murni--
alhamdullilah, insyallah... ada jodoh, ada izin dariNya.. insyallah menjadi kenyataan
k.ayu nak jumpa kamu jugakk

Gen2Merah said...

wah bestnya.... dapat bersemuka dengan rakan blogger secara live.. ehe

Citarasa Rinduan said...

gen2--
alhamDullilah, rezeki kak petang tadi.... sekejap jer.. tak cukup rasanya pertemuan tadi

Antzly said...

as salam ... mcm kenal la ... blogger faizah ni ... pernah jumpa ke dia ni ...

Citarasa Rinduan said...

antzly--
waalaikumusalam,
dia blogger otai.. mmg saya admire dengan dia...
sbb dia.. saya terus berkarya...
(hehehheeh..pitammmmmmmmmmmmm)

ainnoraini said...

Bila la jodoh kite pulak kite ye ayu...teringin jugak nk jumpa ayu ni...

Antzly said...

tu belum tengok adik beradik dia ... tentu semangat nak berkarya akan lebih lagi dari yg terjangka ...

-gedek! said...

ni yg rasa nak ke pasir gudang lagi, ni....

azieazah said...

Ke Johor? Dah masuk dlm planner 2012, tapi tarikh ntah bila...

Sabarrrrr

eelobor said...

tunggu kak azie plan..... nanti ajak sama yer

Mas said...

bestnya jumpa kekawan blogger....
satu pengalaman yg menyeronokkan....

Maya Mayana said...

yana akak tk nak jumpa ke?

sedihnya yana tkde dlm bloglist akak,yana rasa yana dh bg link aritu before due date...T____T

kalau sempat singgah blog yana yer...

Sari Yusa Ibrahim said...

amboi3! jelez akak

aJa said...

ala2 comeynyer...

haha...ayu wani ucap trima kasih atas buku tu, dia suka...

ada masa kita jumpa lagi sebab izan mesti akan dtg sini lagi...

ajak la blogger2 yg lain jugak..

heheh...(overnyer)...

Acik Erna said...

assalam ayu..ada ke jodoh kita untuk bertemu.

mama tim said...

salam ayu..berjodoh jugak dgn izan kan..

fasya pon ada kawan baru nampaknya tu..arissa puting tetappp!!hehe

Pok Amai-Amai said...

Klulah dpt jumpa Ayu kan?

=D

norhidana said...

seronok kn dpt jumpa membe blog secara live

lieynanilaz said...

tumpang seronok tengok kawan2 leh gather2...benonya jeles!!..kih kih.

Cik Ecah said...

waaahh jumpa bloggers lagikk

i jeless k.ayu!

Munnafendy said...

kak ayu mesti orangnya ramah kan?

=)

CT NoArIzAh ArIs said...

Hotel selesa yeaa ??
Mesti selesa 100% kat situkan ?

Nampak viewnya pun cantik2 kalau ank bujang sy dpt terjun dlm poll tu ptg kang lum tentu nak naik lagi.:)

munna said...

aduhai bestnya.... si izan tu pusing2 satu malaysia sebab ada hubby dia...

dwaty said...

OH jumpa blogger izan rupanya... TAK PERNAH LAGI JUMPA BLOGGER...

Dinas Aldi said...

Nampak seronok sungguh tu dapat jumpa rakan2 blogger :)

~izan~ said...

Salam syg kak ayu, baru berkesempatan ke sini...

tak sangka boleh jumpa kan.izan mmg slalu stay situ bila suami jaga project kat sana... nnt insyaAllah pjg umur,murah rezeki,kita jumpa lg.n kak faizah tu xsangka keje hotel yg izan duduk bertahun2 dah hikhik.

akak sgt cantik,peramah,baik hati...

semoga ukhwah berpanjangan...