CITARASA RINDUAN

Wednesday, February 15, 2012

SKRIN tv9. Menantu B+ : Aku kategori tak layak!! Sebab darah aku jenis O


Drama komedi lakonan Amy Mastura (sebagai Sarah) dan ayahnya bekas polis pencen lakonan Usop Wilcha ( sebagai Junaidi), oleh kerana rasa bersalah yang amat Junaidi terhadap anak tunggalnya sarah yang hampir berusia 29 , ini gara-gara Junaidi seorang ayah yang tegas, terlalu menyiasat siapa sahabat anaknya semasa remaja hingga anaknya masih belum berkahwin


Ditambah Junaidi terlalu memilih pasangan hidup anaknya, seperti perwatakan,menyayangi anaknya, romantik, kategori jenis darah,berkarisma dan pelbagai lagi..(boroi2 Junaidi tamo ya,,)


Lihatlah cara Junaidi memilih pasangan suami sarah apabila Sarah rela ayahnya memilih pasangan suaminya, siap edarkan risalah dan interview bakal suami Sarah
Ala2 kawad kaki


Hah!!! Dapat yang bina otot… seriau cik!! Ketul2
Kikikiki.. dapat yang kaki Rockkkkk.. cakap tergagap2… hahhahah
Dan ada yang lebih lawak, ada yang tak banyak mulut..soal banyak, asyik mengangguk,  rupa2nya spesis DONUT.. lembutttt.. hahhaha


Yang ini Zamri lakonan Zizan zain, bekas buah hati sarah, masa mereka study sama-sama di University Singapore… dulu zamri nie rock abis.. tu yang Junaidi reject tanpa agak2 bila Zamri berkawan dengan Sarah… bila masa berlalu Zamri jadi bos di syarikat Sarah bekerja.. penampilan menarik...

Yang ini polis fairuz lakonan Ery Zulhairy, anak sahabat Junaidi lakonan Kaza… memang hensem, dia kenal dahulu Sarah bila Sarah terlibat dengan kes kehilangan kereta.. agak2 diakan yang Junaidi pilih buat suami Sarah??


Dan yang ini pula, sahabat Sarah di syarikatnya Hanas lakonan Fizz Fairuz, seorang lelaki yang selalu didamping sarah.. namun lebih rela bersahabat dengan Sarah..walahemah dihatinya menyayangi Sarah…
Lagipun, jenis darah Hanas B+ tau….



Dan.. ada 1 rahsia yang Sarah tak tau tentang kawan baiknya itu.. sebenarnya yang hari-hari bagi bunga dimejanya adalah pemberian dari Hanas.. hahahhaha.. kantoi ko Hanas.. diam-diam jatuh cinta kat kawan baik sendiri


Akhirnya... calon yang tepat dapat dicari...itu pun secara tiba-tiba semasa Junaidi, mengalami masalah kekurangan darah, sebab  tulah Junaidi akan check jenis darah orang yang nak anaknya.. sebab jenis darah B+ memang sukar dicari…



Kelakar habis, si polis hensam bernama Fairuz pengsan bila lihat darah….. si zamri pulak mabuk bila lihat darah. Mujurlah hanas tu seorang lelaki yang kuat semangat, stady abis bila darah dia didermakan untuk bakal ayah mertuanya…
                                               

Alhamdullilah, memang Hanaslah pilihan yang tepat, Junaidi memilih Mak Ton lakonan Liza Abdullah sebagai isterinya, siap dapat anak…. Hahaha.Sarah ada adik baru
Dan akhirnya sarah mengandung jua…



Korang nak tau tak, aku suka dialog Hanas buat Sarah sebelum drama ini habis, kiranya isi hati Hanas untuk melamar Sarah.....

Aku tidak dilahirkan untuk jadi pencinta
Aku tidak dilahirkan untuk janji manismu
Tapi aku menyayangi, mencintaimu, setulus hatiku
Demi cintaku yang kita tempuh, aku nak kau terima cinta aku
Sudikah dikau terima aku seadanya untuk menjadi seorang suami?
PS: kata hatiku!! Wahhhhhhhhhhhhhhhh.. feeling abis, cair hatiku dibuatnya..

21 ulasan:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Takpe Dik Yu.. darah "O" bermaksud darah "Orang". Selain dari tu bermaksud bukan... kekeke... lariiii!!!

Huda said...

ala..tak nengok, macam best jer..

YaYaNsMuM said...

Wah...feeling habess dialog Hanas tu yer...hehehe

Citarasa Rinduan said...

kak Sam--
hahahhahahahaha.. sakit perut ayu tahan gelak...
lebih lawak dr drama ini

huda--
ayu nie penat dr pesta layang2.. sekali jer terlayan drama nie sampai rumah.. tu yang didih update blog

Citarasa Rinduan said...

yayas--
masa hanas ucap, k.ayu taip laju2.. dah macam setiausaha pulakk..hahahha

Lelord said...

aisehhh rugi x tengok

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Ayu..trrrrrrrrlupa lak nk menegoknya :(

Maya Mayana said...

kebetulan saya darah B+,tapi anak dia pompuan la kak ayu...

yana pun tgok citer ni tadi...tk tahan bapak dia kasi si sarah adikkk tuu...hehe :P

Maya Mayana said...

kebetulan saya darah B+,tapi anak dia pompuan la kak ayu...

yana pun tgok citer ni tadi...tk tahan bapak dia kasi si sarah adikkk tuu...hehe :P

Maya Mayana said...

kebetulan saya darah B+,tapi anak dia pompuan la kak ayu...

yana pun tgok citer ni tadi...tk tahan bapak dia kasi si sarah adikkk tuu...hehe :P

Gen2Merah said...

kak ayu... memang menarik la jalan cerita ni.. macam nak tengok je.. pasti ada unsur lawak dan sedih kan..

kakcik said...

Darah kakcik pun jenis O+. Abang Mus dan anak-anak memang darah jenis B+. Kakcik tengok drama tu sampai habis semalam. :)

mamaijat said...

.....mamaijat x tgk lah...
but i really like the 'words'...
so touching.....

btw....
i pun darah B+...tau!!!
he he he....

eelobor said...

huhuhu...aku tak yah tengok citer tuh kat tv, cuma baca jer kat sini. lengkap dari A-Z siap ngan ada subtitle lagi. hihihihihi

mama maman said...

mama tgk.. tp dah part tgh kot.. smlm blk office lmbt.. hahaha... pastu blm habis cite mama dah terlelap.. tak tau abis camne.. mujur ayu buat entry... mekasih..:)

**ayu mama pun darah o.. tp kannn.. rasanya kita (me dan ayu) tak layak kot wlpun kategori drh b+ pasl kita perem.. hahahaha.. gurau tau..:)

Munnafendy said...

ambooooiii tergoda ke kak ayu? =D

tgk kejap je cite ni pastu tukar channel

Pok Amai-Amai said...

Telemovie ke? Igtkan siri. Ala...tak berkesempatan nak tgk.

munna said...

munna jrg tgk tv9... rupanya telemovie kat channel tu banyak yg menarik ye Ayu

wan nurul hezrina said...

alahai tak nengok.tkperlah akak dah cerita.hikhik

ayat last tuh mmg romantiknyer..sambil kelip2 mata..hehe

logorithm said...

I pon darah B+ jugak. :-)

Ardini Humaira said...

dni darah A hehehe