CITARASA RINDUAN

Wednesday, February 2, 2011

"The most memorable moment", contest Blogger Cikgu Azreef......



Lokasi:
ward 7A..katil no 1….

Watak:
En Zalie, Aku dan Umai

Situasi:
Pertemuan En zalie dengan Umai setelah 3 bulan berpisah oleh halangan tembok batu di hospital…., entry sebelum ini, sila klik sini

~ arahan hospital:kanak-kanan dibawah 12 tahun dilarang memasuki kawasan hospital~


*******************************
Tika saat itu, aku hanya dapat menitiskan airmata……….
Airmata kegembiraan yang terlalu mendalam di jiwaku……

Tika saat ini, aku hanya dapat bersyukur…..
Airmata kegembiraan mengalir deras menatap gambar kenangan itu tanda kami dipertemukan semula…..

Tika saat itu, aku memeluk erat anak kecilku….
Airmata en zalie mengalir, berkaca-kaca tanpa malu…anak kecil itu di cium…….dipeluk tanpa rasa bersalah..walau mata-mata menonton saat indah itu…. Seperti bermimpi dapat bersatu semula……

Tika saat ini, itulah saat kami bertiga dipertemukan semula……..
Tidak ada lagi airmata, kerana hampir 3 bulan kami tidak dapat bertemu 6 pasang mata…….
*******************************

(Terima kasih semua, terima kasih padamu Illahi,
Saat itu,,,,saat yang paling menyerikan rumahtangga kami,
kami diuji untuk DIA melihat sejauh mana ketabahan dan kesabaran kami,
Kami erat  berpelukan, semoga saat itu tidak berulang lagi untuk hari-hari mendatang. Kami redha atas segalanya,.. Insyallah………amin) ~Sesungguhnya tiap yang bernyawa itu pasti diuji olehNya…..allahuakhbar~






INI CONTEST DARI BLOGGER CIKGU AZREFF….anda berminat nak join……jom.syarat-syarat senang sahaja………..

(aku copy n paste)

Bagaimanakah contest ini akan dijalankan :

Anda perlu upload sekeping gambar yang bertemakan
"The most memorable moment"
Tak kiralah samada ianya dalam mod sedih, gembira, menyayatkan hati dan sebagainya
Yang memberikan erti yang cukup bermakna buat hidup anda
Dan meninggalkan kenangan yang pasti sukar untuk dilupakan

Di bawah gambar tersebut pula perlu disertakan nukilan
Yang berkaitan dengan "the most memorable moment" tersebut
(Mengikut kreativiti masing-masing)
Tulislah dari lubuk hati yang ikhlas
Sebagai penzahiran rasa yang cukup mendalam

Syarat-syarat untuk menyertai contest ini :

Terbuka kepada semua blogger dalam dan luar negara
Contest ini bermula mulai jam 0900 malam 24 Januari 2011
Dan berakhir pada jam 0900 malam 06 Februari 2011
Keputusan in sya Allah akan diumumkan pada jam 0900 malam 09 Februari 2011
Hanya satu gambar sahaja yang akan dipertandingkan
Anda perlu menjadi salah satu subjek di dalam gambar tersebut
Perlu disertakan banner contest di atas di dalam entri penyertaan anda
Banner contest tersebut perlu dilinkkan ke entri ini
Tinggalkan link entri penyertaan anda pada bahagian komen di bawah entri ini
Jenis kamera bukan menjadi syarat
Anda juga boleh melakukan photo modification pada gambar yang dipertandingkan
(Namun, ia tidak termasuk di dalam elemen pemarkahan)
Teknik "super impose' adalah dilarang sama sekali
Pemarkahan akan diambilkira berdasarkan gambar yang cukup memberikan erti
Dan nukilan terbaik yang disisipkan bersama-sama gambar tersebut
Itu sahaja!

Hadiah yang ditawarkan :

Tempat pertama - bahan bacaan bernilai RM50
Tempat kedua - bahan bacaan bernilai RM30
Tempat ketiga - bahan bacaan bernilai RM20

Jumlah nilai keseluruhan hadiah yang ditawarkan adalah RM100 sahaja


BERMINAT SILA KLIK SINI, sama-sama kita pakat meriahkan blog sahabat. 

15 ulasan:

cikgu isza said...

good luck..
saya pun masih ingat saat ini..

Syafiq Rosli said...

all da best sis..

Citarasa Rinduan said...

cikgu....
terima kasih...terima kasih atas doa cikgu sekeluarga..saat itu selain keluarga dan sanak saudara..

ayu dapat kekuatan dr sahabat alam maya.... khusus di FB dan blog..

terima kasih semua

Citarasa Rinduan said...

shafiq--
thanks..jom join sama...ada 4 hari lagi..

Kalamhati said...

huhu i'm touched..
alhamdulillah..

IMANSHAH said...

umai happy nampak

siti murni said...

Good luck Ayu...:)
Rajin join contest...

nur said...

Terkedu... Semoga berjaya..

Jemput ke:ALL IN ONE

Areef Ibn Naim said...

salam kak,

tq sudi join contest ni, w/pun sblm ni sy tak join pun contest yg akak buat...

and tq akak selalu support blog sy sejak kita kenal ni...

tpt isteri mmg di samping suami kak, walau apa jua keadaannya... besar sungguh pengorbanan akak buat en. zalie... moga akak sentiasa tabah yer... n moga allah segera menyembuhkan en. zalie, amiin...

Kengkawan said...

emo plak.. may happiness be urs, in life n hereafter

ChiLaBaey's Spot said...

Memang sukar untuk digambarkan... Samalah juga ketika cucu kesayangan nak sangat berjumpa atoknye ketika di dalam HDU....

Insan Marhaen said...

huu.. contest lagi!

alinac lover said...

alahai kak..sedihnya..

3 bulan x jumpa ayah dia yer..mesti umai rindu sgt kan

sissyira said...

salam pagi khamis =)


ala. sedihnya...hopely menang yea kak =)

azieazah said...

Good luck AYU.
Memamg ini menjadi kenangan yg paling mengesankan...