CITARASA RINDUAN

Monday, February 7, 2011

situasi blogger di pagi isnin

Assalamualaikum..

Selamat pagi sahabatku sekalian….

Sekarang nie aku sedang membayangkan situasi teman-teman

Blogger yang bekerjaya ada anak kecil/bersekolah (lelaki)

Semestinya sedang bertungkus lumus membantu si isteri menguruskan anak-anak, hantar anak kesekolah, mood bekerja ala-ala zero gitu…maklumlah….minggu lepas baru bercuti….lah nie kepala dok pikir kerja yang menimbin sedang menunggu

Blogger yang bekerjaya ada anak kecil/bersekolah (perempuan)

Situasi ala-ala sama dengan blogger lelaki diatas, hanya tambah sedikit bab pakaian,,,sure korang cantik dan cun menggayakan baju baru sempena CNY…merah kan??? Menyala ko,.

Blogger yang bekerjaya tiada tanggungan sebab anak dah besar/belum dikurniakan cahaya mata/single (lelaki)

Semestinya, sedang panaskan enjin kenderaan anda ke tempat kerja, atau sedang menempuhi jem yang agak panjang sepanjang perjalanan ke tempat kerja, sarapan samada isteri yang sediakan atau makan kat kedai mamak, ,mood kerja pun sama macam blogger diatas…dalam hati sure bekerja..kalaulah masih cuti..kan best!!!

Blogger yang bekerjaya tiada tanggungan sebab anak dah besar/belum dikurniakan cahaya mata/single (perempuan)

Semestinya seperti blogger lelaki diatas, hanya tambah sedikit bab pakaian..ehem…..cantik ko…..mood kerja rasanya sure melantun sebab rindu kat kawan-kawan ditempat kerja

PS: blogger yang tak bekerja dan ada anak……….(mesti macam aku…..agak rebut gitu pagi nie.wawawaw…mana stokin anak aku…baju yang dah di gosok renyuk semula)
Atau blogger yang tak bekerja dan anak dah besar/tiada anak.jom sambung tidur lagi

            Hanya senyuman di pagi isnin…jangan marah ya!!!
Yang penting kita perlu bersemangat dalam melakukan apa jua pekerjaan
SEMANGAT!!!!!!


11 ulasan:

Mas said...

Assalamualaikum....
selamat pagi isnin ayu,
mas baru jer lepas anto anak ke sek...
sibuk dari 5.30 pagi tadi...uruskan abang nak ke kerja dan anak2 nak ke sekolah...
haaaa,,skrg masa uruskan hal2 rumah lak.....relaks dulu.....he..he...
ayu sarapan pe pagi ni...

Ayuni said...

hikhik, student blogger? hadap assignment!

azieazah said...

Salam AYU, MAS..

Sebenarnya tak perlu lah terlalu teruk membebankan diri kelam kabut begitu.

jika kita bersedia lebih awal, jadual dan barang disusun sistematik, kerana ini rutin, bukan nak buat sebulan sekali.

Cuma yang sukar diagak, adalah jem. Tapi pasti boleh menduga, keluar awal sikit, pasti tenang dan relax jerrr..

selamat bertugas buat semua...

jeBateja said...

Alawehhhh...mcm ne blogger yang keja malam...ahakz....pepagi hantau anak....pas tu.....pukul 9am pi hantau kek n apam ke semenyih...ahakz

Imran nyambek said...

ibu contoh.gud2

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

mmg betul ape yg dikatakan sdri..segalanya serba kelam kabut coz lama sgt bercuti huhuhuhh

Mamamya said...

salam ayu...

akak blogger yg tidak bekerja dan ada 2 anak yg bersekolah serta seorg bby yg masih dlm pantang....

mmg haru biru pagi ni....nasib baik firas dok diam je dalam buai..kalah lipas kudung akak settlekan kakak2nya...

norhidana said...

salam k ayu

heheheh... wah2... mcm2 situasi yek, tp mmg gitu pun kn
lama tak jenguk blog akak, rindu rasanyer...

BIONIC WOMEN said...

camner plak blogger yg x bekerja tapi ada anak tapi x sekolah ag, tapi anak x bangun ag..hehe..macam i..so BW ler pagi2 nih

azzey said...

nak jd blogger yg tak bekerja tp ada duit sentiasa..blh x ayu....laaariksssssssssssssssss!

EiJa ZaQuaN said...

hehhe..iye ke ayu..bkn blogger x bekerja dan ada anak..lagi byk masa utk uruskan sume..

eija masih beruntung bekerja dan ada anak.tp anak mak mertua yg jaga..
kalau mak mertua x bleh jaga..mak boleh jagakan..ehhehe