CITARASA RINDUAN

Sunday, February 13, 2011

Tambah menu sarapan lagi!…….




Selamat malam semua, alhamdullilah…rezeki hujung minggu…customer pun bertambah-tambah. Tak cukup tanganku dibuatnya….

Lagipun sekarang nie, aku tambahkan 2 jenis menu sarapan baru iaitu
  1. mee kari
  2. lontong kari

Mee dan lontong kari, mempunyai kuah yang diperbuat dari kari ayam, namun dicairkan sedikit, untuk penambah kesedapan mee/lontong kari aku pelbagaikan dengan ½ telur ayam, ayam potong,fish cake, tauger, sambal kerang/udang dan lada hijau/merah potong. Yang dijual RM 3.00 semangkuk.

**********************
Kadangkala, kalau sesebuah kedai makan biasa yang menjual menu yang sama mungkin customer dah mula jemu…sebelum mereka angkat kaki…..ku pelbagaikan.

Sebelum ini menu sarapan adalah
  1. nasi lemak biasa/telur/ayam
  2. mee goreng biasa/telur/ayam
  3. mee hoon goreng biasa/telur/ayam
  4. lontong telur/ayam
  5. soto ayam
  6. mee hoon soto
  7. mee soto


PS: jom, ramai-ramai kita kongsi pendapat tentang sarapan kegemaran kalian? Mana tau……..aku boleh tambahkan menu untuk menarik selera pelanggan setia dan pelanggan baru citarasa rinduan?

8 ulasan:

Adinda Amy Sensei said...

as salam kak ayu...

mee kariiii saya sukee...hehehe...sedaaappp...

Mas said...

ayu,
semuanya sedapp2..tak tahu mas nk pilih yg mana satu....
kalau mas dok dekat ngan kedai ayu, gerenti sarapan sepagi 1 @ 2 menu, sambung menu lain lak esok..he..he..
kedai ayu ni kat jln biasa ke highway..

Citarasa Rinduan said...

Wa Salam, adinda amy...

mai sini, kak belanjer semangkuk..hehehe

Mas said...

ayu jual rm3...
murah tu.....
moga perniagaan ayu bertambah maju,,,

Citarasa Rinduan said...

mas--
kedai ayu nie, dijalan biasa jer, kiranya kalau nak ke kluang, lalulah jalan kat depan kedai ayu...

PS: kalau mas dekat. ayu pulak yang hari2 minta 2,3 buku bun...heheheh

Citarasa Rinduan said...

mas, mee kari tu mmg RM 3.00, kawasan felda....harga mestilah saksama.....

eelobor said...

malah follower pun bertambah2....

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
ehem, follower tak penting...
yang aku nak sahabat sejati dialam maya...