CITARASA RINDUAN

Saturday, February 12, 2011

Siapa suka hindustan????

Aku suka layan Hindustan
 
Sure, antara korang yang sedang santai dirumah sambil baring-baring dan  menonton chaneel tv3, dil to pagal Hai..peeh…siapa tak gile hindustan?..dari makcik kantin sampai ke guru besor….era kegemilangan Hindustan era 90an…hero shah rukh khan dan heroin si kajol….

Aku tak terkecuali, Zaman anak daraku, penuh poster dalam simpanan, tapi tak lah sampai aku gantung dan tampal seluruh bilik, maklumlah..aku tak ada bilik perseorangan..

*************************
Bila aku sambung diploma, tahun 1999-2001, filem mohabatte paling meletop…berkotak-kotak tisu depan mata….

Kadangkala tu, kantoi beberapa kelas bila layan cd Hindustan…panjang ko….3 jam depan computer…menangis, menari, lawak abis kami…

Masa tu aku guna computer yang besor gedabak….satu rumah sewa ada 6 kawan……sama-sama kaki Hindustan, sanggup pulak tu kongsi ramai-ramai beli cd…mujur duit pinjaman JPA mencukupi…

Hahahaha, mengamit memory habis penangan hindustan………..

PS: siapa suka Hindustan???, selain kuch kuch hota hai, filem hindustan apa yang korang paling berkesan dihati?, jom kongsi sama-sama……..

10 ulasan:

Ayuni said...

ske sgt2, citer hantu industan yg pertama Raaz, smpai smua takut nk gi bilik air!

Jieda said...

citer hindustan yang lama-lama semuanya best.tak macam skang.

oppss..nak ajak join Mari Membaca Giveaway di blog saya

dan

http://jieda79.blogspot.com/2011/02/senang-dan-menang-with-puteri-katek.html (letak jieda as referral,kongsilah resepi yang menarik dan senang) tq.

Panglima Muda said...

sorang lagi mangsa pelik hindustan... sekali sekala dengar lagu macamlah kita pelakunnya

Lelaki Ini said...

errrr!
tak minat hindustan...
cume suke tgk cite mohabbtein!

aLieF si Muncung ManiS said...

jangan gelak kalau alief kata alief suka film hindustan..hehe..alief minat sgt..first crita alief tgok ialah kuch2 hota hay..best..hehe...


entry baru alief-->sape cakap lelaki ber blog itu loser??you are freak..lelaki berblog itu stylo dan cool okay.."

Eyrique Ettiqaz. said...

dulu2 cite hindustan mmg meletop2 kat msia...SEmua org gila bollywood mase 2..urmmm,seronoknya ingatkan blk mase dulu2..indah sgt...Tapi cite yg paling best dlm sejarah hindustan mesti la 3 idiots,kuch2 hota hai n kayo na pyar hai.yg pasti semua cite amir khan ngan shah rukh khan mmg best....Satu cite baru ni pon best:Love story in 2050...sape tau and pernah tgk?

Eyrique Ettiqaz. said...
This comment has been removed by the author.
Eyrique Ettiqaz. said...
This comment has been removed by the author.
Eyrique Ettiqaz. said...
This comment has been removed by the author.
norinaomar said...

suka hindustan yang ada SRK..
next 2 weeks ada mujhse dosti karoge..tak sabar!!