CITARASA RINDUAN

Monday, February 14, 2011

Drama Hijab di kalbu, TV3


Drama ini mungkin drama ulang tayang, namun pertama kali aku dapat menontonnya di kaca tv3.

Sukar ingin ku kongsi dengan kalian tentang drama hebat ini, banyak sungguh hijab yang terbuka dalam drama ini, mungkin reality pada kehidupan pada abad kini..Namun banyak tauladan yang boleh kita dapati dari Drama Hijab dikalbu..

****************************
Amalan menggunakan tangkal untuk melariskan perniagaan, memakai susuk untuk kelihatan cantik…itulah penyebab iskandar ( Lakona Arash Mohamad) dan isterinya Azizah (Lakonan Eija) beroleh hijab sebelum menunaikan ibadah umrah…

Ibadah umrah yang ingin dilakukan oleh pasangan kaya itu, adalah bukan datang dari diri mereka, namun atas ajakan Ustaz..hingalah rahsia antara pasangan ini terbuka…

***************************
Amalan berpegang kepada amalan syirik dan percaya kepada benda-benda khurafat akhirnya memakan diri mereka sendiri…nauzubillah..(pasangan ini, sebenarnya berahsia antara satu sama lain, masing-masing tak mengetahui keburukan amalan mereka)




(kesan dari amalan pemakaian susuk oleh Azizah, nauzubbilah.minta dijauhkan antara kita)


PS: Selamat Menyambut Maulidul Rasul kepada semua dari Blog Citarasa Rinduan…sama-sama kita berselawat atasNya,semoga kita dapat syafaat Nabi di padang Mahsyar..amin..

11 ulasan:

ckLah@xiiinam said...

Oooow, n3 baru kat bawah. Patutlah ckLah tengok yang atas tu tak bergerak-gerak. Maaf ya Ayu....(apalah cklah ni)



Drama bermesej baik begini....semoga Allah merahmati penggarapnya.

Salam Maulid...

Citarasa Rinduan said...

cklah..
terima kasih sbb ingatkan,..ayu lupa nak tulis sticky post kat entry gegar blog tu..

sangat banyak pengajaran boleh diambil....first time ayu layan drama hebat itu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

E'eh ingatkan kita sorang je tengok crita ni. Drama ni mmg menginsafkan. Seram plak tengok Eja dlm crita tu.. sib baik suaminya ampunkan.

Citarasa Rinduan said...

MM--
sangat menakutkan...moga menjadi keinsafan pada semua..wanita

Pijahh' de-Arr said...

tak tgok po..~
=(

hysman said...

owh citer nih..
dah tgok dah kak..
tak lama dlu dah main kat tv3..

jauhkanlah kita dr menda2 suma nih..
percaya pd rezeki Allah swt...

gerun gak tgok muka ija smpai disolek gaya tu..
mcm hallowman nk kembali jd manusia..
hehe....

Citarasa Rinduan said...

pijah--
drama ulang tayang...sure akan keluar lagi

hsyman--
menakutkan rupa/solekkan si eija...
betul tu..buat tauladan/sempadan sesama islam..

suri solehah said...

salam..mcm best kan cite tu..tadi akak dan tengok sekejap hubby ajak keluar makan..huhu

Nieza said...

Assalam Ayu, lately ni bz sikit tak sempat nk bw byk dh tertinggal n3 ni...btw niza ni lagila jakun ayu lama dh tak tgk drama2 melayu ni...nasib baik juga ada blog tgk ayu sharing ni..taula juga sikit2 kan..haha tq sharing ayu...salam maulidur rasul juga dr niza.

rizwan's sweetheart said...

fda pon tak tgk.. :( ngerilah tgk muka merah menyala tu

Jamiel said...

Sentiasa beringat padaNya..
Insya Allah..